GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

GTÜ’ye Cam Ar-Ge serası kuruluyor!

Gebze 17.01.2020 - 18:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

GTÜ’ye Cam Ar-Ge serası kuruluyor!

ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİ TÜRKİYE’NİN TARIM TEKNOLOJİSİNE İVME KAZANDIRACAK

Üniversite-sanayi iş birliğinin önemli somut örneklerinden olan ve 2019’da GTÜ ve GÜBRETAŞ arasında Biyoteknoloji Enstitüsü’nün girişimleri ile imzalanan protokol ilk meyvesini verdi. Protokol kapsamında yapılan anlaşma neticesinde GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü bünyesinde Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla uluslararası standartlarda Venlo tipi bir cam sera inşa edilecek. Serada, Türkiye’de tarımın, özellikle de gübre sektörünün dışa bağımlılığını azaltmaya yönelik projeler yürütülecek, yerli ve milli biyoteknolojik gübreler ve farklı bitki besleme ürünleri geliştirilecek. BİR ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELECEK Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Türkiye’nin önde gelen gübre üreticisi GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yunaklı arasında imzalanan iş birliği protokolü hayata geçiyor. Bu kapsamda GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü bünyesinde Türkiye’de az sayıda üniversitede bulunan Ar-Ge amaçlı cam sera kurulması için anlaşma sağlandı. Törende; Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Işıl Kurnaz, GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Barış Kutman, GTÜ Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bahar Yıldız Kutman, Doç. Dr. Müge İşleten Hoşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Banu Bahşi Oral ve ilgili firma yetkilileri hazır bulundu. Kurulacak Ar-Ge serası sayesinde GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü’nün tarımsal biyoteknoloji ve bitki besleme alanındaki araştırmalar için önemli bir çekim merkezi haline geleceği öngörülüyor. Yerli ve milli bitki besleme ürünlerinin geliştirilmesiyle Türkiye’de üniversite-sanayi iş birliğinin çıktı odaklı örneklerinden biri ortaya çıkacak. YERLİ VE MİLLİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞECEK Törende tarımsal üretime yapılacak akademik katkıların yerli ve milli ürünlere dönüşeceğini ifade eden GTÜ Rektörü Aslan, sonuç ve ürün odaklı bu proje sayesinde dünyada gelişen tarım teknolojisinde öncü olacak bilimsel çalışmalara imza atılacağını dile getirdi. Rektör Aslan, GTÜ’nün akademik birikimini savunma sanayinden tarım teknolojilerine kadar her alanda ülke için öncelikli ve stratejik alanlara aktarmaya devam edeceklerini vurguladı.
ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞ BİRLİĞİ TÜRKİYE’NİN TARIM TEKNOLOJİSİNE İVME KAZANDIRACAK

Üniversite-sanayi iş birliğinin önemli somut örneklerinden olan ve 2019’da GTÜ ve GÜBRETAŞ arasında Biyoteknoloji Enstitüsü’nün girişimleri ile imzalanan protokol ilk meyvesini verdi.

Protokol kapsamında yapılan anlaşma neticesinde GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü bünyesinde Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla uluslararası standartlarda Venlo tipi bir cam sera inşa edilecek. Serada, Türkiye’de tarımın, özellikle de gübre sektörünün dışa bağımlılığını azaltmaya yönelik projeler yürütülecek, yerli ve milli biyoteknolojik gübreler ve farklı bitki besleme ürünleri geliştirilecek.

BİR ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELECEK

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Türkiye’nin önde gelen gübre üreticisi GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yunaklı arasında imzalanan iş birliği protokolü hayata geçiyor. Bu kapsamda GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü bünyesinde Türkiye’de az sayıda üniversitede bulunan Ar-Ge amaçlı cam sera kurulması için anlaşma sağlandı. Törende; Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Işıl Kurnaz, GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Barış Kutman, GTÜ Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bahar Yıldız Kutman, Doç. Dr. Müge İşleten Hoşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Zehra Banu Bahşi Oral ve ilgili firma yetkilileri hazır bulundu. Kurulacak Ar-Ge serası sayesinde GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü’nün tarımsal biyoteknoloji ve bitki besleme alanındaki araştırmalar için önemli bir çekim merkezi haline geleceği öngörülüyor. Yerli ve milli bitki besleme ürünlerinin geliştirilmesiyle Türkiye’de üniversite-sanayi iş birliğinin çıktı odaklı örneklerinden biri ortaya çıkacak.

YERLİ VE MİLLİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞECEK

Törende tarımsal üretime yapılacak akademik katkıların yerli ve milli ürünlere dönüşeceğini ifade eden GTÜ Rektörü Aslan, sonuç ve ürün odaklı bu proje sayesinde dünyada gelişen tarım teknolojisinde öncü olacak bilimsel çalışmalara imza atılacağını dile getirdi. Rektör Aslan, GTÜ’nün akademik birikimini savunma sanayinden tarım teknolojilerine kadar her alanda ülke için öncelikli ve stratejik alanlara aktarmaya devam edeceklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.