Hayat kurtaracak cankurtaranlara sıkı eğitim

Kocaeli 22.05.2017 - 13:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hayat kurtaracak cankurtaranlara sıkı eğitim

Kocaeli sahillerinde görev yapacak olan cankurtaranlar sıkı bir eğitimden geçiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) cankurtaranları, 17 Haziran’da sahillerde göreve başlayacak. Aynı gün yaz deniz sezonunun açılmasıyla birlikte sahillere akın edecek olan vatandaşları boğulma vakalarına karşı, cankurtaranlar koruyacak. KOSKEM, önemli bir görev üstlenecek olan cankurtaranları sıkı bir eğitimden geçiriyor. Cankurtaran olabilecek kişilerde üstün performans gerektiren Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) standartları aranıyor.   GÜMÜŞ BRÖVE Cankurtaran eğitimleri iki havuzda olmak üzere haftada 1 gün yapılıyor.  İtfaiye ve STK’ların katıldığı 170 kişi eğitimlere katılıyor. Eğitimlerde kondisyon, kurtarma, yüzme, yöneltme, kazazede yakalama gibi teknikler öğretiliyor. Havuz eğitimlerinin ardından cankurtaranlar TSSF’nin sınavına giriyor. Bu sınavda başarı gösterenler gümüş bröve alarak Cankurtaran Belgesi’ne sahip oluyor. Gümüş bröve almak için cankurtaranlar, denizde 8 dakika içeresinde 200 metre koşma, 200 metre yüzme, 200 metre koşma şeklinde sınava tabi tutuluyor. 8 BÖLGEDE HAFTANIN 7 GÜNÜ 17 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak yeni sezon, 17 Eylül 2017 Pazar günü saat 18.00’de sona erecek. Sezon boyunca Marmara Denizi’nde Karamürsel Altınkemer, Darıca Bayramoğlu halk plajları ile Karadenizde  Kandıra Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kerpe, Kumcağız ve Cebeci halk plajlarında dahil olmak üzere 8 sahil bölgesinde haftanın yedi günü cankurtaranlık hizmeti verilecek.

Kocaeli sahillerinde görev yapacak olan cankurtaranlar sıkı bir eğitimden geçiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) cankurtaranları, 17 Haziran’da sahillerde göreve başlayacak. Aynı gün yaz deniz sezonunun açılmasıyla birlikte sahillere akın edecek olan vatandaşları boğulma vakalarına karşı, cankurtaranlar koruyacak. KOSKEM, önemli bir görev üstlenecek olan cankurtaranları sıkı bir eğitimden geçiriyor. Cankurtaran olabilecek kişilerde üstün performans gerektiren Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) standartları aranıyor.  

GÜMÜŞ BRÖVE

Cankurtaran eğitimleri iki havuzda olmak üzere haftada 1 gün yapılıyor.  İtfaiye ve STK’ların katıldığı 170 kişi eğitimlere katılıyor. Eğitimlerde kondisyon, kurtarma, yüzme, yöneltme, kazazede yakalama gibi teknikler öğretiliyor. Havuz eğitimlerinin ardından cankurtaranlar TSSF’nin sınavına giriyor. Bu sınavda başarı gösterenler gümüş bröve alarak Cankurtaran Belgesi’ne sahip oluyor. Gümüş bröve almak için cankurtaranlar, denizde 8 dakika içeresinde 200 metre koşma, 200 metre yüzme, 200 metre koşma şeklinde sınava tabi tutuluyor.

8 BÖLGEDE HAFTANIN 7 GÜNÜ

17 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak yeni sezon, 17 Eylül 2017 Pazar günü saat 18.00’de sona erecek. Sezon boyunca Marmara Denizi’nde Karamürsel Altınkemer, Darıca Bayramoğlu halk plajları ile Karadenizde  Kandıra Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kerpe, Kumcağız ve Cebeci halk plajlarında dahil olmak üzere 8 sahil bölgesinde haftanın yedi günü cankurtaranlık hizmeti verilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.