19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Günde 2 buçuk litre sıvı tüketin!

Sağlık 09.05.2020 - 18:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Günde 2 buçuk litre sıvı tüketin!

Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, “Orta düzeyde aktif yetişkin bir bireyin ortalama 2-2,5 lt sıvı tüketmesi önerilmektedir” dedi. Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Vücudun su dengesi; idrarla ve terle kaybedilen suyun, içecek ve yiyeceklerle alınması ile sağlanır. Vücuttan 10 su kaybı ölüme neden olabilir. İdrar renginin koyulaşması su ihtiyacının karşılanmadığını gösterir. Orta düzeyde aktif yetişkin bir bireyin ortalama 2-2,5 lt sıvı tüketmesi önerilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, “Orta düzeyde aktif yetişkin bir bireyin ortalama 2-2,5 lt sıvı tüketmesi önerilmektedir” dedi.

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Vücudun su dengesi; idrarla ve terle kaybedilen suyun, içecek ve yiyeceklerle alınması ile sağlanır. Vücuttan 10 su kaybı ölüme neden olabilir. İdrar renginin koyulaşması su ihtiyacının karşılanmadığını gösterir. Orta düzeyde aktif yetişkin bir bireyin ortalama 2-2,5 lt sıvı tüketmesi önerilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.