19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Gözen, ‘Vefa borcumuz var!’

Gebze 11.12.2019 - 14:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Gözen, ‘Vefa borcumuz var!’

Logo Yazılım firması bünyesinde, Bütün Çocuklar Bizim Derneği ile Atölye Vizyon’un katkılarıyla hayata geçirilen, ‘Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi’ gerçekleşen programla resmen açıldı. Çocuklara eğlenceli metotlarla kod yazmayı öğretecek olan ‘Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi’nin açılış programı gerçekleşti. Çocukların mekanik yeteneklerini ve analitik becerilerini geliştirerek, gelecekteki yaşamlarına bugünden dokunacak projenin açılış törenine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Logo Yazlım Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuğrul Tekbulut, proje destekçilerinden olan Bütün Çocuklar Bizim Derneği’nin Kurucusu Leyla Tekbulut, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve çok sayıda davetli katılım gösterdi. “800’DEN FAZLA İŞ ORTAĞIMIZ VAR” Programın açılış konuşmasını yapan Tekbulut, “İstanbul’da 30 metrekarelik bir ofiste başladığımız maceramıza yurt çapında 800’den fazla iş ortağımız var. Dolaylı olarak 10 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Genelde KOBİ’lere hitap eden yazılımlar gerçekleştiriyoruz ve Türkiye’nin her yerinde varız. Var olduğumuz toplumların sorunlarında katkıda bulunmamız gerek. Dünyadaki sorunların çözümü için nitelikli eğitimin artması konusuna çok önem verdik. Artık işleri yazılım yönetiyor ve yazılım insanlara refah bir hayat sunuyor. Geleceğin yazılımcılarına ilham ve destek vermek için çaba gösteriyoruz. Burada bir atölye açmamızın amacı da çocuklarımıza ilham kaynağı yaratabilmek” dedi. "300’DEN FAZLA OKULLA İRTİBAT HALİNDEYİZ" Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu Leyla Tekbulut ise yaptığı açıklamada şunlara değindi; “Burada çok güzel bir işe imza atıyoruz. Yaptığımız bütün hizmetlerin karşılığında aldığımız en büyük hediye hayatlarına dokunduğumuz çocuklar. Projelerimizi Türkiye’nin 50’den fazla ilinde hayata geçiriyoruz. 40 binden fazla çocuğumuza sürekli destek veriyoruz. 500’den fazla öğretmen ve 300’den fazla okulla irtibat halindeyiz. Okul öncesi ve ilköğretimde bulunan dezavantajlı çocuklara katkı sürekli katkı sağlamak amacındayız. Yaklaşık 100 öğrenciye burs veriyoruz. Vatanımıza ve çocuklarımıza hep birlikte bakalım bütün çocuklar bizim.” "GELECEK YAZILIM DA" Kaymakam Güler ise, “Mehmet Tuğrul Tekbulut Beyefendiyi tebrik ediyorum. Geleceğin yazılımda olduğu ortada. Bu doğrultuda çocuklarımızı ve gençlerimizi hazırlamamız gerekiyor. Çocukların yazılım ve kodlama konusunda yeteneklerini keşfedebilmek ve çocuklarımızı bu alana yönlendirebilmemiz gerek. Gebze bir ilçe ismi ancak yükü bir ilin yükünden çok daha fazla. Meslek liselerini yeniden kurulamamız ve bu liselere onurunu, şahsiyetini yeniden kazandırmamız lazım. Eğitim sistemini yeniden kurgulamamız gerek. Geleceği yazanlar atölyesinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Protokol üyeleri ve atölyede eğitim gören öğrenciler kurdeleyi hep beraber kesti ve minik öğrenciler Gebze protokolüne yaptıkları çalışmaları gösterdi.          

Logo Yazılım firması bünyesinde, Bütün Çocuklar Bizim Derneği ile Atölye Vizyon’un katkılarıyla hayata geçirilen, ‘Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi’ gerçekleşen programla resmen açıldı.

Çocuklara eğlenceli metotlarla kod yazmayı öğretecek olan ‘Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi’nin açılış programı gerçekleşti. Çocukların mekanik yeteneklerini ve analitik becerilerini geliştirerek, gelecekteki yaşamlarına bugünden dokunacak projenin açılış törenine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Logo Yazlım Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuğrul Tekbulut, proje destekçilerinden olan Bütün Çocuklar Bizim Derneği’nin Kurucusu Leyla Tekbulut, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

“800’DEN FAZLA İŞ ORTAĞIMIZ VAR”

Programın açılış konuşmasını yapan Tekbulut, “İstanbul’da 30 metrekarelik bir ofiste başladığımız maceramıza yurt çapında 800’den fazla iş ortağımız var. Dolaylı olarak 10 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Genelde KOBİ’lere hitap eden yazılımlar gerçekleştiriyoruz ve Türkiye’nin her yerinde varız. Var olduğumuz toplumların sorunlarında katkıda bulunmamız gerek. Dünyadaki sorunların çözümü için nitelikli eğitimin artması konusuna çok önem verdik. Artık işleri yazılım yönetiyor ve yazılım insanlara refah bir hayat sunuyor. Geleceğin yazılımcılarına ilham ve destek vermek için çaba gösteriyoruz. Burada bir atölye açmamızın amacı da çocuklarımıza ilham kaynağı yaratabilmek” dedi.

"300’DEN FAZLA OKULLA İRTİBAT HALİNDEYİZ"

Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu Leyla Tekbulut ise yaptığı açıklamada şunlara değindi; “Burada çok güzel bir işe imza atıyoruz. Yaptığımız bütün hizmetlerin karşılığında aldığımız en büyük hediye hayatlarına dokunduğumuz çocuklar. Projelerimizi Türkiye’nin 50’den fazla ilinde hayata geçiriyoruz. 40 binden fazla çocuğumuza sürekli destek veriyoruz. 500’den fazla öğretmen ve 300’den fazla okulla irtibat halindeyiz. Okul öncesi ve ilköğretimde bulunan dezavantajlı çocuklara katkı sürekli katkı sağlamak amacındayız. Yaklaşık 100 öğrenciye burs veriyoruz. Vatanımıza ve çocuklarımıza hep birlikte bakalım bütün çocuklar bizim.”

"GELECEK YAZILIM DA"

Kaymakam Güler ise, “Mehmet Tuğrul Tekbulut Beyefendiyi tebrik ediyorum. Geleceğin yazılımda olduğu ortada. Bu doğrultuda çocuklarımızı ve gençlerimizi hazırlamamız gerekiyor. Çocukların yazılım ve kodlama konusunda yeteneklerini keşfedebilmek ve çocuklarımızı bu alana yönlendirebilmemiz gerek. Gebze bir ilçe ismi ancak yükü bir ilin yükünden çok daha fazla. Meslek liselerini yeniden kurulamamız ve bu liselere onurunu, şahsiyetini yeniden kazandırmamız lazım. Eğitim sistemini yeniden kurgulamamız gerek. Geleceği yazanlar atölyesinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Protokol üyeleri ve atölyede eğitim gören öğrenciler kurdeleyi hep beraber kesti ve minik öğrenciler Gebze protokolüne yaptıkları çalışmaları gösterdi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.