Hürriyet iktidarı uyardı “Bu işçiye dokunma”

Gebze 29.02.2016 - 09:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Hürriyet iktidarı uyardı “Bu işçiye dokunma”

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde grevlerinin 68. gününde olan SCA Yıldız işçisinin yürüyüşünde konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet iktidara seslendi, “. Bu işçiye dokunma ve sömürü düzeninden vazgeç”

Gebze’de bulunan SCA Yıldız Fabrikası işçileri fabrikada başlattıkları grevin 68. gününde Gebze Kent Meydanı’nda toplanarak sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. CHP Gebze Örgütü ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de grevde olan SCA işçisine desteklerini sunmak üzere eyleme katıldı. “KÖLELİKLE MÜCADELE EDİYORUZ” SCA Yıldız Fabrikası işçilerinin Gebze ilçe merkezinde düzenlediği yürüyüşe Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, TÜMKA- İş Genel Başkanı İlhan Özel, CHP Gebze ilçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Çakmak Pehlevan, ilçe Gençlik Kolları Başkanı Esener Eşsiz ve çok sayıda STK da destek verdi. SCA işçisine destek vermek üzere yürüyüşe katılan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, ““SCA işçisi emeği, ekmeği, alın teri için onuruyla mücadelesini devam ettiriyor. Bu mücadelenizin başarıya ulaşmasını temenni ediyorum. Mücadelenize sadece bir siyasetçi olarak değil, aynı zamanda bir işçi çocuğu olarak da destek veriyorum. Cumhuriyet Partisi’nin tüm örgütleriyle yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Ancak çok daha kötü günler geliyor. Mecliste kölelik yasasıyla mücadele ediyoruz. O yasayı alelacele çıkarmaya çalışan iktidar, bunu başardığı takdirde,  mücadele etmek için elimizde hiçbir şey kalmayacak” dedi. İKTİDARA SESLENDİ Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, işçinin anayasa ile korunan haklarına el konulmaya çalışıldığını da sözlerine ekleyerek, “Bir köle gibi alınıp satılmanıza izin verilen istihdam büroları ile sömürü düzeninin son noktasına gelmiş olacağız. İktidar partisi çoğunluğuna güvenerek ben istediğimi yaparım, istediğim gibi de sömürürüm diyor. İşçi sınıfının bizlere güç vermesine ihtiyacımız var. Tüm işçi sınıfının dayanışmasına, birbirine güç vermesine ve kendi hakkı için birlikte mücadele etmesine ihtiyacımız var. Sermayenin hegemonyasına, zengini daha da zengin etmeye çalışan iktidar partisine sesleniyorum. Bu işçiye dokunma. İşçinin hakkına, emeğine hukukuna anayasal hakkına dokunma. Artık bu sömürü düzeninden vazgeç. Bu insanlar da evine ekmeğini götürsün” açıklamalarında bulunarak” desteklerinin devam edeceğini söyledi. TÜMKA- İş Genel Başkanı İlhan Özel ise “Verdiğimiz sendikal mücadeleye ve hak arama özgürlüğünü hiçe sayan işverenlerin uygulamalarına karşı duyarlı olunması konusunda yanımızda olmanızı istiyoruz. Yılmadık, kazanacağız” açıklamalarında bulundu.  
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde grevlerinin 68. gününde olan SCA Yıldız işçisinin yürüyüşünde konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet iktidara seslendi, “. Bu işçiye dokunma ve sömürü düzeninden vazgeç”

Gebze’de bulunan SCA Yıldız Fabrikası işçileri fabrikada başlattıkları grevin 68. gününde Gebze Kent Meydanı’nda toplanarak sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. CHP Gebze Örgütü ve Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de grevde olan SCA işçisine desteklerini sunmak üzere eyleme katıldı.

“KÖLELİKLE MÜCADELE EDİYORUZ”

SCA Yıldız Fabrikası işçilerinin Gebze ilçe merkezinde düzenlediği yürüyüşe Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, TÜMKA- İş Genel Başkanı İlhan Özel, CHP Gebze ilçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Çakmak Pehlevan, ilçe Gençlik Kolları Başkanı Esener Eşsiz ve çok sayıda STK da destek verdi. SCA işçisine destek vermek üzere yürüyüşe katılan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, ““SCA işçisi emeği, ekmeği, alın teri için onuruyla mücadelesini devam ettiriyor. Bu mücadelenizin başarıya ulaşmasını temenni ediyorum. Mücadelenize sadece bir siyasetçi olarak değil, aynı zamanda bir işçi çocuğu olarak da destek veriyorum. Cumhuriyet Partisi’nin tüm örgütleriyle yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Ancak çok daha kötü günler geliyor. Mecliste kölelik yasasıyla mücadele ediyoruz. O yasayı alelacele çıkarmaya çalışan iktidar, bunu başardığı takdirde,  mücadele etmek için elimizde hiçbir şey kalmayacak” dedi.

İKTİDARA SESLENDİ

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, işçinin anayasa ile korunan haklarına el konulmaya çalışıldığını da sözlerine ekleyerek, “Bir köle gibi alınıp satılmanıza izin verilen istihdam büroları ile sömürü düzeninin son noktasına gelmiş olacağız. İktidar partisi çoğunluğuna güvenerek ben istediğimi yaparım, istediğim gibi de sömürürüm diyor. İşçi sınıfının bizlere güç vermesine ihtiyacımız var. Tüm işçi sınıfının dayanışmasına, birbirine güç vermesine ve kendi hakkı için birlikte mücadele etmesine ihtiyacımız var. Sermayenin hegemonyasına, zengini daha da zengin etmeye çalışan iktidar partisine sesleniyorum. Bu işçiye dokunma. İşçinin hakkına, emeğine hukukuna anayasal hakkına dokunma. Artık bu sömürü düzeninden vazgeç. Bu insanlar da evine ekmeğini götürsün” açıklamalarında bulunarak” desteklerinin devam edeceğini söyledi. TÜMKA- İş Genel Başkanı İlhan Özel ise “Verdiğimiz sendikal mücadeleye ve hak arama özgürlüğünü hiçe sayan işverenlerin uygulamalarına karşı duyarlı olunması konusunda yanımızda olmanızı istiyoruz. Yılmadık, kazanacağız” açıklamalarında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.