Hayatını çocuklarına adadı, tek başına yaşama tutundu

Dilovası 08.03.2017 - 11:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hayatını çocuklarına adadı, tek başına yaşama tutundu

Eşi vefat eden ve 4 çocuğu ile 4 kardeşine kol kanat geren Muazzez Paliğa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm kadınlara örnek oluyor

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde örnek alınacak bir hayat hikayesi;     Kocaeli’nin Dilovası'nda mütevazi bir evde yaşayan Muazzez Paliğa, eşini kaybettikten sonra ikisi üniversitede okuyan 4 çocuğuna ve 4 kardeşine tek başına sahip çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi’nden hayata tutunmak için destek alan, gündüz bulaşık yıkayarak, öğleden sonra temizlik yaparak evini geçindiren Paliğa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara kendilerine güvenmeleri halinde her şeyi başarabilecekleri mesajını veriyor.   HAYATI FİLM SENARYOSUNU ARATMIYOR Erken yaşta evlendirildi. 4 çocuğu oldu. Eşi genç yaşta vefat etti. Tek başına hayatını idame ettiremezsin dendi ve evlenmesi istendi. Ama çocuklarına başka bir erkeğin babalık yapamayacağını düşünerek evlenmedi. Kendi ayaklarının üstünde çocuklarını geçindirmek için gece gündüz demeden çalışmaya başladı. İkisi üniversitede eğitim gören çocuklarını kimseye muhtaç etmedi. Bu sözler sinema filminden alıntı bir senaryodan değil. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Muazzez Paliğa’nın filmleri aratmayacak cinsten hayat hikayesinden.   EŞİ VEFAT ETTİKTEN SONRA… Ağrı doğumlu olan Muazzez Paliğa, aradan geçen yıllarda Dilovası’na taşınır. Eşi, askerden döndükten sonra vefat eder. Eşi öldükten sonra zorlukların bir bir başladığını ifade eden Paliğa, ”Eşim vefat ettiğinde 4 çocuğumdan en küçüğü 1, en büyüğü 9 yaşındaydı. Herkes bana tek başına yapamayacağımı, evlenmem gerektiğini söyledi. Ben düşündüm ki; başka bir insan çocuklarıma asla bir baba olamaz. Çok mücadele verdim. Çalışmaya karar verdim. Çocuklarımı büyütürken kimseye muhtaç olmamak için” dedi.   “GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIM” Çeşitli yerlerde gece gündüz çalıştığını kaydeden Paliğa, ”Annem vefat ettikten sonra çalışamadım. Bir gün şimdiki milletvekilimiz, eski belediye başkanımız Cemil Yaman evime ziyarete geldi. Bana dedi ki Muzazzez, bundan sonra ne yapacaksın? Ben de ne yapacağımı bilmiyorum başkanım dedim kendisine. Kendisi de bir bakalım Allah büyük dedi. Birkaç gün sonra aradılar beni, işe aldık seni dediler. 7 senedir Dilovası Belediyesi’nde çalışıyorum. Allah razı olsun” dedi.   4 ÇOCUĞU VE KARDEŞLERİNE BAKIYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de kendisine destek olduğunu ifade eden Paliğa, ”İki çocuğum üniversitede okuyor. Diğerleri de lise öğrencisi. Onları kimseye muhtaç etmemek için çabalıyorum. Büyük çocuğum şu anda üniversite son sınıfta. Ayrıca 4 kardeşim de yanımda. Küçük kardeşimi okuttum. Bir kardeşimi de evlendirdim Allaha şükür.”   “KADINLAR KENDİLERİNE GÜVENSİNLER” ‘’Kadınlarımız yeter ki kendilerine güvensin’’ diyen Muazzez Paliğa, ”Benim gibi birçok eşi vefat etmiş kadın var. Çoğumuz farkına varamıyoruz. Yeter ki istesinler, yeter ki zamanları olsun. Ben iki işte değil, dört işte de çalışırım. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum demek lazım. Bunu kabul eden benim yaptıklarımı rahatlıkla başarabilir. Biz güçlüyüz, her zaman da güçlü olduk” sözleriyle kadınlara örnek mesajlar verdi.
Eşi vefat eden ve 4 çocuğu ile 4 kardeşine kol kanat geren Muazzez Paliğa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm kadınlara örnek oluyor

 

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde örnek alınacak bir hayat hikayesi;

 

 

Kocaeli’nin Dilovası'nda mütevazi bir evde yaşayan Muazzez Paliğa, eşini kaybettikten sonra ikisi üniversitede okuyan 4 çocuğuna ve 4 kardeşine tek başına sahip çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi’nden hayata tutunmak için destek alan, gündüz bulaşık yıkayarak, öğleden sonra temizlik yaparak evini geçindiren Paliğa, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara kendilerine güvenmeleri halinde her şeyi başarabilecekleri mesajını veriyor.

 

HAYATI FİLM SENARYOSUNU ARATMIYOR

Erken yaşta evlendirildi. 4 çocuğu oldu. Eşi genç yaşta vefat etti. Tek başına hayatını idame ettiremezsin dendi ve evlenmesi istendi. Ama çocuklarına başka bir erkeğin babalık yapamayacağını düşünerek evlenmedi. Kendi ayaklarının üstünde çocuklarını geçindirmek için gece gündüz demeden çalışmaya başladı. İkisi üniversitede eğitim gören çocuklarını kimseye muhtaç etmedi. Bu sözler sinema filminden alıntı bir senaryodan değil. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Muazzez Paliğa’nın filmleri aratmayacak cinsten hayat hikayesinden.

 

EŞİ VEFAT ETTİKTEN SONRA…

Ağrı doğumlu olan Muazzez Paliğa, aradan geçen yıllarda Dilovası’na taşınır. Eşi, askerden döndükten sonra vefat eder. Eşi öldükten sonra zorlukların bir bir başladığını ifade eden Paliğa, ”Eşim vefat ettiğinde 4 çocuğumdan en küçüğü 1, en büyüğü 9 yaşındaydı. Herkes bana tek başına yapamayacağımı, evlenmem gerektiğini söyledi. Ben düşündüm ki; başka bir insan çocuklarıma asla bir baba olamaz. Çok mücadele verdim. Çalışmaya karar verdim. Çocuklarımı büyütürken kimseye muhtaç olmamak için” dedi.

 

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIM”

Çeşitli yerlerde gece gündüz çalıştığını kaydeden Paliğa, ”Annem vefat ettikten sonra çalışamadım. Bir gün şimdiki milletvekilimiz, eski belediye başkanımız Cemil Yaman evime ziyarete geldi. Bana dedi ki Muzazzez, bundan sonra ne yapacaksın? Ben de ne yapacağımı bilmiyorum başkanım dedim kendisine. Kendisi de bir bakalım Allah büyük dedi. Birkaç gün sonra aradılar beni, işe aldık seni dediler. 7 senedir Dilovası Belediyesi’nde çalışıyorum. Allah razı olsun” dedi.

 

4 ÇOCUĞU VE KARDEŞLERİNE BAKIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de kendisine destek olduğunu ifade eden Paliğa, ”İki çocuğum üniversitede okuyor. Diğerleri de lise öğrencisi. Onları kimseye muhtaç etmemek için çabalıyorum. Büyük çocuğum şu anda üniversite son sınıfta. Ayrıca 4 kardeşim de yanımda. Küçük kardeşimi okuttum. Bir kardeşimi de evlendirdim Allaha şükür.”

 

“KADINLAR KENDİLERİNE GÜVENSİNLER”

‘’Kadınlarımız yeter ki kendilerine güvensin’’ diyen Muazzez Paliğa, ”Benim gibi birçok eşi vefat etmiş kadın var. Çoğumuz farkına varamıyoruz. Yeter ki istesinler, yeter ki zamanları olsun. Ben iki işte değil, dört işte de çalışırım. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum demek lazım. Bunu kabul eden benim yaptıklarımı rahatlıkla başarabilir. Biz güçlüyüz, her zaman da güçlü olduk” sözleriyle kadınlara örnek mesajlar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.