19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Hastanede Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

Darıca 01.02.2017 - 16:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hastanede Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

  Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ile  Okan Üniversitesi Hastanesi arasında 18 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşen protokol ile birlikte önemli gün ve haftalarda hastane içerisinde çeşitli etkinlikler yapılması kararı alınmıştı. Bu imzalanan protokol neticesinde Okan Üniversitesi Hastanesinde gerçekleşecek olan etkinliklerin amacı çocukların muayene öncesi stresini almak ve onlara hayvan ve doğa sevgisini aşılamak. Bu etkinlikler kapsamında 23 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında Okan Üniversitesi Hastanesi içerisinde yer alan çocuk hastalıkları bölümünde çeşitli oyun ve boyama etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Yapılan bu etkinlikle çocukların korkularını yenmeleri ve streslerini azaltmaları sağlanıyor Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Okan Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alper Tunga Demirarslan “Biz sadece çocukları sağlıklı tutmaya çalışmıyoruz. Aynı zamanda hastane ve hekimler olarak onların sağlıklı gelişmelerini de gözlüyoruz. Bu sağlıklı gelişme de sadece fiziksel sağlığı içermiyor. Aynı zamanda ruhsal sağlığı da içeriyor. Bunun da önemli bir parçası çevreyle, doğayla ve hayatla uyum içerisinde bireyler yetiştirmek. Yani çocuğu büyütmek demek onun sadece fiziken gelişmesini sağlamak demek değil. Tıpkı doğada olduğu gibi ona kanat takıp uçmasını sağlamak demek. Doğa ve doğadaki yaşantı ile iç içe olamayacakları bir çevrede yaşıyorlar şu anda. Bunun kolaylaştırıcı yolları var. En azından bu konularda merak uyandırmak, bazı canlıları kitaptan, videodan veya telefondan değil de üç boyutlu haliyle gerçek halini görmek, onların yaşantıları, birbirleriyle olan bağları ve özelliklerini okutmak çocuğunda hayata hazırlanmasında son derece önemli. Darıca’daki hayvanat bahçesi ve diğer tüm hayvanat bahçeleri bu işe yarıyor. Biz de fiziksel olarak çok yakınız. Biz buraya gelip muayene olan çocuklarımızın oraya gidip hayvanlar alemine ait fikir ve bilgi sahibi olmalarını ruhsal gelişimlerinin bir parçası olarak biliyoruz. Bu projeyi de sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.  

 

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ile  Okan Üniversitesi Hastanesi arasında 18 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşen protokol ile birlikte önemli gün ve haftalarda hastane içerisinde çeşitli etkinlikler yapılması kararı alınmıştı. Bu imzalanan protokol neticesinde Okan Üniversitesi Hastanesinde gerçekleşecek olan etkinliklerin amacı çocukların muayene öncesi stresini almak ve onlara hayvan ve doğa sevgisini aşılamak. Bu etkinlikler kapsamında 23 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında Okan Üniversitesi Hastanesi içerisinde yer alan çocuk hastalıkları bölümünde çeşitli oyun ve boyama etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Yapılan bu etkinlikle çocukların korkularını yenmeleri ve streslerini azaltmaları sağlanıyor

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Okan Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alper Tunga Demirarslan “Biz sadece çocukları sağlıklı tutmaya çalışmıyoruz. Aynı zamanda hastane ve hekimler olarak onların sağlıklı gelişmelerini de gözlüyoruz. Bu sağlıklı gelişme de sadece fiziksel sağlığı içermiyor. Aynı zamanda ruhsal sağlığı da içeriyor. Bunun da önemli bir parçası çevreyle, doğayla ve hayatla uyum içerisinde bireyler yetiştirmek. Yani çocuğu büyütmek demek onun sadece fiziken gelişmesini sağlamak demek değil. Tıpkı doğada olduğu gibi ona kanat takıp uçmasını sağlamak demek. Doğa ve doğadaki yaşantı ile iç içe olamayacakları bir çevrede yaşıyorlar şu anda. Bunun kolaylaştırıcı yolları var. En azından bu konularda merak uyandırmak, bazı canlıları kitaptan, videodan veya telefondan değil de üç boyutlu haliyle gerçek halini görmek, onların yaşantıları, birbirleriyle olan bağları ve özelliklerini okutmak çocuğunda hayata hazırlanmasında son derece önemli. Darıca’daki hayvanat bahçesi ve diğer tüm hayvanat bahçeleri bu işe yarıyor. Biz de fiziksel olarak çok yakınız. Biz buraya gelip muayene olan çocuklarımızın oraya gidip hayvanlar alemine ait fikir ve bilgi sahibi olmalarını ruhsal gelişimlerinin bir parçası olarak biliyoruz. Bu projeyi de sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.