“Halkın fikirlerini ciddiye almıyorlar!”

Çayırova 05.07.2019 - 17:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Halkın fikirlerini ciddiye almıyorlar!”

AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ekrem Karahan, Çayırova’da kurulacak açık pazar yerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Sokak pazarı kurulması kararını eleştirmek, hatta bu eleştiriyi yaparken bunun ülkeyi geriye götüreceğini söylemek, halkın fikirlerini ciddiye almamaktan başka bir şey değildir” dedi.

Çayırova Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda alınan kararla Yenimahalle 5114/4 Sokak’ta açık Pazar kurulması oy çokluğu ile kabul görmüştü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı, alınan kararla Çayırova’ya vizyonsuzluk getirildiğini belirtmişti. Hartamacı’ya cevap niteliğinde açıklama yapan AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ekrem Karahan yaptığı yazılı açıklamada, “Çayırova Belediyesi, 1 Temmuz 2019 tarihli Meclis Kararıyla yeni bir pazar açılmasına karar vermişti. Yeni bir pazar açılması kararı halkın yoğun talebi üzerine alınmıştı. AK PARTİ ELEŞTİRİSİ YAPILDI Ancak, belediyece alınan bu karar Çayırova halkını sevindirirken, CHP’li belediye meclis üyeleri, halktan gelen talepleri görmezden gelip, yeni bir pazar açılmasına karşı çıkmış, Çayırova CHP İlçe Başkanı Sayın Çetin Hartamacı yerel bir gazetede konuya ilişkin açıklama yapmıştır. O açıklamada özetle, Pazar yerinin ciddi bir ihtiyaç olduğu söylenmesine rağmen pazarın açılmasına siyaseten karşı durulmuş, pazar ihtiyacının karşılanması için tanzim satış mağazası önerilmiştir. Ve aslında sokak pazarı konusu üzerinden aslında AK Parti eleştirisi yapılmıştır. HALKIN FİKİRLERİ CİDDİYE ALINMALI Çayırova Belediye Başkanımız Sayın Bünyamin Çiftçi, halkımızın oldukça büyük bir kesiminin desteği ve yüksek oy oranıyla seçilmiş bir belediye başkanıdır. Gerek seçim çalışmaları sırasında gerekse seçimlerden sonraki zamanda, Çayırova’da yeni bir Pazar açılmasına yönelik halktan yoğun talep gelmiş, belediye yönetimi ise halkın bu taleplerini dikkate alıp, kapalı bir Pazar alanı oluşturuluncaya kadar sokak pazarı kurulmasına karar vermiştir. Şimdi kalkıp sokak pazarı kurulması kararını eleştirmek, hatta bu eleştiriyi yaparken bunun ülkeyi geriye götüreceğini söylemek, halkın fikirlerini ciddiye almamaktan başka bir şey değildir. HALKA RAĞMEN SİYASET Daha kısa süre önce patates soğan fiyatlarının yüksek olmasını şikâyet eden bir anlayış, bu gün yeni bir Pazar kurulmasına karşı çıkarken, nasıl bir tezata düştüğünü dahi görememektedir. Siyaset yapmak herkesin hakkıdır. Ancak siyaset, sırf siyaset olsun diye değil, toplum yararına yapılmalıdır. Halktan gelen talepleri dikkate almadan yapılan siyaset, halka rağmen yapılmış siyasettir. Halkın taleplerini ciddiye almak, halkın iradesine uygun davranmak ise Ak Partimizin en temel siyaset anlayışıdır. Kamuoyuna saygı ile duyururuz” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ekrem Karahan, Çayırova’da kurulacak açık pazar yerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Sokak pazarı kurulması kararını eleştirmek, hatta bu eleştiriyi yaparken bunun ülkeyi geriye götüreceğini söylemek, halkın fikirlerini ciddiye almamaktan başka bir şey değildir” dedi.

Çayırova Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda alınan kararla Yenimahalle 5114/4 Sokak’ta açık Pazar kurulması oy çokluğu ile kabul görmüştü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı, alınan kararla Çayırova’ya vizyonsuzluk getirildiğini belirtmişti. Hartamacı’ya cevap niteliğinde açıklama yapan AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Ekrem Karahan yaptığı yazılı açıklamada, “Çayırova Belediyesi, 1 Temmuz 2019 tarihli Meclis Kararıyla yeni bir pazar açılmasına karar vermişti. Yeni bir pazar açılması kararı halkın yoğun talebi üzerine alınmıştı.

AK PARTİ ELEŞTİRİSİ YAPILDI

Ancak, belediyece alınan bu karar Çayırova halkını sevindirirken, CHP’li belediye meclis üyeleri, halktan gelen talepleri görmezden gelip, yeni bir pazar açılmasına karşı çıkmış, Çayırova CHP İlçe Başkanı Sayın Çetin Hartamacı yerel bir gazetede konuya ilişkin açıklama yapmıştır. O açıklamada özetle, Pazar yerinin ciddi bir ihtiyaç olduğu söylenmesine rağmen pazarın açılmasına siyaseten karşı durulmuş, pazar ihtiyacının karşılanması için tanzim satış mağazası önerilmiştir. Ve aslında sokak pazarı konusu üzerinden aslında AK Parti eleştirisi yapılmıştır.

HALKIN FİKİRLERİ CİDDİYE ALINMALI

Çayırova Belediye Başkanımız Sayın Bünyamin Çiftçi, halkımızın oldukça büyük bir kesiminin desteği ve yüksek oy oranıyla seçilmiş bir belediye başkanıdır. Gerek seçim çalışmaları sırasında gerekse seçimlerden sonraki zamanda, Çayırova’da yeni bir Pazar açılmasına yönelik halktan yoğun talep gelmiş, belediye yönetimi ise halkın bu taleplerini dikkate alıp, kapalı bir Pazar alanı oluşturuluncaya kadar sokak pazarı kurulmasına karar vermiştir. Şimdi kalkıp sokak pazarı kurulması kararını eleştirmek, hatta bu eleştiriyi yaparken bunun ülkeyi geriye götüreceğini söylemek, halkın fikirlerini ciddiye almamaktan başka bir şey değildir.

HALKA RAĞMEN SİYASET

Daha kısa süre önce patates soğan fiyatlarının yüksek olmasını şikâyet eden bir anlayış, bu gün yeni bir Pazar kurulmasına karşı çıkarken, nasıl bir tezata düştüğünü dahi görememektedir. Siyaset yapmak herkesin hakkıdır. Ancak siyaset, sırf siyaset olsun diye değil, toplum yararına yapılmalıdır. Halktan gelen talepleri dikkate almadan yapılan siyaset, halka rağmen yapılmış siyasettir. Halkın taleplerini ciddiye almak, halkın iradesine uygun davranmak ise Ak Partimizin en temel siyaset anlayışıdır. Kamuoyuna saygı ile duyururuz” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.