Hükümetten ekonomiyi uçuracak yeni düzenleme.

Ekonomi 11.09.2017 - 11:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hükümetten ekonomiyi uçuracak yeni düzenleme.

Kamu ihalelerinde kullanılar 'teminat mektubu' yerine 'kefalet sigortası' imkanını da getirdiklerini açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, banka teminat mektuplarının toplam tutarının 446 milyar liraya ulaştığını söyledi..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOBİGELKOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı başvurularının bugün başlayacağını bildirerek, "İmalat sektörü KOBİ'lerine verilecek desteğin üst limitleri 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon lira. Üst limitler aşılmamak kaydıyla, uygun bulunan gider kalemleri ve tutarlarının KDV hariç kısmı üzerinden yüzde 60 oranında destek verilecek" dedi. Detayları anlatan Özlü, çağrıya 4. Sanayi Devrimi'ne hazırlık: üretimde nesnelerin interneti uygulamaları, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması, katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş, ihracat kapasitesinin artırılması ve yeni pazarlara açılım, mikro ölçekli işletmelerde tasarım, mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme, bilişim teknolojisi altyapısının güçlendirilmesi, enerji verimliliğinin artırılması ve yeşil üretime geçiş başlığı altında sunulan projelerin kabul edileceğini belirtti. Özlü, "Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla, orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sanayisi sektörlerindeki tüm KOBİ'ler 11 Eylül-20 Ekim'de başvurabilecek. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerde 2016 net satış hasılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı var" diye konuştu..
Kamu ihalelerinde kullanılar 'teminat mektubu' yerine 'kefalet sigortası' imkanını da getirdiklerini açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, banka teminat mektuplarının toplam tutarının 446 milyar liraya ulaştığını söyledi..

, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, GELKOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı başvurularının bugün başlayacağını bildirerek, "İmalat sektörü KOBİ'lerine verilecek desteğin üst limitleri 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon lira. Üst limitler aşılmamak kaydıyla, uygun bulunan gider kalemleri ve tutarlarının KDV hariç kısmı üzerinden yüzde 60 oranında destek verilecek" dedi. Detayları anlatan Özlü, çağrıya 4. Sanayi Devrimi'ne hazırlık: üretimde nesnelerin interneti uygulamaları, orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması, katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş, ihracat kapasitesinin artırılması ve yeni pazarlara açılım, mikro ölçekli işletmelerde tasarım, mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme, bilişim teknolojisi altyapısının güçlendirilmesi, enerji verimliliğinin artırılması ve yeşil üretime geçiş başlığı altında sunulan projelerin kabul edileceğini belirtti. Özlü, "Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla, orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sanayisi sektörlerindeki tüm KOBİ'ler 11 Eylül-20 Ekim'de başvurabilecek. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerde 2016 net satış hasılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı var" diye konuştu..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.