GKM programları tıklım tıklım!

Gebze 16.10.2017 - 13:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GKM programları tıklım tıklım!

Gebzeli annelere önemli tavsiyeler

  Gebze Belediyesi GKM programları, her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı konu ve konuklarıyla, Gebzelilerin yoğun katılımıyla sürüyor. Adetlerle değil Ayetlerle Çocuk Eğitimi, Fıtrat Pedagojisi” konferansında Gebzelilerle GKM’de buluşan Yazar Hatice Kübra Tongar Gebzeli annelere çocuk eğitimi konusunda tavsiyelerde bulundu. GKM programları her yıl olduğu gibi bu dönemde de tıklım tıklım sürüyor. Farklı konu ve konuklarıyla düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında önceki akşam GKM’yi dolduran Gebzeliler; Yazar Hatice Kübra Tongar’ın,  “Adetlerle değil Ayetlerle Çocuk Eğitimi, Fıtrat Pedagojisi” konferansına katıldı. Konferansına çocuk eğitilirken niyetin oldukça önemli olduğunu vurgulayan başlayan Yazar Hatice Kübra Tongar, “Çocuk eğitiminde doğru niyet önemlidir. Yapılan bir ankette kadınlara ‘niçin anne olmak istiyorsun?’ diye sormuşlar. ‘İleride bana baksın diye’ cevabı çoğunlukta çıkmış. Bu niyet insanı ilerde bakılacak duruma getirir. Doğru bir niyet değildir. Doğduklarında belki 18 yıl sonrasının bile hesabını yapıyoruz. Annelik sahip olma makamı değil, şahit olma makamıdır. Çocuklar bize emanettir ve hiç şüpheniz olmasın ki hesabı sorulacaktır” dedi. ÇOCUKLARINIZLA SOHBET EDİN Annelere konuşmasında çeşitli tavsiyelerde bulunan Hatice Kübra Tonga, “Çocuklarınız ile sohbet edin, muhabbet edin. Onlara sevildiğini htirin. Her şeyi kontrol edebilirim diyerek kendinizi yormayın. Çocuğunuza merhamet edin. İyi zamanlarda herkes iyidir, önemli olan zor zamanlarda merhametli olmanız. Onu anlayın. Anneler doğru örnek olmak zorunda. Örnek olmak çocuğunuzun güven duygusunu pekiştirir. Allah’a doğru ahlaklı bir çocuk olsun diye bol bol dua edin.” KİTAPLARINI İMZALADI Yazar Hatice Tongar gerçekleştirildiği,“Adetlerle Değil Ayetlerle Çocuk Eğitimi, Fıtrat Pedagojisi” isimli konferansının ardından okurları için kitaplarını imzaladı. İmza sırasında okurları kitaplarını imzalatabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Tek etek kitaplarını imzalayan Yazar Tongar, okurları ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Gebzeli annelere önemli tavsiyeler

 

Gebze Belediyesi GKM programları, her yıl olduğu gibi bu yıl da farklı konu ve konuklarıyla, Gebzelilerin yoğun katılımıyla sürüyor. Adetlerle değil Ayetlerle Çocuk Eğitimi, Fıtrat Pedagojisi” konferansında Gebzelilerle GKM’de buluşan Yazar Hatice Kübra Tongar Gebzeli annelere çocuk eğitimi konusunda tavsiyelerde bulundu.

GKM programları her yıl olduğu gibi bu dönemde de tıklım tıklım sürüyor. Farklı konu ve konuklarıyla düzenlenen kültür sanat etkinlikleri kapsamında önceki akşam GKM’yi dolduran Gebzeliler; Yazar Hatice Kübra Tongar’ın,  “Adetlerle değil Ayetlerle Çocuk Eğitimi, Fıtrat Pedagojisi” konferansına katıldı. Konferansına çocuk eğitilirken niyetin oldukça önemli olduğunu vurgulayan başlayan Yazar Hatice Kübra Tongar, “Çocuk eğitiminde doğru niyet önemlidir. Yapılan bir ankette kadınlara ‘niçin anne olmak istiyorsun?’ diye sormuşlar. ‘İleride bana baksın diye’ cevabı çoğunlukta çıkmış. Bu niyet insanı ilerde bakılacak duruma getirir. Doğru bir niyet değildir. Doğduklarında belki 18 yıl sonrasının bile hesabını yapıyoruz. Annelik sahip olma makamı değil, şahit olma makamıdır. Çocuklar bize emanettir ve hiç şüpheniz olmasın ki hesabı sorulacaktır” dedi.

ÇOCUKLARINIZLA SOHBET EDİN

Annelere konuşmasında çeşitli tavsiyelerde bulunan Hatice Kübra Tonga, “Çocuklarınız ile sohbet edin, muhabbet edin. Onlara sevildiğini htirin. Her şeyi kontrol edebilirim diyerek kendinizi yormayın. Çocuğunuza merhamet edin. İyi zamanlarda herkes iyidir, önemli olan zor zamanlarda merhametli olmanız. Onu anlayın. Anneler doğru örnek olmak zorunda. Örnek olmak çocuğunuzun güven duygusunu pekiştirir. Allah’a doğru ahlaklı bir çocuk olsun diye bol bol dua edin.”

KİTAPLARINI İMZALADI

Yazar Hatice Tongar gerçekleştirildiği,“Adetlerle Değil Ayetlerle Çocuk Eğitimi, Fıtrat Pedagojisi” isimli konferansının ardından okurları için kitaplarını imzaladı. İmza sırasında okurları kitaplarını imzalatabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Tek etek kitaplarını imzalayan Yazar Tongar, okurları ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.