Hem öğrenecekler hem eğlenecekler

Darıca 12.06.2017 - 11:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hem öğrenecekler hem eğlenecekler

15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit edilen Özel Harekat Polisimiz Şehit Edip Zengin adının verildiği Kuran Kursu Darıca’da açıldı.

En son teknoloji, oyun grubu ve aksesuarlarla donatılan Şehit Edip Zengin Kran Kursu’nun açılış kurdelesini Darıca Müftü Yardımcısı Şükrü İkiz kesti.Çok sayıda velilerin katıldığı açılış töreni sonunda öğrenciler sınıflara alınarak yaz dönemi ilk derse girdiler. Ders öncesi tüm öğrencilere Kurs öğretmenleri tarafından pamuk şekeri dağıtıldı. BİLİCİ KURANIN ÖNEMİNİ ANLATTI Açılış töreninde öğrencilere, velilere ve eğitmenlere yönelik bir seşamlama konuşması yapan Darıca Müftü Yardımcısı Şükrü İkiz, “İnsanların en hayırlısı Kuran öğrenen ve öğretenlerdir denilmiştir. Çocuklarını kurslara gönderen aileler de en hayırlı olanlardır. Kuran bizim için klavuz, şifa, ve kurtuluştur. Ramazan Ayı neden 11 ayın sultanıdır? Çünkü Kuran bu ayda indrilmiştir. Kadir Gecesi neden en mübarek gecedir. Kuran o gece indirildiği içindir. Sevgi, saygı, sorumluluk,adalet, yardımlaşma ve dayanışma, sabır, doğruluk, iyilik, dua ve şükürün üst safhada yaşandığı Ramazan ayınız mübarek kursunuz hayırlı olsun.”dedi. ÇOK BEĞENİLDİ Kursun açılış kürdelesinin kesilmesinin ardından derslklere alınan öğrenciler ve veliler sınıfları çok beğendiklerini ifade ettiler. Alanında uzman öğretmenlerin ders verdiği, akıl oyunları sınıflarının olduğu, sınıfların yaş gruplarına göre ayrıldığı milli ve manevi eğitimler için donatılan özel sınıfların yer aldığı kurs binası ile konuşan Müftü Yardımcısı İkiz, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kur’an eksenli yaygı din eğitimi veren çocukların öz yetenekleri , hayal gücü ve olayları yorumlamalarını, dini eğitime olan ilgilerini ve birleştirmek suretiyle hem eğlenerek, hem oynayarak eğitim vermeyi hedeflemektedir.”dedi. Haber: Adnan Ayvaz
15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit edilen Özel Harekat Polisimiz Şehit Edip Zengin adının verildiği Kuran Kursu Darıca’da açıldı.

En son teknoloji, oyun grubu ve aksesuarlarla donatılan Şehit Edip Zengin Kran Kursu’nun açılış kurdelesini Darıca Müftü Yardımcısı Şükrü İkiz kesti.Çok sayıda velilerin katıldığı açılış töreni sonunda öğrenciler sınıflara alınarak yaz dönemi ilk derse girdiler. Ders öncesi tüm öğrencilere Kurs öğretmenleri tarafından pamuk şekeri dağıtıldı.

BİLİCİ KURANIN ÖNEMİNİ ANLATTI

Açılış töreninde öğrencilere, velilere ve eğitmenlere yönelik bir seşamlama konuşması yapan Darıca Müftü Yardımcısı Şükrü İkiz, “İnsanların en hayırlısı Kuran öğrenen ve öğretenlerdir denilmiştir. Çocuklarını kurslara gönderen aileler de en hayırlı olanlardır. Kuran bizim için klavuz, şifa, ve kurtuluştur. Ramazan Ayı neden 11 ayın sultanıdır? Çünkü Kuran bu ayda indrilmiştir. Kadir Gecesi neden en mübarek gecedir. Kuran o gece indirildiği içindir. Sevgi, saygı, sorumluluk,adalet, yardımlaşma ve dayanışma, sabır, doğruluk, iyilik, dua ve şükürün üst safhada yaşandığı Ramazan ayınız mübarek kursunuz hayırlı olsun.”dedi.

ÇOK BEĞENİLDİ

Kursun açılış kürdelesinin kesilmesinin ardından derslklere alınan öğrenciler ve veliler sınıfları çok beğendiklerini ifade ettiler. Alanında uzman öğretmenlerin ders verdiği, akıl oyunları sınıflarının olduğu, sınıfların yaş gruplarına göre ayrıldığı milli ve manevi eğitimler için donatılan özel sınıfların yer aldığı kurs binası ile konuşan Müftü Yardımcısı İkiz, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kur’an eksenli yaygı din eğitimi veren çocukların öz yetenekleri , hayal gücü ve olayları yorumlamalarını, dini eğitime olan ilgilerini ve birleştirmek suretiyle hem eğlenerek, hem oynayarak eğitim vermeyi hedeflemektedir.”dedi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.