‘Gönüllü itfaiyeciler’ eğitimde

Kocaeli 19.02.2020 - 10:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

‘Gönüllü itfaiyeciler’ eğitimde

Büyükşehir Belediyesi İzmit İtfaiye Grubunda 108. dönem Gönüllü İtfaiyeciler eğitimi başladı. Olağanüstü yangın ve afet hallerinde görevli itfaiye personelinin yetersiz kaldığı durumlarda İtfaiye teşkilatına destek amacıyla yetiştirilen Gönüllü İtfaiyecilerin eğitimi devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit İtfaiye Grubunda 108. dönem Gönüllü İtfaiyeciler eğitimi başladı. GÖNÜLLÜLÜK ESASLI MESLEK Bilgi, tecrübe, cesaret ve özveri isteyen, en riskli ve en stresli mesleklerden birisi ve tamamen gönüllük esasına dayalı bir meslek olan itfaiyecilik, Türkiye'de akademik alanda 1996 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde açılan itfaiyecilik bölümü ile başladı. 17 Ağustos Marmara Depremi ile kentte bu alanda duyulan ihtiyacın büyüklüğü ortaya çıktı. Halk bu konuda bilinçlenirken Gönüllü İtfaiyecilerin sayısı da her geçen yıl artıyor. 17 Ağustos tarihinde yaşanan asrın felaketinin ardından Kocaeli’nin gönüllü itfaiyeci sayısı 1750'ye ulaştı. 108. DÖNEM EĞİTİMLERİ Olağanüstü yangın ve afet hallerinde görevli itfaiye personelinin yetersiz kaldığı durumlarda İtfaiye teşkilatına destek amacıyla yetiştirilen Gönüllü İtfaiyecilere, eğitim veriliyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit İtfaiye Grubunda 25 kişiden oluşan 108. dönem Gönüllü İtfaiyeciler eğitimi başladı. EĞİTİM SONRASI ÜNVANI ALIYORLAR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı gönüllü itfaiyecilerİ çeşitli programlar uygulayarak eğitiyor. 60 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim alan gönüllüler, 12 ilçedeki itfaiye grup amirliklerinde 40 saatlik staj yapıyor. Bu eğitimlerin ardından sınava tabi tutulan gönüllüler 60 ve üzeri not aldıkları takdirde gönüllü itfaiyeciler oluyorlar. Gönüllü itfaiyeciler Mollafenari ve Karamürsel’de bulunan gönüllü müfrezelerinde nöbet de tutabiliyorlar. ORTAMI HAZIRLAYACAKLAR Yetişen gönüllü itfaiyeciler yangın, kaza ve afet durumlarında itfaiye gelene kadar gerekli ortamı hazırlayacak ve itfaiye ile birlikte çalışacak. Böylece büyük çaplı yangın ve doğal afetlerde daha kısa sürede müdahale ile can ve mal kaybının en aza indirilmesi hedefleniyor. 60 SAATLİK EĞİTİM Bu proje kapsamında itfaiye gönüllülerine 1’inci ve 2’nci kur eğitimlerinde toplam 60’ar saatlik eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerde; Yangının Yapısı ve Gelişimi, Yangın Yerindeki Tehlikeleri, Söndürme Maddeleri ve Cihaz Kullanma Teknikleri, Bina Enkazında Çalışma Prensipleri, Trafik ve Ev Kazaları, Kurtarma (Pratik) ve Yangın Söndürme (Pratik) konuları teorik ve uygulamalı olarak veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi İzmit İtfaiye Grubunda 108. dönem Gönüllü İtfaiyeciler eğitimi başladı. Olağanüstü yangın ve afet hallerinde görevli itfaiye personelinin yetersiz kaldığı durumlarda İtfaiye teşkilatına destek amacıyla yetiştirilen Gönüllü İtfaiyecilerin eğitimi devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit İtfaiye Grubunda 108. dönem Gönüllü İtfaiyeciler eğitimi başladı.

GÖNÜLLÜLÜK ESASLI MESLEK

Bilgi, tecrübe, cesaret ve özveri isteyen, en riskli ve en stresli mesleklerden birisi ve tamamen gönüllük esasına dayalı bir meslek olan itfaiyecilik, Türkiye'de akademik alanda 1996 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde açılan itfaiyecilik bölümü ile başladı. 17 Ağustos Marmara Depremi ile kentte bu alanda duyulan ihtiyacın büyüklüğü ortaya çıktı. Halk bu konuda bilinçlenirken Gönüllü İtfaiyecilerin sayısı da her geçen yıl artıyor. 17 Ağustos tarihinde yaşanan asrın felaketinin ardından Kocaeli’nin gönüllü itfaiyeci sayısı 1750'ye ulaştı.

108. DÖNEM EĞİTİMLERİ

Olağanüstü yangın ve afet hallerinde görevli itfaiye personelinin yetersiz kaldığı durumlarda İtfaiye teşkilatına destek amacıyla yetiştirilen Gönüllü İtfaiyecilere, eğitim veriliyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit İtfaiye Grubunda 25 kişiden oluşan 108. dönem Gönüllü İtfaiyeciler eğitimi başladı.

EĞİTİM SONRASI ÜNVANI ALIYORLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı gönüllü itfaiyecilerİ çeşitli programlar uygulayarak eğitiyor. 60 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim alan gönüllüler, 12 ilçedeki itfaiye grup amirliklerinde 40 saatlik staj yapıyor. Bu eğitimlerin ardından sınava tabi tutulan gönüllüler 60 ve üzeri not aldıkları takdirde gönüllü itfaiyeciler oluyorlar. Gönüllü itfaiyeciler Mollafenari ve Karamürsel’de bulunan gönüllü müfrezelerinde nöbet de tutabiliyorlar.

ORTAMI HAZIRLAYACAKLAR

Yetişen gönüllü itfaiyeciler yangın, kaza ve afet durumlarında itfaiye gelene kadar gerekli ortamı hazırlayacak ve itfaiye ile birlikte çalışacak. Böylece büyük çaplı yangın ve doğal afetlerde daha kısa sürede müdahale ile can ve mal kaybının en aza indirilmesi hedefleniyor.

60 SAATLİK EĞİTİM

Bu proje kapsamında itfaiye gönüllülerine 1’inci ve 2’nci kur eğitimlerinde toplam 60’ar saatlik eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerde; Yangının Yapısı ve Gelişimi, Yangın Yerindeki Tehlikeleri, Söndürme Maddeleri ve Cihaz Kullanma Teknikleri, Bina Enkazında Çalışma Prensipleri, Trafik ve Ev Kazaları, Kurtarma (Pratik) ve Yangın Söndürme (Pratik) konuları teorik ve uygulamalı olarak veriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.