Güvensiz oyuncak ilan edilecek

Ekonomi 14.04.2018 - 08:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Güvensiz oyuncak ilan edilecek

Kırtasiye, giyim, oyuncak ve temizlik ürünlerinde kara liste dönemi başlıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bir internet sitesi kuracak. Tüketici, güvenli ve güvensiz ürünlerin bilgisine kolayca ulaşacak....

Hükümet, çocuk oyuncakları, kırtasiye, tekstil, ayakkabı, tekstil, temizlik ürünleri gibi ürünlere yaptığı denetimleri 'online' ortama taşıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 'www. güvensizürün.gov.tr'yi hayata geçirecek. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, siteyi Haziran'da, en geç Temmuz'da hayata geçireceklerini belirterek, "Bakanlığımızca güvensizliği tespit edilen ürünlerin burada bildirimleri yapılacak, dileyen kamu kurumları sisteme veri girişi yapabilecek" dedi. Tüketicilerin bu sistemi yoğun olarak takip etmelerini istediklerini kaydeden Tüfenkci, "Diyelim ki eğer bir tekstil ürünü, bir oyuncak veya bir deterjan, temizlik ürünü gibi ürünlerin hangilerinin güvenli, güvensiz olduğunu, firmalarını görmek için de bu sitelere girmelerini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Tüfenkci, sistem üzerinden firma isimlerini de yayımlayacaklarını söyledi..
Kırtasiye, giyim, oyuncak ve temizlik ürünlerinde kara liste dönemi başlıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bir internet sitesi kuracak. Tüketici, güvenli ve güvensiz ürünlerin bilgisine kolayca ulaşacak....

Hükümet, çocuk ları, kırtasiye, tekstil, ayakkabı, tekstil, temizlik ürünleri gibi ürünlere yaptığı denetimleri 'online' ortama taşıyor. Gümrük ve 'www. güvensizürün.gov.tr'yi hayata geçirecek. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, siteyi Haziran'da, en geç Temmuz'da hayata geçireceklerini belirterek, "Bakanlığımızca güvensizliği tespit edilen ürünlerin burada bildirimleri yapılacak, dileyen kamu kurumları sisteme veri girişi yapabilecek" dedi. Tüketicilerin bu sistemi yoğun olarak takip etmelerini istediklerini kaydeden Tüfenkci, "Diyelim ki eğer bir tekstil ürünü, bir oyuncak veya bir deterjan, temizlik ürünü gibi ürünlerin hangilerinin güvenli, güvensiz olduğunu, firmalarını görmek için de bu sitelere girmelerini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Tüfenkci, sistem üzerinden firma isimlerini de yayımlayacaklarını söyledi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.