Hiç kulüp başkanı tartaklanır mı?

Çayırova 13.11.2017 - 15:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hiç kulüp başkanı tartaklanır mı?

Pazar günü Çayırovaspor ile Şile Yıldızspor maçını izlemek üzere Kuştepe Stadı’na gittiğimde sayısı ancak 100’ü bulan bir evsahibi takım seyircisi 30’ı geçmeyen konuk ekip futbolseverleri vardı. Maçı izlemeye gelen her iki takımın insan profiline baktığımızda yaşları 40’ın üstünde sadece maç izlemeye gelen öyle tezahürat yapacak türden insanlarda değil. Sahadaki futbolcularla kulübedeki hocaların sesi tribünlerden fazla çıkıyordu. İlginç olan maçtaki polis sayısı… Neredeyse futbolsever sayısı kadar… Polis sayımızın bu kadar çok olması sevindirici bir durum ama kazın ayağı öyle değil… “Parklarda uygunsuz kişiler uygunsuz tavırlar sergiliyor bir ekip ilgilenebilir mi?” desek “FETÖ olaylarından dolayı polis sayısı yeterli olmuyor, elimizdeki imkanlarla emniyeti, asayişi yürütmeye çalışıyoruz.” diyorlar…  Sıkıntı stada o kadar çok polisin gelmesi değil, gece nöbetten çıkmış evine istirahate gidecek olan polise maç görevi vermekte… Uykusuz, yorgun, kafası herşeyi kaldırmayan bir insandan ne beklenirse stada gelen bu durumdaki polisten ne bekleyeceğiz… Sinirli, en küçük hareketlenmede olayları yatıştırmak yerine saldırı modunda, agresif tavırlar sergileyen insanları stada gönderip asayiş ve güvenlik sağlamaları bekleniliyor… Polisin amacı ne? Bireyler özellikle gençler kötü ortamlarda olmasın, suçtan uzak dursun, kötü alışkanlıklar edinmesin… Bir spor kulübünün başkanının görevi ne? Bireyler özellikle gençler kötü ortamlarda olmasın, suçtan uzak dursun, kötü alışkanlıklar edinmesin… Yani ikisinin ki de aynı…Kulüp başkanları bu işleri yaparken evinin, çoluğunun çocuğunun rızkını da harcıyor… Çoluk çocuk spor yapsın, kahvehanelerde boş zaman geçirmesin, malum maddelere bulaşmasın diye maaşını harcıyor, arabasını satıyor karşılıksız spora yatırıyor. Ekstra tartaklanan Çayırovaspor Kulübü Başkanı Vahdet Kılıç ile polisin ortak bir özelliği daha var. İkisi de devlet memuru… İkisi de bu devlete hizmet vermeye çalışan, maaşlarını devletten alan insanlar… Yakışır mı devlet mensubunun kendi devlet mensubunu tartaklaması… Tartaklayan polisin yaşı daha 22-23… Kılıç 57 yaşında tansiyon hastası bir adam… Hadi kargaşa arasında ittin, kaktın… Yaşça küçük olduğun bir adamdan “Kusura bakma diyeceğine hala agresif, saldırgan tavırlar sergiliyorsun.” Sana devlet git statlarda önüne geleni itekle, tartakla diye mi maaş veriyor? İnsanlara güvenlik görevi yapacaksın diye görev veriyorlar, biz sana karşı nasıl güvende olacağız, elinde devletin copu, biber gazı, silahı varken… Orada futbolcuların eşleri, çocukları anneleri var... Gelirmi bir daha kadınlar çocuklar maça...22 yaşındaki çocuk yaştaki bir çevik kuvvet polisinin tavırlarını tüm ,polis teşkilatımıza mal etmemeliyiz diye burada mesaj verme zorunluluğu htir misin? Sana kızdılar diye tüm polisimize karşı vatandaşın duygularında risk oluşturmaya hakkın var mı? İster Başbakan olsun, ister polis, ister başkan, ister müdür… Küçük küçüklüğünü büyük büyüklüğünü bilmezse bizden hiçbir şey olmaz….

Pazar günü Çayırovaspor ile Şile Yıldızspor maçını izlemek üzere Kuştepe Stadı’na gittiğimde sayısı ancak 100’ü bulan bir evsahibi takım seyircisi 30’ı geçmeyen konuk ekip futbolseverleri vardı. Maçı izlemeye gelen her iki takımın insan profiline baktığımızda yaşları 40’ın üstünde sadece maç izlemeye gelen öyle tezahürat yapacak türden insanlarda değil. Sahadaki futbolcularla kulübedeki hocaların sesi tribünlerden fazla çıkıyordu.

İlginç olan maçtaki polis sayısı… Neredeyse futbolsever sayısı kadar… Polis sayımızın bu kadar çok olması sevindirici bir durum ama kazın ayağı öyle değil… “Parklarda uygunsuz kişiler uygunsuz tavırlar sergiliyor bir ekip ilgilenebilir mi?” desek “FETÖ olaylarından dolayı polis sayısı yeterli olmuyor, elimizdeki imkanlarla emniyeti, asayişi yürütmeye çalışıyoruz.” diyorlar…  Sıkıntı stada o kadar çok polisin gelmesi değil, gece nöbetten çıkmış evine istirahate gidecek olan polise maç görevi vermekte…

Uykusuz, yorgun, kafası herşeyi kaldırmayan bir insandan ne beklenirse stada gelen bu durumdaki polisten ne bekleyeceğiz… Sinirli, en küçük hareketlenmede olayları yatıştırmak yerine saldırı modunda, agresif tavırlar sergileyen insanları stada gönderip asayiş ve güvenlik sağlamaları bekleniliyor…

Polisin amacı ne? Bireyler özellikle gençler kötü ortamlarda olmasın, suçtan uzak dursun, kötü alışkanlıklar edinmesin…

Bir spor kulübünün başkanının görevi ne? Bireyler özellikle gençler kötü ortamlarda olmasın, suçtan uzak dursun, kötü alışkanlıklar edinmesin…

Yani ikisinin ki de aynı…Kulüp başkanları bu işleri yaparken evinin, çoluğunun çocuğunun rızkını da harcıyor… Çoluk çocuk spor yapsın, kahvehanelerde boş zaman geçirmesin, malum maddelere bulaşmasın diye maaşını harcıyor, arabasını satıyor karşılıksız spora yatırıyor.

Ekstra tartaklanan Çayırovaspor Kulübü Başkanı Vahdet Kılıç ile polisin ortak bir özelliği daha var.

İkisi de devlet memuru… İkisi de bu devlete hizmet vermeye çalışan, maaşlarını devletten alan insanlar… Yakışır mı devlet mensubunun kendi devlet mensubunu tartaklaması… Tartaklayan polisin yaşı daha 22-23… Kılıç 57 yaşında tansiyon hastası bir adam… Hadi kargaşa arasında ittin, kaktın… Yaşça küçük olduğun bir adamdan “Kusura bakma diyeceğine hala agresif, saldırgan tavırlar sergiliyorsun.” Sana devlet git statlarda önüne geleni itekle, tartakla diye mi maaş veriyor? İnsanlara güvenlik görevi yapacaksın diye görev veriyorlar, biz sana karşı nasıl güvende olacağız, elinde devletin copu, biber gazı, silahı varken… Orada futbolcuların eşleri, çocukları anneleri var... Gelirmi bir daha kadınlar çocuklar maça...22 yaşındaki çocuk yaştaki bir çevik kuvvet polisinin tavırlarını tüm ,polis teşkilatımıza mal etmemeliyiz diye burada mesaj verme zorunluluğu htir misin? Sana kızdılar diye tüm polisimize karşı vatandaşın duygularında risk oluşturmaya hakkın var mı?

İster Başbakan olsun, ister polis, ister başkan, ister müdür…

Küçük küçüklüğünü büyük büyüklüğünü bilmezse bizden hiçbir şey olmaz….

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.