Hürriyet, “Kocaeli kansere teslim edildi”

Kocaeli 07.02.2018 - 11:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Hürriyet, “Kocaeli kansere teslim edildi”

4 Şubat Dünya Kanser Günü ile ilgili mecliste değerlendirmelerde bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Kocaeli kansere teslim edildi”

CHP Kocaeli Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Fatma Kaplan Hürriyet mecliste yaptığı konuşmada 4 Şubat Dünya Kanser Günü ile ilgili değerlendirmede bulundu. Kanser farkındalığının son derece önemli olduğunu vurgulayan Hürriyet, “Kocaeli’de kanser farkındalığı aşamasını aşmış ve kesinlikle kontrol altına alınması gereken bir konu hâline” dedi. KANSER RİSKİ 7 KAT FAZLA Kanser hastalığı ve farkındalığı hakkında konuşan CHP Milletvekili Hürriyet, “Geçtiğimiz günlerde 4 Şubat Kanser Farkındalık Günü'ydü. Türkiye'de sadece 2017 yılında 160 bin kişi kansere yakalanmıştır. Kocaeli'nde kansere bağlı ölüm oranı son dört yılda yüzde 13 artmıştır. Bu rakam Sağlık Bakanlığının açıkladığı ürkütücü bir rakamdır. Ayrıca, Kocaeli'nde yaşayanların kanser riski diğer illere oranla 7 kat fazladır. Kocaeli'nde yaşayan ve ailesinde kanser hastalığına yakalanmayan insan sayısı ise yok derecede azdır yani Kocaeli günaşırı kanser solumaktadır. SADECE DİLOVASI DA DEĞİL Konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Geçtiğimiz dönemde sadece Dilovası'nda göze çarpan hava kirliliği İzmit'te de hassas düzeye ulaşmıştır. Şüphesiz kanser farkındalığı gereklidir ancak durum Kocaeli'de farkındalık aşamasını aşmış ve kesinlikle kontrol altına alınması gereken bir konu hâline gelmiştir. Çünkü Kocaeli kansere teslim edilmiştir. Kocaeli'de yaşanan kanser hastalıklarının sebeplerinin peşinde olacağımızın da bilinmesini buradan ilan ediyorum.
4 Şubat Dünya Kanser Günü ile ilgili mecliste değerlendirmelerde bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Kocaeli kansere teslim edildi”

CHP Kocaeli Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Fatma Kaplan Hürriyet mecliste yaptığı konuşmada 4 Şubat Dünya Kanser Günü ile ilgili değerlendirmede bulundu. Kanser farkındalığının son derece önemli olduğunu vurgulayan Hürriyet, “Kocaeli’de kanser farkındalığı aşamasını aşmış ve kesinlikle kontrol altına alınması gereken bir konu hâline” dedi.

KANSER RİSKİ 7 KAT FAZLA

Kanser hastalığı ve farkındalığı hakkında konuşan CHP Milletvekili Hürriyet, “Geçtiğimiz günlerde 4 Şubat Kanser Farkındalık Günü'ydü. Türkiye'de sadece 2017 yılında 160 bin kişi kansere yakalanmıştır. Kocaeli'nde kansere bağlı ölüm oranı son dört yılda yüzde 13 artmıştır. Bu rakam Sağlık Bakanlığının açıkladığı ürkütücü bir rakamdır. Ayrıca, Kocaeli'nde yaşayanların kanser riski diğer illere oranla 7 kat fazladır. Kocaeli'nde yaşayan ve ailesinde kanser hastalığına yakalanmayan insan sayısı ise yok derecede azdır yani Kocaeli günaşırı kanser solumaktadır.

SADECE DİLOVASI DA DEĞİL

Konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Geçtiğimiz dönemde sadece Dilovası'nda göze çarpan hava kirliliği İzmit'te de hassas düzeye ulaşmıştır. Şüphesiz kanser farkındalığı gereklidir ancak durum Kocaeli'de farkındalık aşamasını aşmış ve kesinlikle kontrol altına alınması gereken bir konu hâline gelmiştir. Çünkü Kocaeli kansere teslim edilmiştir. Kocaeli'de yaşanan kanser hastalıklarının sebeplerinin peşinde olacağımızın da bilinmesini buradan ilan ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.