GTÜ’lü Akademisyenin Başarısı

Gebze 22.10.2018 - 16:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

GTÜ’lü Akademisyenin Başarısı

TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) ile Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (Agence Nationale de la Recherche - ANR) arasındaki işbirliği çerçevesinde Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyeni Doç. Dr. Erhan Abdullah’ın projesi destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK-ANR Ortak Proje Başvurusu 2018 yılı çağrısı sonucunda “Çoklu-Değişkenli, Çoklu-Zamanlı, Çoklu-Çözünürlüklü Ve Çoklu-Kaynaklı Uzaktan Algılanmış Görüntülerin Çözümlenmesi Ve Öğrenimi”  başlıklı projesi ile destek alan GTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç.Dr. Erhan Abdullah (Erchan Aptoula) ile birlikte projede Türkiye tarafında: Gebze Teknik Üniversitesi (yürütücü), İstanbul Teknik Üniversitesi, Fransa tarafında: IRISA Laboratuvarı (yürütücü) (Université de Bretagne Sud) ve LETG-Rennes Laboratuvarı (Université de Rennes 2) yer alacak. ÖZGÜN ARAÇLAR TASARLAMAK Proje hakkında bilgi veren Abdullah : “Uydulardan elde edilen yeryüzü görüntüleri akıllı tarımdan, afet yönetimine, güvenlik uygulamalarından, kirlilik takibine kadar geniş bir uygulama yelpazesine sahipler. Ancak bu görüntüler farklı dalgaboylarında ve çözünürlüklerde olup, farklı zamanlarda elde edilebilir ve hatta muhtelif kaynaklardan gelirler. Bu çeşitlilik onların işlenmesini ve yararlı çıktıya dönüşmesini sağlayacak araçların tasarlanmasını büyük oranda engeller. Bu proje kapsamında amaç, söz konusu görüntü çeşitliliği ile başa çıkabilecek tümleşik bir görüntü gösterim yaklaşımı geliştirip, ona uygun görüntüleri anlamlandırma hedefli özgün araçlar tasarlamaktır.” ifadelerini kullandı.
TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) ile Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (Agence Nationale de la Recherche - ANR) arasındaki işbirliği çerçevesinde Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyeni Doç. Dr. Erhan Abdullah’ın projesi destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK-ANR Ortak Proje Başvurusu 2018 yılı çağrısı sonucunda “Çoklu-Değişkenli, Çoklu-Zamanlı, Çoklu-Çözünürlüklü Ve Çoklu-Kaynaklı Uzaktan Algılanmış Görüntülerin Çözümlenmesi Ve Öğrenimi”  başlıklı projesi ile destek alan GTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç.Dr. Erhan Abdullah (Erchan Aptoula) ile birlikte projede Türkiye tarafında: Gebze Teknik Üniversitesi (yürütücü), İstanbul Teknik Üniversitesi, Fransa tarafında: IRISA Laboratuvarı (yürütücü) (Université de Bretagne Sud) ve LETG-Rennes Laboratuvarı (Université de Rennes 2) yer alacak.

ÖZGÜN ARAÇLAR TASARLAMAK

Proje hakkında bilgi veren Abdullah : “Uydulardan elde edilen yeryüzü görüntüleri akıllı tarımdan, afet yönetimine, güvenlik uygulamalarından, kirlilik takibine kadar geniş bir uygulama yelpazesine sahipler. Ancak bu görüntüler farklı dalgaboylarında ve çözünürlüklerde olup, farklı zamanlarda elde edilebilir ve hatta muhtelif kaynaklardan gelirler. Bu çeşitlilik onların işlenmesini ve yararlı çıktıya dönüşmesini sağlayacak araçların tasarlanmasını büyük oranda engeller. Bu proje kapsamında amaç, söz konusu görüntü çeşitliliği ile başa çıkabilecek tümleşik bir görüntü gösterim yaklaşımı geliştirip, ona uygun görüntüleri anlamlandırma hedefli özgün araçlar tasarlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.