GOSB’dan sokak hayvanları duyarlılığı

Gebze 13.01.2017 - 14:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GOSB’dan sokak hayvanları duyarlılığı

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) yönetimi OSB içinde yaşayan 120 sokak hayvanı için proje hazırlamak için çalışma yapıyor.

    Gebze Organize Sanayi  Bölgesi  OSB içinde barınan ve yaşamaya çalışan  120 sokak köpeği için sosyal sorumluluk projesi kapsamında  çalışma başlattı. Buna göre  hayvanların çevreye rahatsızlık vermeden  yaşamlarını sürdürmeleri ön görülüyor. Konuyla ilgili olarak  GOSB tarafından yapılan açıklamada şunları ifade edildi, “Şehir dışındaki ormanlık alanlarda, boş arazilerde beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayamayan sokak hayvanları, OSB alanları içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. GOSB içerisinde barınan yaklaşık 120 sokak hayvanının durumu ile ilgili olarak katılımcılarımızdan gelen şikayet ve bildirimler doğrultusunda sokak hayvanlarının, sağlıklı ve çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde varlıklarını sürdürebilmeleri için GOSB, 2015 yılı içinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında çalışmalara başlamıştır. MAMA VE SU TEMİNİ YAPILIYOR Konunun çözümüne yönelik olarak GOSB içinde sokak hayvanları konusunda duyarlı firmalarımızla bir araya gelinerek fikir alışverişinde bulunulmuş, ayrıca Belediyelerin ilgili birimleri ile de irtibata geçilmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda GOSB içinde toplam 8 adet besleme noktası oluşturulmuş, bu noktalara günlük olarak kuru mama ve su bırakılmaya başlanmıştır. Besleme noktalarının 4 tanesinin mama ve su temini katılımcı firmalarımız tarafından sağlanmaktadır. Bugüne kadar Bölge Müdürlüğümüz tarafından yaklaşık 6.000 kg mama temin edilmiştir. Ayrıca sokak hayvanlarının, 7 gün 24 saat, acil durumlarda (yaralanma vb.) veterinerlik hizmeti almaları sağlanmaktadır. Bugüne kadar acil durum kapsamında 21 adet sokak köpeğine, 20 adet sokak kedisine ve 1 adet martıya özel veterinerlik firması tarafından acil müdahalede bulunulmuştur.   
Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) yönetimi OSB içinde yaşayan 120 sokak hayvanı için proje hazırlamak için çalışma yapıyor.

 

 

Gebze Organize Sanayi  Bölgesi  OSB içinde barınan ve yaşamaya çalışan  120 sokak köpeği için sosyal sorumluluk projesi kapsamında  çalışma başlattı. Buna göre  hayvanların çevreye rahatsızlık vermeden  yaşamlarını sürdürmeleri ön görülüyor.

Konuyla ilgili olarak  GOSB tarafından yapılan açıklamada şunları ifade edildi, “Şehir dışındaki ormanlık alanlarda, boş arazilerde beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayamayan sokak hayvanları, OSB alanları içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. GOSB içerisinde barınan yaklaşık 120 sokak hayvanının durumu ile ilgili olarak katılımcılarımızdan gelen şikayet ve bildirimler doğrultusunda sokak hayvanlarının, sağlıklı ve çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde varlıklarını sürdürebilmeleri için GOSB, 2015 yılı içinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında çalışmalara başlamıştır.

MAMA VE SU TEMİNİ YAPILIYOR

Konunun çözümüne yönelik olarak GOSB içinde sokak hayvanları konusunda duyarlı firmalarımızla bir araya gelinerek fikir alışverişinde bulunulmuş, ayrıca Belediyelerin ilgili birimleri ile de irtibata geçilmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda GOSB içinde toplam 8 adet besleme noktası oluşturulmuş, bu noktalara günlük olarak kuru mama ve su bırakılmaya başlanmıştır. Besleme noktalarının 4 tanesinin mama ve su temini katılımcı firmalarımız tarafından sağlanmaktadır. Bugüne kadar Bölge Müdürlüğümüz tarafından yaklaşık 6.000 kg mama temin edilmiştir. Ayrıca sokak hayvanlarının, 7 gün 24 saat, acil durumlarda (yaralanma vb.) veterinerlik hizmeti almaları sağlanmaktadır. Bugüne kadar acil durum kapsamında 21 adet sokak köpeğine, 20 adet sokak kedisine ve 1 adet martıya özel veterinerlik firması tarafından acil müdahalede bulunulmuştur. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.