19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

GTÜ öğrencileri ‘Sanal Laboratuvar’ oluşturacak!

Gebze 16.10.2020 - 13:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

GTÜ öğrencileri ‘Sanal Laboratuvar’ oluşturacak!

GTÜ öğrenci ve mezunlarından oluşan KOZA/R Science ekibi, TÜBİTAK BIGG 2019 yılı 2. çağrısı ile desteklenen girişimcilerden biri olmaya hak kazandı. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri Şevval Çimyapan, Rabia Ergin ve GTÜ Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Ebru Bozkurt’un oluşturduğu ekip, “bilimsel araştırmalar için teknik eğitimlerin ulaşılabilir altyapısı oluşturmak” misyonuyla yola çıktıklarını, aldıkları bu destekle bu alanda değer katan bir girişim olmayı hedeflediklerini ifade ettiler. Ekip üyeleri, pandemi süreciyle gündeme gelen uzaktan eğitim modüllerinin, laboratuvar teknik eğitimlerine entegre olamamasının temel bilimler alanında eğitim gören birçok araştırmacıyı etkileyeceğini ön gördüklerini, bunun için çok geç kalmadan harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca alternatif sanal bir laboratuvarın oluşturulmasıyla araştırmacıların dijital platformlarda eğitimine devam etmesini sağlamayı hedeflediklerini ve aldıkları TÜBİTAK BİGG desteği ile çalışmalara başladıklarını belirttiler. Bilişim Vadisi’nde faaliyete geçirecekleri projeleri için şirket kurulumunu tamamlayan KOZA/R Science ekibi, geçtiğimiz haftalarda Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen Yatırımcı Buluşmaları Demoday Programında MÜSİAD ve 20H2OInvest temsilcilerine projelerini anlattı.

GTÜ öğrenci ve mezunlarından oluşan KOZA/R Science ekibi, TÜBİTAK BIGG 2019 yılı 2. çağrısı ile desteklenen girişimcilerden biri olmaya hak kazandı. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri Şevval Çimyapan, Rabia Ergin ve GTÜ Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Ebru Bozkurt’un oluşturduğu ekip, “bilimsel araştırmalar için teknik eğitimlerin ulaşılabilir altyapısı oluşturmak” misyonuyla yola çıktıklarını, aldıkları bu destekle bu alanda değer katan bir girişim olmayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Ekip üyeleri, pandemi süreciyle gündeme gelen uzaktan eğitim modüllerinin, laboratuvar teknik eğitimlerine entegre olamamasının temel bilimler alanında eğitim gören birçok araştırmacıyı etkileyeceğini ön gördüklerini, bunun için çok geç kalmadan harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca alternatif sanal bir laboratuvarın oluşturulmasıyla araştırmacıların dijital platformlarda eğitimine devam etmesini sağlamayı hedeflediklerini ve aldıkları TÜBİTAK BİGG desteği ile çalışmalara başladıklarını belirttiler. Bilişim Vadisi’nde faaliyete geçirecekleri projeleri için şirket kurulumunu tamamlayan KOZA/R Science ekibi, geçtiğimiz haftalarda Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen Yatırımcı Buluşmaları Demoday Programında MÜSİAD ve 20H2OInvest temsilcilerine projelerini anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.