GTÜ’LÜ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ÇALIŞMA

Gebze 15.06.2017 - 11:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

GTÜ’LÜ ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI ÇALIŞMA

GTÜ’de Pupa 1.0 ile dönüşüm süreci

GTÜ Mimarlık Fakültesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin Mimarlık bölümleri ve MİTA’nın düzenlediği Pupa 1.0 etkinliğinde Mimarlık Fakültesi’nde tüm dönem boyunca biriken atık atölye malzemeler, kampüs içinde geçici strüktürlere dönüştürmeyi amaçlayan bir açık atölye kurularak değerlendirildi. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Bölümü ile GTÜ Mimari Tasarım Kulübü (MİTA) organizasyonuyla düzenlenen Pupa 1.0 etkinliğinde yıl boyunca yapılan etkinliklerden arta kalan kağıt, ahşap, polimer vb. tüm atık ürünler değerlendirilerek çeşitli çalışmalara dönüştürüldü. Etkinliğe, GTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Levent Arıdağ, Yrd. Doç. Dr. Fitnat Cimşit Koş ve Arş. Gör. Sümeyra Eroğlu, Medipol Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Zülal Korur, Arş. Gör. Güliz Kabasoğlu ile GTÜ, Medipol, Kocaeli ve Sakarya üniversitelerinden Mimarlık Bölümü öğrencileri katıldı. MİTA Başkanı Fatih Çivi, konuyla ilgili olarak Pupa’nın kelebeğin dönüşüm evresi anlamına geldiğini anımsatarak kendilerinin de atık malzemelerden yeni ürün sürecine yaptıkları dönüşümü vurguladıklarını ifade etti. Çivi, “Pupa etkinliğinin geleneksel bir hale gelerek her sene sonunda farklı okullardan gelen mimarlık öğrencilerinin buluşacağı, eğlenerek öğreneceği, paylaşımlarda bulunabileceği bir etkinlik haline gelmesini istiyoruz. Emeklerini esirgemeyen moderatör hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Yrd. Doç. Dr. Zülal Korur da Medipol Üniversitesi olarak GTÜ ile böyle bir projede ortak çalışma yürütmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek MİTA ekibini tebrik etti ve bu gibi ortak çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini belirtti. Etkinlik sonunda yapılan çalışmalar, GTÜ Mimarlık Fakültesi N Blok Turuncu Hol’de akademisyen ve öğrencilerin ilgisine sunuldu. Geçici strüktürlerin Mimarlık Fakültesi N Blok ve U Blok çevresinde sergileneceği bildirildi.   
GTÜ’de Pupa 1.0 ile dönüşüm süreci

GTÜ Mimarlık Fakültesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin Mimarlık bölümleri ve MİTA’nın düzenlediği Pupa 1.0 etkinliğinde Mimarlık Fakültesi’nde tüm dönem boyunca biriken atık atölye malzemeler, kampüs içinde geçici strüktürlere dönüştürmeyi amaçlayan bir açık atölye kurularak değerlendirildi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Bölümü ile GTÜ Mimari Tasarım Kulübü (MİTA) organizasyonuyla düzenlenen Pupa 1.0 etkinliğinde yıl boyunca yapılan etkinliklerden arta kalan kağıt, ahşap, polimer vb. tüm atık ürünler değerlendirilerek çeşitli çalışmalara dönüştürüldü. Etkinliğe, GTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Levent Arıdağ, Yrd. Doç. Dr. Fitnat Cimşit Koş ve Arş. Gör. Sümeyra Eroğlu, Medipol Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Zülal Korur, Arş. Gör. Güliz Kabasoğlu ile GTÜ, Medipol, Kocaeli ve Sakarya üniversitelerinden Mimarlık Bölümü öğrencileri katıldı.

MİTA Başkanı Fatih Çivi, konuyla ilgili olarak Pupa’nın kelebeğin dönüşüm evresi anlamına geldiğini anımsatarak kendilerinin de atık malzemelerden yeni ürün sürecine yaptıkları dönüşümü vurguladıklarını ifade etti. Çivi, “Pupa etkinliğinin geleneksel bir hale gelerek her sene sonunda farklı okullardan gelen mimarlık öğrencilerinin buluşacağı, eğlenerek öğreneceği, paylaşımlarda bulunabileceği bir etkinlik haline gelmesini istiyoruz. Emeklerini esirgemeyen moderatör hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Zülal Korur da Medipol Üniversitesi olarak GTÜ ile böyle bir projede ortak çalışma yürütmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek MİTA ekibini tebrik etti ve bu gibi ortak çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

Etkinlik sonunda yapılan çalışmalar, GTÜ Mimarlık Fakültesi N Blok Turuncu Hol’de akademisyen ve öğrencilerin ilgisine sunuldu. Geçici strüktürlerin Mimarlık Fakültesi N Blok ve U Blok çevresinde sergileneceği bildirildi.

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.