GTO’dan jet talep

Gebze 05.06.2020 - 10:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

GTO’dan jet talep

Faaliyet alanı Sigortacılık olan 21. Meslek Komite Başkanı ve Üyeler, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’e ziyarette bulunarak; 09.05.2020 tarhnde yürürlüğe gren, Mesafeli Satış Sözleşmelerine getirilen düzenlemenin iptal edilmesi hususunda taleplerin dile getirdiler. Faaliyet alanı Sigortacılık olan 21. Meslek Komite Başkanı ve Üyeleri, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’e ziyarette bulunarak; 09.05.2020 tarihinde yürürlüğe giren, Mesafeli Satış Sözleşmelerine getirilen düzenlemenin iptal edilmesi hususunda taleplerini dile getirdiler. Firmaların ortak açıklamasında; “Ülkemiz genelinde toplam 16 bin 97 sigorta acentesi faaliyet göstermekte, çalışan personeller ile birlikte profesyonel sayısı yaklaşık 60 bine ulaşmakta, aileler de dahil edildiğinde sektör, 200 bin kişi ile temsil edilen dev bir iş koluna dönüşmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ‘sigorta pazarını büyütmek’ düşüncesiyle 9 Mayıs 2020 tarihinde uygulamaya aldığı “Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek faaliyetlere, Tüketici Lehine Yapılan Sigortacılık Sözleşmeleri ile Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” özetle yetkisiz, mesleki bilgilere sahip olmayan kişi ve kurumların da poliçe kesmesine, sektöre 2007 yılından bu yana getiren kalitenin düşmesine yol açar niteliktedir. Sigorta acenteleri, ülkemizdeki tüm kişi ve kurumların yüzlerce farklı riskine teminat sunulmasına aracılık eden ve bu faaliyeti yaparken de Risk Yönetimi, Kriz Yönetimi, Halkla İlişkiler, Finans Yönetimi, Hukuk ve daha birçok konuda bilgi ve donanıma sahip olan kurumlardır. Bu kadar önemli, hassas ve uzun yıllar harcayarak emek verilen bu mesleğin çıkarılan yönetmelik ile herkesin yapabilir hale getirilmesi, sektörü olumsuz etkileyecektir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce söz konusu genelgenin iptali hususunda sürdürülen çalışmalara ek olarak; 9 Mayıs 2020 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğin iptalini talep ediyor, bakanlığımızın bu çağrımıza kayıtsız kalmayacağına olan yürekten inancımızla, çağrımızı bir kez daha Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Nail Çiler nezdinde tekrarlıyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Faaliyet alanı Sigortacılık olan 21. Meslek Komite Başkanı ve Üyeler, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’e ziyarette bulunarak; 09.05.2020 tarhnde yürürlüğe gren, Mesafeli Satış Sözleşmelerine getirilen düzenlemenin iptal edilmesi hususunda taleplerin dile getirdiler. Faaliyet alanı Sigortacılık olan 21. Meslek Komite Başkanı ve Üyeleri, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’e ziyarette bulunarak; 09.05.2020 tarihinde yürürlüğe giren, Mesafeli Satış Sözleşmelerine getirilen düzenlemenin iptal edilmesi hususunda taleplerini dile getirdiler.

Firmaların ortak açıklamasında; “Ülkemiz genelinde toplam 16 bin 97 sigorta acentesi faaliyet göstermekte, çalışan personeller ile birlikte profesyonel sayısı yaklaşık 60 bine ulaşmakta, aileler de dahil edildiğinde sektör, 200 bin kişi ile temsil edilen dev bir iş koluna dönüşmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ‘sigorta pazarını büyütmek’ düşüncesiyle 9 Mayıs 2020 tarihinde uygulamaya aldığı “Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek faaliyetlere, Tüketici Lehine Yapılan Sigortacılık Sözleşmeleri ile Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” özetle yetkisiz, mesleki bilgilere sahip olmayan kişi ve kurumların da poliçe kesmesine, sektöre 2007 yılından bu yana getiren kalitenin düşmesine yol açar niteliktedir. Sigorta acenteleri, ülkemizdeki tüm kişi ve kurumların yüzlerce farklı riskine teminat sunulmasına aracılık eden ve bu faaliyeti yaparken de Risk Yönetimi, Kriz Yönetimi, Halkla İlişkiler, Finans Yönetimi, Hukuk ve daha birçok konuda bilgi ve donanıma sahip olan kurumlardır. Bu kadar önemli, hassas ve uzun yıllar harcayarak emek verilen bu mesleğin çıkarılan yönetmelik ile herkesin yapabilir hale getirilmesi, sektörü olumsuz etkileyecektir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce söz konusu genelgenin iptali hususunda sürdürülen çalışmalara ek olarak; 9 Mayıs 2020 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğin iptalini talep ediyor, bakanlığımızın bu çağrımıza kayıtsız kalmayacağına olan yürekten inancımızla, çağrımızı bir kez daha Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Nail Çiler nezdinde tekrarlıyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.