‘Her Bizans’a Bir Fatih’i oynadılar!

Gebze 23.05.2019 - 16:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

‘Her Bizans’a Bir Fatih’i oynadılar!

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından hazırlanan ‘Her Bizans’a Bir Fatih’ tiyatro oyunu Gebze Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun ‘Her Bizans’a bir Fatih’ adlı kitabından esinlenerek hazırlanan tiyatro oyunu Gebze Kültür Merkezi’nde izleyicilerin beğenisine sunuldu. Gerçekleşen etkinliğe Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Av. Yunus Emre Kurt, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, Ülkü Ocakları Gebze İlçe Başkanı Ahmet Çağrı Şakar, Ülkü Ocakları Darıca İlçe Başkanı Talip Turanlı, Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanı Fatih Aydın, MHP Çayırova İlçe Başkan Vekili Ahmet Durak, ilçe yönetimleri ve çok sayıda izleyici katıldı. HERKESE ULAŞMAK İSTİYORUZ Tiyatro oyunundan önce bir konuşma gerçekleştiren Yunus Emre Kurt şunları dile getirdi; Bugün sizleri Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun aynı adlı eserinden uyarlanan tek perdelik fetih tiyatrosu olan ‘Her Bizans’a bir Fatih’ oyunuyla buluşturuyoruz. Bu tiyatronun bu bölgede yapılması önem arz etmektedir. Bildiğiniz üzere peygamber övgüsüne mazhar olmuş Fatih Sultan Mehmet Han, 3 Mayıs 1481 yılında burada bulunan Hünkar Çayırı’nda vefat etmiştir. Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.  Kocaeli Ülkü Ocakları eğitim ve kültür faaliyetlerine her zamankinden daha çok önem vermektedir. Bu anlamda herkese ulaşmak ve tanışmak için bu organizasyonu önemsiyoruz. TİYOTRO KÜLTÜRÜN AYNASIDIR Ülkü Ocakları değerlerinden taviz vermeyen azimli ve inançlı kişilerle yol yürümektedir. Naz eden, küsen, mücadelede yorgunluk gösteren, liderimizin mantığını anlamayan kişilerle Ülkü Ocakları’nın işi yoktur. Şimdi zaman kalemden mürekkep damlatma zamanıdır. Özgürlük okumaktadır. Tiyatro toplum kültürlerinin aynasıdır. Bu sebeple Kocaeli Ülkü Ocakları olarak tiyatro organizasyonlarımız devam edecektir. Bugünü organize eden Gebze, Darıca ve Çayırova ilçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene.” Kurt’un konuşmasının ardından tiyatro oyunu sahnelendi ve izleyicilerden büyük alkış aldı.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından hazırlanan ‘Her Bizans’a Bir Fatih’ tiyatro oyunu Gebze Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun ‘Her Bizans’a bir Fatih’ adlı kitabından esinlenerek hazırlanan tiyatro oyunu Gebze Kültür Merkezi’nde izleyicilerin beğenisine sunuldu. Gerçekleşen etkinliğe Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Av. Yunus Emre Kurt, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP Gebze İlçe Başkanı Serkan Kural, Ülkü Ocakları Gebze İlçe Başkanı Ahmet Çağrı Şakar, Ülkü Ocakları Darıca İlçe Başkanı Talip Turanlı, Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanı Fatih Aydın, MHP Çayırova İlçe Başkan Vekili Ahmet Durak, ilçe yönetimleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

HERKESE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Tiyatro oyunundan önce bir konuşma gerçekleştiren Yunus Emre Kurt şunları dile getirdi; Bugün sizleri Mustafa Necati Sepetçioğlu’nun aynı adlı eserinden uyarlanan tek perdelik fetih tiyatrosu olan ‘Her Bizans’a bir Fatih’ oyunuyla buluşturuyoruz. Bu tiyatronun bu bölgede yapılması önem arz etmektedir. Bildiğiniz üzere peygamber övgüsüne mazhar olmuş Fatih Sultan Mehmet Han, 3 Mayıs 1481 yılında burada bulunan Hünkar Çayırı’nda vefat etmiştir. Bu vesileyle Fatih Sultan Mehmet ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.  Kocaeli Ülkü Ocakları eğitim ve kültür faaliyetlerine her zamankinden daha çok önem vermektedir. Bu anlamda herkese ulaşmak ve tanışmak için bu organizasyonu önemsiyoruz.

TİYOTRO KÜLTÜRÜN AYNASIDIR

Ülkü Ocakları değerlerinden taviz vermeyen azimli ve inançlı kişilerle yol yürümektedir. Naz eden, küsen, mücadelede yorgunluk gösteren, liderimizin mantığını anlamayan kişilerle Ülkü Ocakları’nın işi yoktur. Şimdi zaman kalemden mürekkep damlatma zamanıdır. Özgürlük okumaktadır. Tiyatro toplum kültürlerinin aynasıdır. Bu sebeple Kocaeli Ülkü Ocakları olarak tiyatro organizasyonlarımız devam edecektir. Bugünü organize eden Gebze, Darıca ve Çayırova ilçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene.” Kurt’un konuşmasının ardından tiyatro oyunu sahnelendi ve izleyicilerden büyük alkış aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.