Hartamacı, “Milli iradeye saygısızlık!”

Çayırova 25.08.2019 - 11:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Hartamacı, “Milli iradeye saygısızlık!”

CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine Kayyum atamasına bir basın açıklaması yayımlayarak tepki gösterdi. Hartamacı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Seçilmişlerin suç işleme özgürlüğü olmadığı gibi ucuz bahanelerle görevden alma keyfiyeti de yoktur. Kayyum gerekçesi somut delillere ve hukuk içerisinde ispatı gerektirir. Şu ana kadar somut bir gerekçe ortada yok. Yargının da bu konuda kesinleşmiş kararı yoksa keyfiyetin kimseye yararı olmaz. Henüz beş ay önce aday gösterilme kriterlerini yerine getirip YSK’dan olur alıp aday olan ve bölge yurttaşlarından oyları ile teşci edilip birinci çıkan belediye başkanlarının herhangi bir kesinleşmiş sucu olmadan görevden alınıyor olması milli iradeye saygısızlıktır. BALIK HAFIZALI DEĞİLİZ Demokrasi ve hukuka inancımız gereği Sayın Ahmet Davutoğlu görevden alındığında nasıl yanlış demiş isek, seçilmiş AK Partili belediye başkanları zorla istifa ettirildiğinde, görevden alındığında da yanlış demişsek bu da yanlış ve hakkaniyetsiz olmuştur. Bu kararı kınamamız demokrasiye olan inancımız gereğidir. Bu kayyum atamaları kazanamamanın ve bölgede kargaşa yaratıp olumsuzluk ve ayrıştırma politikalarına sığınan ve sürekli buralardan siyaset üretmeye çalışan AK Parti’nin genel başkanının 31 seçimlerinden önce ki söylemleri unutulmamalı. Kazansalar bile Kayyum atarız beyanı ortada. Kürt halkını cezalandırıp siyaset dışına itmenin kimseye yararı olmaz 23 Haziran İstanbul seçimleri sürecinde PKK lideri Öcalan kardeşlerle beraber hareket edip şimdi dönüp kayyuma itiraz edenlere cümle kuranlara el isaf demeli. Bizler balık hafızalı değiliz.”

CHP Çayırova İlçe Başkanı Çetin Hartamacı Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine Kayyum atamasına bir basın açıklaması yayımlayarak tepki gösterdi. Hartamacı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Seçilmişlerin suç işleme özgürlüğü olmadığı gibi ucuz bahanelerle görevden alma keyfiyeti de yoktur. Kayyum gerekçesi somut delillere ve hukuk içerisinde ispatı gerektirir. Şu ana kadar somut bir gerekçe ortada yok. Yargının da bu konuda kesinleşmiş kararı yoksa keyfiyetin kimseye yararı olmaz. Henüz beş ay önce aday gösterilme kriterlerini yerine getirip YSK’dan olur alıp aday olan ve bölge yurttaşlarından oyları ile teşci edilip birinci çıkan belediye başkanlarının herhangi bir kesinleşmiş sucu olmadan görevden alınıyor olması milli iradeye saygısızlıktır.

BALIK HAFIZALI DEĞİLİZ

Demokrasi ve hukuka inancımız gereği Sayın Ahmet Davutoğlu görevden alındığında nasıl yanlış demiş isek, seçilmiş AK Partili belediye başkanları zorla istifa ettirildiğinde, görevden alındığında da yanlış demişsek bu da yanlış ve hakkaniyetsiz olmuştur. Bu kararı kınamamız demokrasiye olan inancımız gereğidir. Bu kayyum atamaları kazanamamanın ve bölgede kargaşa yaratıp olumsuzluk ve ayrıştırma politikalarına sığınan ve sürekli buralardan siyaset üretmeye çalışan AK Parti’nin genel başkanının 31 seçimlerinden önce ki söylemleri unutulmamalı. Kazansalar bile Kayyum atarız beyanı ortada. Kürt halkını cezalandırıp siyaset dışına itmenin kimseye yararı olmaz 23 Haziran İstanbul seçimleri sürecinde PKK lideri Öcalan kardeşlerle beraber hareket edip şimdi dönüp kayyuma itiraz edenlere cümle kuranlara el isaf demeli. Bizler balık hafızalı değiliz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.