19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Hırsızlara kötü haber: Artık Çayırova’da mobese var

Çayırova 05.07.2015 - 00:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Hırsızlara kötü haber: Artık Çayırova’da mobese var

Uzun süredir hayata geçmesi beklenilen MOBESE artık Çayırova’da faaliyete girdi. 24 saat kameralarca kentin birçok noktası polis ekiplerince izlenmeye başlandı. Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, "Mobese ile artık Çayırova hırsızların tercih ettiği yer olmayacak". Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobese Merkezinden onlarca kamera tarafından izlenen kameralarıyla Çayırova’nın güvenliği sağlanıyor.

Polisin en büyük yardımcısı olacak Kurumları tamamlanan ve sayısı arttırılan mobese kameraları polisin en büyük yardımcısı olacak. Hırsızlık olayları başta olmak üzere asayiş, trafik ve organize suçlar konularında polis ekiplerine büyük katkı sağlayan mobese kameralarının sayısı arttırıımayada devam edileceği öğrenildi. Çayırova Emniyet Müdürü Osman Gül, “İlk hedefimiz kameraların faaliyete geçerek ilçenin kritik noktalarının izlenebilmesiydi. Bu hayata geçti.İlerleyen dönemde kameraların sayısında artış sağlanacaktır.Çalışmalar hızla sürdürülüyor.”dedi.Mobese kamera sisteminin özellikle suçun önlenmesinde önemli bir rolü olacağını ve ilerde kamera sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Gül, “Mobese kameraları şehrin ana arterleri, giriş-çıkışları ve ilçeye dışardan giren çalıntı, hacizli, yakalamalı araçların tespit edilmesinde. Hırsızlık, darp gibi asayiş olayları ve trafik kusurlarında (yanlış  park) araçların tespit edilmesini daha da işimizi kolaylaştırıyor. Eskiden olsa ekip aracı eğer tesadüfen karşılaşırsa ceza uygulayacaktı. Suç işlemeye niyetli olan bir şahıs bulunduğu yerde kameraları gördüğü zaman suça olan meyli, niyeti bir nevi caydırıcılık sebebiyle engellenmiş oluyor. Bir suçu kameraların farkına varmadan işlemişse onun takibi, kimliğinin tespiti ve yakalanmasında, hangi yöne kaçtığı, suçu kimlerle işlediği net  bir şekilde gözlemlendiği için anında suçun önlenmesine yönelik müdahalemizi gerçekleştireceğiz. Haber merkezimizde kameraları izleyen görevlilerimiz suçun işlenmesi halinde derhal oraya ekipleri göndererek anında olaya el koyacaklar, suçluları yakalayacaklar. Bu sebeple bir nevi polisin gözü, kulağı olacak” dedi.   Mobeseler suç oranını düşürecek Mobeseler ile gün içerisinde trafik kurallarına uymayan vatandaşları da tespit ederek ceza kestiklerini belirten Gül, “Zaten gelişmiş ülkelerde bu böyle yapılıyor ve ceza anında eline geliyor. Vatandaşlarımıza yavaş yavaş yaklaşıyoruz ve günlük 40-50 kişiye işlem yapıyoruz, fakat bu işlem artacak. Bundan sonra vatandaşlarımızda anlayacak ve ona göre davranacaklar. Plaka sorgulayarak aracın şehre giriş çıkışları her türlü denetlenebiliyor. Vatandaşlarımızın evlerine ceza gelmeden önce bunları bilsinler ve bu uygulamalar sürekli artacak. Mobeselerden ceza gidecek. Şehre hırsızlık yapmak için eve girenler, araçla gelenler mobese kameralarıyla teşhis ediliyor. Şu an kamera sistemleri pek bilinmiyor ama bilindiği zaman suç oranları düşecek.”dedi. Çayırova hırsızlar için tercih edilen bir yer olmayacak Gül, “Çayırova’ya ilk geldiğim zaman telefonla dolandırıcılık olayları vardı,  Şahıs dolandıracağı kişiyi telefonla arayarak bankaya kadar takip edip bilgiler veriyor biride telefonla dolandırıyordu. Dolandırılan şahıs buna inanıyor ve bir yere parayı ziynet eşyasını bırakıyordu ve biz bunu yakaladık. Niye buraya geliyorsun diye sorduğumuzda ise, mobese yok, o yüzden burayı tercih ediyoruz diyorlar. Ama artık Çayırova hırsızlar için tercih edilen bir yer olmayacak” dedi.  
Uzun süredir hayata geçmesi beklenilen MOBESE artık Çayırova’da faaliyete girdi. 24 saat kameralarca kentin birçok noktası polis ekiplerince izlenmeye başlandı. Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, "Mobese ile artık Çayırova hırsızların tercih ettiği yer olmayacak". Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobese Merkezinden onlarca kamera tarafından izlenen kameralarıyla Çayırova’nın güvenliği sağlanıyor.

Polisin en büyük yardımcısı olacak


Kurumları tamamlanan ve sayısı arttırılan mobese kameraları polisin en büyük yardımcısı olacak. Hırsızlık olayları başta olmak üzere asayiş, trafik ve organize suçlar konularında polis ekiplerine büyük katkı sağlayan mobese kameralarının sayısı arttırıımayada devam edileceği öğrenildi.
Çayırova Emniyet Müdürü Osman Gül, “İlk hedefimiz kameraların faaliyete geçerek ilçenin kritik noktalarının izlenebilmesiydi. Bu hayata geçti.İlerleyen dönemde kameraların sayısında artış sağlanacaktır.Çalışmalar hızla sürdürülüyor.”dedi.Mobese kamera sisteminin özellikle suçun önlenmesinde önemli bir rolü olacağını ve ilerde kamera sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Gül, “Mobese kameraları şehrin ana arterleri, giriş-çıkışları ve ilçeye dışardan giren çalıntı, hacizli, yakalamalı araçların tespit edilmesinde. Hırsızlık, darp gibi asayiş olayları ve trafik kusurlarında (yanlış  park) araçların tespit edilmesini daha da işimizi kolaylaştırıyor. Eskiden olsa ekip aracı eğer tesadüfen karşılaşırsa ceza uygulayacaktı. Suç işlemeye niyetli olan bir şahıs bulunduğu yerde kameraları gördüğü zaman suça olan meyli, niyeti bir nevi caydırıcılık sebebiyle engellenmiş oluyor. Bir suçu kameraların farkına varmadan işlemişse onun takibi, kimliğinin tespiti ve yakalanmasında, hangi yöne kaçtığı, suçu kimlerle işlediği net  bir şekilde gözlemlendiği için anında suçun önlenmesine yönelik müdahalemizi gerçekleştireceğiz. Haber merkezimizde kameraları izleyen görevlilerimiz suçun işlenmesi halinde derhal oraya ekipleri göndererek anında olaya el koyacaklar, suçluları yakalayacaklar. Bu sebeple bir nevi polisin gözü, kulağı olacak” dedi.

 

Mobeseler suç oranını düşürecek


Mobeseler ile gün içerisinde trafik kurallarına uymayan vatandaşları da tespit ederek ceza kestiklerini belirten Gül, “Zaten gelişmiş ülkelerde bu böyle yapılıyor ve ceza anında eline geliyor. Vatandaşlarımıza yavaş yavaş yaklaşıyoruz ve günlük 40-50 kişiye işlem yapıyoruz, fakat bu işlem artacak. Bundan sonra vatandaşlarımızda anlayacak ve ona göre davranacaklar. Plaka sorgulayarak aracın şehre giriş çıkışları her türlü denetlenebiliyor. Vatandaşlarımızın evlerine ceza gelmeden önce bunları bilsinler ve bu uygulamalar sürekli artacak. Mobeselerden ceza gidecek. Şehre hırsızlık yapmak için eve girenler, araçla gelenler mobese kameralarıyla teşhis ediliyor. Şu an kamera sistemleri pek bilinmiyor ama bilindiği zaman suç oranları düşecek.”dedi.

Çayırova hırsızlar için tercih edilen bir yer olmayacak

Gül, “Çayırova’ya ilk geldiğim zaman telefonla dolandırıcılık olayları vardı,  Şahıs dolandıracağı kişiyi telefonla arayarak bankaya kadar takip edip bilgiler veriyor biride telefonla dolandırıyordu. Dolandırılan şahıs buna inanıyor ve bir yere parayı ziynet eşyasını bırakıyordu ve biz bunu yakaladık. Niye buraya geliyorsun diye sorduğumuzda ise, mobese yok, o yüzden burayı tercih ediyoruz diyorlar. Ama artık Çayırova hırsızlar için tercih edilen bir yer olmayacak” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.