GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

GTÜ işbirlik için Belarus’ta!

Gebze 04.10.2019 - 15:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

GTÜ işbirlik için Belarus’ta!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Belarus Eğitim Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında iş birliğini geliştirme protokolü imzalandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç’a Gebze Teknik Üniversitesi rektörü Muhammed Hasan Aslan da eşlik etti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, Belarus Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Igor Karpenko’nun daveti üzerine, iki ülke arasında yükseköğretim ve bilimsel araştırma alanındaki işbirliği konularını müzakere etmek üzere Belarus’a 1-2 Ekim 2019 tarihlerinde resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Başkan Saraç’a, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan ile İstanbul Medeniyet, Karabük ve Selçuk Üniversitesi Rektörleri de eşlik etti. Belarus ziyaretinde YÖK Başkanı Saraç ile Belarus Eğitim Bakanı Karpenko arasında, iki ülke arasında yükseköğretim alanında işbirliğine yönelik 2016 yılında imzalanmış olan Mutabakat Zaptının uygulanma yollarının ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi. PROTOKOL İMZALANDI YÖK Başkanı Saraç ile Belarus Eğitim Bakanı Karpenko, önceki gün gerçekleştirilen “Belarus-Türk Üniversiteleri Ortak Forumu”nun açılışına katılarak 2020-2021 yılları için “Belarus Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Arasında Yükseköğretim Alanında İşbirliğini Geliştirme Protokolünü” imzaladılar. Foruma Türkiye tarafından beş, Belarus tarafından ise on iki üniversite katıldı. Forum çerçevesinde iki ülke üniversiteleri arasında çeşitli alanlarda işbirliğini içeren protokoller de imzalandı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Belarus Eğitim Bakanlığı arasında yükseköğretim alanında iş birliğini geliştirme protokolü imzalandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç’a Gebze Teknik Üniversitesi rektörü Muhammed Hasan Aslan da eşlik etti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, Belarus Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Igor Karpenko’nun daveti üzerine, iki ülke arasında yükseköğretim ve bilimsel araştırma alanındaki işbirliği konularını müzakere etmek üzere Belarus’a 1-2 Ekim 2019 tarihlerinde resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Başkan Saraç’a, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan ile İstanbul Medeniyet, Karabük ve Selçuk Üniversitesi Rektörleri de eşlik etti. Belarus ziyaretinde YÖK Başkanı Saraç ile Belarus Eğitim Bakanı Karpenko arasında, iki ülke arasında yükseköğretim alanında işbirliğine yönelik 2016 yılında imzalanmış olan Mutabakat Zaptının uygulanma yollarının ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi.

PROTOKOL İMZALANDI

YÖK Başkanı Saraç ile Belarus Eğitim Bakanı Karpenko, önceki gün gerçekleştirilen “Belarus-Türk Üniversiteleri Ortak Forumu”nun açılışına katılarak 2020-2021 yılları için “Belarus Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Arasında Yükseköğretim Alanında İşbirliğini Geliştirme Protokolünü” imzaladılar. Foruma Türkiye tarafından beş, Belarus tarafından ise on iki üniversite katıldı. Forum çerçevesinde iki ülke üniversiteleri arasında çeşitli alanlarda işbirliğini içeren protokoller de imzalandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.