Hedef yine yanıltmadı!

Gebze 18.04.2018 - 23:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Hedef yine yanıltmadı!

Haftalardır ismi "2019 seçimleri" olan ama her türlü sürprize ve değişenliğe açık olan seçim hazırlıklarına start veren yazıları kaleme aldım... "Seçimden önce son çıkış" başlığı attım" "ne alakası var?" dediler... "Partilerin ilçe ve il kongreleri atamamlandı artık seçim zamanıdır" dedim..."Daha çok var seçimlere, erken yazıyorsun" dediler. Partilerin seçim öncesi son durumlarını, yapılarını, organlarını, arazi ve ofis kurulumlarını seçimle bağdaştırarak değerlendirdim. Olumlu yazdıklarıma, "Biz zaten yarın seçim varmış gibi hazırız." dediler, olumsuz yazdıklarıma, "Daha seçim sürecine var, yapılanmamız zamanla oturacaktır." dediler... "Nereye çok var? Ramazan Ayı sonunda seçim yaşayacağız. Ben şimdiden rejime başlıyprum, iftar programlarında bol bol kilo alaırız, bu kadar adayın arasında." dedim... "Çok komiksin" dediler. Ne zaman Sayın Cumhurbaşkanı ekranların karşısına çıkıp erken seçim kararını, tarihini açıkladı, sanırım gülme sırası bana geldi. Alınan ve açıklanan karar sonrası ilçe başkanlarını arıyorum, "Bu akşam olağan toplanalım, aramızda bir istişare yapalım, sonra açıklama yaparız. Bizim içinde sürpriz oldu." söylemleri ile karşılaşıyorum. Sürpriz olan ne? 2 aydır yazıyorum, yazdıklarımı sosyla medyada paylaşıyorum sizde altına beğeni koyuyorsunuz, yorum atıyorsunuz.  Peki erken seçin neden kaçınılmazdı? Referandumda "EVET" çıkması noktasında ülkenin yönetim sisteminde değişiklik yapılmayacak mıydı? Bu sistem hayata geçmeden hem yerel hem genel hem cumhurbaşkanlığı seçimi aynı anda yapılabilir miydi? İktidarın seçimlerde en önemli silahı yerel yönetimler yani belediyeler değil mi? Hazır belediyeler görevdeyken genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için iktidar 1-0 önde olmaz mı? " Üçlü olsun güçlü olsun " söylemi ile bu kez hükümet ve cumhurbaşkanlığı alınmış hali ile yerel seçimlerde yine 1-0 önde start verilmez miydi? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yaşadığı başarı üzerine başarının mimarı olan aynı zamanda Başkomutan sıfatındaki Erdoğan'ın, durumun soğuyup küllenmeden gireceği bir seçimde halk kendisine sıcak bakmaz mıydı? Saadet Partisi kiminle ittifak yapacak? O partinin adayı kim olacak gibi belirsizlik içinde en belirgin isim olan Erdoğan'ın hem belirsiliğe nokta koyması hem de bu belirsizliği siyasi bir kıvraklıkla avantaja çeivrmesi gayet akıllıca değil mi? Bugün hangi siyasi başkanı ve ismi aradıysam "Hazırız" dedi... Ne güzel...Herkes hazırken yapılsın işte... Bölgemize, ülkemize hayırlı olur inşallah...

Haftalardır ismi "2019 seçimleri" olan ama her türlü sürprize ve değişenliğe açık olan seçim hazırlıklarına start veren yazıları kaleme aldım...
"Seçimden önce son çıkış" başlığı attım" "ne alakası var?" dediler...
"Partilerin ilçe ve il kongreleri atamamlandı artık seçim zamanıdır" dedim..."Daha çok var seçimlere, erken yazıyorsun" dediler.
Partilerin seçim öncesi son durumlarını, yapılarını, organlarını, arazi ve ofis kurulumlarını seçimle bağdaştırarak değerlendirdim. Olumlu yazdıklarıma, "Biz zaten yarın seçim varmış gibi hazırız." dediler, olumsuz yazdıklarıma, "Daha seçim sürecine var, yapılanmamız zamanla oturacaktır." dediler...
"Nereye çok var? Ramazan Ayı sonunda seçim yaşayacağız. Ben şimdiden rejime başlıyprum, iftar programlarında bol bol kilo alaırız, bu kadar adayın arasında." dedim... "Çok komiksin" dediler.
Ne zaman Sayın Cumhurbaşkanı ekranların karşısına çıkıp erken seçim kararını, tarihini açıkladı, sanırım gülme sırası bana geldi.
Alınan ve açıklanan karar sonrası ilçe başkanlarını arıyorum, "Bu akşam olağan toplanalım, aramızda bir istişare yapalım, sonra açıklama yaparız. Bizim içinde sürpriz oldu." söylemleri ile karşılaşıyorum. Sürpriz olan ne? 2 aydır yazıyorum, yazdıklarımı sosyla medyada paylaşıyorum sizde altına beğeni koyuyorsunuz, yorum atıyorsunuz. 
Peki erken seçin neden kaçınılmazdı?
Referandumda "EVET" çıkması noktasında ülkenin yönetim sisteminde değişiklik yapılmayacak mıydı? Bu sistem hayata geçmeden hem yerel hem genel hem cumhurbaşkanlığı seçimi aynı anda yapılabilir miydi? İktidarın seçimlerde en önemli silahı yerel yönetimler yani belediyeler değil mi? Hazır belediyeler görevdeyken genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için iktidar 1-0 önde olmaz mı?
" Üçlü olsun güçlü olsun " söylemi ile bu kez hükümet ve cumhurbaşkanlığı alınmış hali ile yerel seçimlerde yine 1-0 önde start verilmez miydi?
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yaşadığı başarı üzerine başarının mimarı olan aynı zamanda Başkomutan sıfatındaki Erdoğan'ın, durumun soğuyup küllenmeden gireceği bir seçimde halk kendisine sıcak bakmaz mıydı?
Saadet Partisi kiminle ittifak yapacak? O partinin adayı kim olacak gibi belirsizlik içinde en belirgin isim olan Erdoğan'ın hem belirsiliğe nokta koyması hem de bu belirsizliği siyasi bir kıvraklıkla avantaja çeivrmesi gayet akıllıca değil mi?

Bugün hangi siyasi başkanı ve ismi aradıysam "Hazırız" dedi...
Ne güzel...Herkes hazırken yapılsın işte...
Bölgemize, ülkemize hayırlı olur inşallah...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.