Hayatı paylaşmak için engel yok!

Dilovası 11.05.2020 - 13:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Hayatı paylaşmak için engel yok!

Engelliler Haftası dolayısıyla Dilovası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal deneyde güzel anlar yaşandı. Gerçekleştirdiği çalışma ve organizasyonlar ile tüm Türkiye’nin dikkatini çeken Dilovası Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla da oldukça dikkat çeken bir çalışmaya imza attı.

Belediye, Dilovası Engelliler Derneği (DENAD) ile birlikte gerçekleştirdiği sosyal deneyle, Dilovalılar’ın engelli vatandaşlara karşı ne kadar duyarlı olduklarını ortaya koydu. Sosyal deney kapsamında, tekerlekli sandalyeye oturtulan engelli bir kişi, araçların geçişi esnasında yola doğru hamle yaptı. Bu bireyin yola doğru hareket ettiğini gören Dilovalı sürücüler, durarak engelli sandıkları bireye yol verdi. Bu esnada üzerinde "Teşekkürler... Engel Yok! Sevgi Var!" yazılı bir pankart taşıyan iki kişi yola gidererek, kalabalık bir grup ise alkışlayarak sürücüye hassasiyetinden dolayı teşekkür etti. “ENGEL YOK, SEVGİ VAR!” Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Başkan Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir de, araç sürücülerine bir gül hediye ederek, "Engelli vatandaşımızı görür görmez durup yol verdiniz. Bu hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim. Sloganımızda olduğu gibi engel yok, sevgi var!" dediler. Sürücüler de, bu çalışmanın genel olarak engellerin hayata katılımı özelde ise trafik güvenliği açısından faydalı olduğunun belirterek Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Çakmak ve Başkan Hamza Şayir'e teşekkür etti. Programa DENAD Başkanı Abdul Samet Elden de katıldı. ŞAYİR: “HİZMET LÜTUF DEĞİL ZORUNLULUK” Gerçekleştirmiş oldukları çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, "Engelli kardeşlerimize hizmet bir lütuf değil bir zorunluluk. Onların istisnasız tüm ihtiyaçlarını karşılamayı bir görev biliyoruz. Bunu da hem insani değerlerimizin hem de belediyecilik anlayışımızın bir gerekliliği görüyoruz. Bugün, engelli kardeşlerimiz için bir sosyal deney gerçekleştirdik. Bir farkındalık çalışmasına imza attık. Ama bunlarla birlikte Dilovası Belediyesi'nin, ilçemizde yaşayan, bizimle hayatı paylaşan tüm engelli kardeşlerimizin yanında olduğunu bir kez daha ilan ettik" şeklinde konuştu Farkındalık programında hemen sonra Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İlçede 4 Ayrı Engeli Vatandaşı evlerinde ziyaret ederek Tekerlekli sandalye hediye etiler. 
Engelliler Haftası dolayısıyla Dilovası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal deneyde güzel anlar yaşandı. Gerçekleştirdiği çalışma ve organizasyonlar ile tüm Türkiye’nin dikkatini çeken Dilovası Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla da oldukça dikkat çeken bir çalışmaya imza attı.

Belediye, Dilovası Engelliler Derneği (DENAD) ile birlikte gerçekleştirdiği sosyal deneyle, Dilovalılar’ın engelli vatandaşlara karşı ne kadar duyarlı olduklarını ortaya koydu. Sosyal deney kapsamında, tekerlekli sandalyeye oturtulan engelli bir kişi, araçların geçişi esnasında yola doğru hamle yaptı. Bu bireyin yola doğru hareket ettiğini gören Dilovalı sürücüler, durarak engelli sandıkları bireye yol verdi. Bu esnada üzerinde "Teşekkürler... Engel Yok! Sevgi Var!" yazılı bir pankart taşıyan iki kişi yola gidererek, kalabalık bir grup ise alkışlayarak sürücüye hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

“ENGEL YOK, SEVGİ VAR!”

Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Başkan Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir de, araç sürücülerine bir gül hediye ederek, "Engelli vatandaşımızı görür görmez durup yol verdiniz. Bu hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim. Sloganımızda olduğu gibi engel yok, sevgi var!" dediler. Sürücüler de, bu çalışmanın genel olarak engellerin hayata katılımı özelde ise trafik güvenliği açısından faydalı olduğunun belirterek Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Çakmak ve Başkan Hamza Şayir'e teşekkür etti. Programa DENAD Başkanı Abdul Samet Elden de katıldı.

ŞAYİR: “HİZMET LÜTUF DEĞİL ZORUNLULUK”

Gerçekleştirmiş oldukları çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, "Engelli kardeşlerimize hizmet bir lütuf değil bir zorunluluk. Onların istisnasız tüm ihtiyaçlarını karşılamayı bir görev biliyoruz. Bunu da hem insani değerlerimizin hem de belediyecilik anlayışımızın bir gerekliliği görüyoruz. Bugün, engelli kardeşlerimiz için bir sosyal deney gerçekleştirdik. Bir farkındalık çalışmasına imza attık. Ama bunlarla birlikte Dilovası Belediyesi'nin, ilçemizde yaşayan, bizimle hayatı paylaşan tüm engelli kardeşlerimizin yanında olduğunu bir kez daha ilan ettik" şeklinde konuştu Farkındalık programında hemen sonra Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İlçede 4 Ayrı Engeli Vatandaşı evlerinde ziyaret ederek Tekerlekli sandalye hediye etiler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.