19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Görme engelli judocu yine zirvede

Spor 07.07.2019 - 10:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Görme engelli judocu yine zirvede

Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu görme engelli judocu Zeynep Çelik Aydın, ABD’deki olimpiyat elemelerinde altın madalya kazandı

Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin Indiana kentinde gerçekleştirilen Olimpiyat elemlerinde Zeynep Çelik Aydın rüzgârı esti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünün başarılı Judocusu Görme Engelli Zeynep Çelik Aydın düzenlenen olimpiyat elemelerinin ABD ayağında birinci olarak altın madalya kazandı. Başarılı Judocu Zeynep, daha önce düzenlenen olimpiyat elemelerinde topladığı puanlarla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılmayı garantilemişti. YILIN SPORCUSU Geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen ‘Sporun Devleri Buluşuyor’ ödül töreninde yılın sporcusu ödülüne layık görülen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Zeynep Çelik Aydın, istikrarlı yükselişini devam ettiriyor. Başarılı sporcu, 100’lerce judocunun mücadele ettiği Indiana’daki olimpiyat elemelerini de zirvede tamamladı. EN YAKIN RAKİBİNE FARK ATTI Elde ettiği başarılı sonuçlar ile şimdiden Olimpiyatlarda altın madalya için favori gösterilen Aydın, Indiana’daki müsabakadaki final maçında Japon rakibi Junko Hirose’yi daha maçın ilk saniyelerinde ipponla yendi. Elde etiği bu başarı ile birlikte 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılmayı garantiledi. 920 PUAN FARK ARTTI Zeynep Çelik Aydın, bununla da yetinmeyip katıldığı tüm eleme müsabakalarda puan toplamaya devam etti ve dünya sıralamasındaki en yakın rakibine fark attı. Başarılı judocumuz Aydın’ın 1720 puanı varken en yakın rakibinin 800 puanı bulunuyor.
Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu görme engelli judocu Zeynep Çelik Aydın, ABD’deki olimpiyat elemelerinde altın madalya kazandı

Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin Indiana kentinde gerçekleştirilen Olimpiyat elemlerinde Zeynep Çelik Aydın rüzgârı esti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünün başarılı Judocusu Görme Engelli Zeynep Çelik Aydın düzenlenen olimpiyat elemelerinin ABD ayağında birinci olarak altın madalya kazandı. Başarılı Judocu Zeynep, daha önce düzenlenen olimpiyat elemelerinde topladığı puanlarla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılmayı garantilemişti.

YILIN SPORCUSU

Geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen ‘Sporun Devleri Buluşuyor’ ödül töreninde yılın sporcusu ödülüne layık görülen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Zeynep Çelik Aydın, istikrarlı yükselişini devam ettiriyor. Başarılı sporcu, 100’lerce judocunun mücadele ettiği Indiana’daki olimpiyat elemelerini de zirvede tamamladı.

EN YAKIN RAKİBİNE FARK ATTI

Elde ettiği başarılı sonuçlar ile şimdiden Olimpiyatlarda altın madalya için favori gösterilen Aydın, Indiana’daki müsabakadaki final maçında Japon rakibi Junko Hirose’yi daha maçın ilk saniyelerinde ipponla yendi. Elde etiği bu başarı ile birlikte 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılmayı garantiledi.

920 PUAN FARK ARTTI

Zeynep Çelik Aydın, bununla da yetinmeyip katıldığı tüm eleme müsabakalarda puan toplamaya devam etti ve dünya sıralamasındaki en yakın rakibine fark attı. Başarılı judocumuz Aydın’ın 1720 puanı varken en yakın rakibinin 800 puanı bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.