Göğüs Hastalıkları Hafife Alınmayacak Hastalıklardır

Gebze 17.03.2017 - 09:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Göğüs Hastalıkları Hafife Alınmayacak Hastalıklardır

Akciğerlerimizin nefes almada içeri giren havadan, zararlı maddelerden etkilenerek bazı hastalıklara neden olduğunu açıklayan Konak Hastaneleri Gebze, göğüs hastalıklarının sadece akciğerlerin zarar görmesinden dolayı değil, başka organlar sebebi ile de ortaya çıktığını bildirdi.

Göğüs kafesinin içinde bulunan akciğerlerin dış etkenlerden dolayı etkilendiğinde göğüs hastalıkları oluştuğunu açıklayan Konak Hastanesi Gebze, hastalıkların nedenleri ve belirtileri konusunda uyarılarda bulundu.  Konak Hastanesi Gebze Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Sabri Karagülle tarafından yapılan açıklamada akciğerlerin solunum sisteminin en önemli organı olduğu belirtilerek başlıca göğüs hastalıklarının horlama, akciğer kanseri, tüberküloz (Verem), alerjik astım, Koah, Zatürre, Bronşit, mesleki akciğer hastalıkları ve uyku apnesi olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Karagülle yaptığı açıklamaya şu şekilde devam etti: “ Bu hastalıklar, başlıca sık karşılaştığımız göğüs hastalıklarıdır. Hastanelerde göğüs hastalıkları adı olan polikliniklerde gerek ayakta, gerekse yatarak tedavi edilmektedirler. Akciğerler solunum yollarının önemli bir organı olduğu için başka organların rahatsızlığından da etkilenir ve sayılan hastalıklar ortaya çıkar. Bu hastalıkların belirtileri çoğu ortaktır. Göğüs hastalıklarına yakalandığımızda ki hastalık belirtileri ise horlama, hırıltılı nefes alma, öksürük, balgam, halsizlik, ateş, sırt ağrısı, nefes darlığıdır. Göğüs hastalıklarının ortaya çıkmasının birçok sebebi vardır. Bu sebepler kalıtsal, yani aileden gelmekle de olabilir. Sigara kullanımı gibi nedenlerden de kaynaklanır. Ülkemizde sigara içme kaynaklı yakalanan göğüs hastalıklarının sayısı hiçte küçümsenmeyecek kadar çok olduğunu söylersek şaşılacak bir durum değildir. Sadece bu nedenlerden dolayı değil yaptığımız meslek bile göğüs hastalıklarına neden olmaktadır. Göğüs hastalıklarının tanı ve tedavisi çok önemlidir. Göğüs hastalıkları hafife alınmayacak hastalıklardır. Tedavi edilmediğinde sonucu ölüme varan kötü sonuçlarla karşılaşabilir.”
Akciğerlerimizin nefes almada içeri giren havadan, zararlı maddelerden etkilenerek bazı hastalıklara neden olduğunu açıklayan Konak Hastaneleri Gebze, göğüs hastalıklarının sadece akciğerlerin zarar görmesinden dolayı değil, başka organlar sebebi ile de ortaya çıktığını bildirdi.

Göğüs kafesinin içinde bulunan akciğerlerin dış etkenlerden dolayı etkilendiğinde göğüs hastalıkları oluştuğunu açıklayan Konak Hastanesi Gebze, hastalıkların nedenleri ve belirtileri konusunda uyarılarda bulundu. 

Konak Hastanesi Gebze Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Sabri Karagülle tarafından yapılan açıklamada akciğerlerin solunum sisteminin en önemli organı olduğu belirtilerek başlıca göğüs hastalıklarının horlama, akciğer kanseri, tüberküloz (Verem), alerjik astım, Koah, Zatürre, Bronşit, mesleki akciğer hastalıkları ve uyku apnesi olduğunu söyledi.

Uzm. Dr. Karagülle yaptığı açıklamaya şu şekilde devam etti: “ Bu hastalıklar, başlıca sık karşılaştığımız göğüs hastalıklarıdır. Hastanelerde göğüs hastalıkları adı olan polikliniklerde gerek ayakta, gerekse yatarak tedavi edilmektedirler. Akciğerler solunum yollarının önemli bir organı olduğu için başka organların rahatsızlığından da etkilenir ve sayılan hastalıklar ortaya çıkar. Bu hastalıkların belirtileri çoğu ortaktır. Göğüs hastalıklarına yakalandığımızda ki hastalık belirtileri ise horlama, hırıltılı nefes alma, öksürük, balgam, halsizlik, ateş, sırt ağrısı, nefes darlığıdır. Göğüs hastalıklarının ortaya çıkmasının birçok sebebi vardır. Bu sebepler kalıtsal, yani aileden gelmekle de olabilir. Sigara kullanımı gibi nedenlerden de kaynaklanır. Ülkemizde sigara içme kaynaklı yakalanan göğüs hastalıklarının sayısı hiçte küçümsenmeyecek kadar çok olduğunu söylersek şaşılacak bir durum değildir. Sadece bu nedenlerden dolayı değil yaptığımız meslek bile göğüs hastalıklarına neden olmaktadır. Göğüs hastalıklarının tanı ve tedavisi çok önemlidir. Göğüs hastalıkları hafife alınmayacak hastalıklardır. Tedavi edilmediğinde sonucu ölüme varan kötü sonuçlarla karşılaşabilir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.