Güler: Kurallara Lütfen Uyalım!

Gebze 01.04.2020 - 18:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Güler: Kurallara Lütfen Uyalım!

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU İHTİYAÇ KARŞILIYOR

Yeni tip “Koronavirüs (Kovid-19)” tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile evlerinden çıkmaması istenen 65 yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olanlardan Gebze’de ikamet edenlerin ihtiyaçları, Kaymakamlık bünyesinde kurulan "Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Grubu" ekiplerince karşılanıyor. Yeni tip “Koronavirüs (Kovid-19)” tedbirleri kapsamında, yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olanlardan Gebze’de ikamet edenlerin ihtiyaçları, Kaymakamlık bünyesinde kurulan "Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Grubu" tarafından karşılanıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler  “Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı arttığı Covid- 19 salgınında en temel risk unsuru toplumsal alanlarda virüsün bulaşıcılığının yüksek hızlı olması ve 65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük ve kronik hastalıkları olanlarda ciddi sağlık sorunları oluşturarak insan hayatını tehdit ettiği belirtilmiştir. Aynı genelgede izah edildiği üzere; Devletimizin tüm kurumları bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için zorunlu ihtiyaçların temini noktasındaki umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere birçok tedbiri almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarımızla paylaşmaktadır. Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi için alınan önlemlere tüm vatandaşlarımızın istisnasız uyması büyük önem arz etmektedir” dedi. HERKESİ YARDIMA DAVET EDİYORUM Sözlerine devam eden Kaymakam Mustafa Güler;  Tüm bu bilgiler ışığında söz konusu genelge ile 21.03.2020 tarihi 24:00’den sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklanması söz konusu olmuştur. Bu kapsamda; Gebze Kaymakamlığı bünyesinde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştur. İhtiyaç sahiplerinin talepleri gıda, hijyen, ilaç vb. sınıflandırılarak oluşturduğumuz çalışma gruplarına yönlendirilmekte özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçları evlerinde giderilmektedir” şeklinde konuşurken Gebze Vefa Destek Grubumuza tüm vatandaşlarımızı ve hayırseverlerimizi yardıma davet ediyorum” dedi.
VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU İHTİYAÇ KARŞILIYOR

Yeni tip “Koronavirüs (Kovid-19)” tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile evlerinden çıkmaması istenen 65 yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olanlardan Gebze’de ikamet edenlerin ihtiyaçları, Kaymakamlık bünyesinde kurulan "Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Grubu" ekiplerince karşılanıyor.

Yeni tip “Koronavirüs (Kovid-19)” tedbirleri kapsamında, yaş ve üstündekiler ile kronik rahatsızlığı olanlardan Gebze’de ikamet edenlerin ihtiyaçları, Kaymakamlık bünyesinde kurulan "Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Grubu" tarafından karşılanıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler  “Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı arttığı Covid- 19 salgınında en temel risk unsuru toplumsal alanlarda virüsün bulaşıcılığının yüksek hızlı olması ve 65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük ve kronik hastalıkları olanlarda ciddi sağlık sorunları oluşturarak insan hayatını tehdit ettiği belirtilmiştir. Aynı genelgede izah edildiği üzere; Devletimizin tüm kurumları bu salgının yayılması ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için zorunlu ihtiyaçların temini noktasındaki umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere birçok tedbiri almakta ve bu kapsamda uyulması gereken kuralları belirleyerek vatandaşlarımızla paylaşmaktadır. Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi için alınan önlemlere tüm vatandaşlarımızın istisnasız uyması büyük önem arz etmektedir” dedi.

HERKESİ YARDIMA DAVET EDİYORUM

Sözlerine devam eden Kaymakam Mustafa Güler;  Tüm bu bilgiler ışığında söz konusu genelge ile 21.03.2020 tarihi 24:00’den sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklanması söz konusu olmuştur. Bu kapsamda; Gebze Kaymakamlığı bünyesinde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştur. İhtiyaç sahiplerinin talepleri gıda, hijyen, ilaç vb. sınıflandırılarak oluşturduğumuz çalışma gruplarına yönlendirilmekte özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçları evlerinde giderilmektedir” şeklinde konuşurken Gebze Vefa Destek Grubumuza tüm vatandaşlarımızı ve hayırseverlerimizi yardıma davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.