19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Hüseyinoğlu: “Ciddiyetle panik arasında fark var”

Sağlık 25.03.2020 - 12:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Hüseyinoğlu: “Ciddiyetle panik arasında fark var”

Medar Gebze Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları (Psikiyatri) hekimi Uzm. Dr. Belgin Hüseyinoğlu Coronavirüs salgını sürecinde kaygı ve panik düzeyi hakkında açıklamalar yaptı. Kriz zamanında endişe ve paniğin normal olduğunu kaydeden Hüseyinoğlu, “Kaygılı olacağız ki olayı ciddiye alarak tedbirleri alacağız. Ancak düşük kaygı gibi aşırı kaygısı olan kişilerin de bulaşıcı hastalığın yayılmasını önlemeye yönelik adımları daha düşük oranda attıkları görülmektedir. Bu nedenle endişenin kontrollü düzeyde kalması önemlidir” ifadesini kullandı. Hüseyinoğlu ayrıca endişenin nasıl kontrollü tutulacağıyla ilgili de “güvenilir kaynakları takip edelim, sürekli sosyal medyada zaman geçirmeyelim, ciddiye almakla panik yapmak arasında fark vardır, sağlığımızı ciddiye alalım” dedi. HABER: REFİK SILA GÜVENÇ

Medar Gebze Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları (Psikiyatri) hekimi Uzm. Dr. Belgin Hüseyinoğlu Coronavirüs salgını sürecinde kaygı ve panik düzeyi hakkında açıklamalar yaptı. Kriz zamanında endişe ve paniğin normal olduğunu kaydeden Hüseyinoğlu, “Kaygılı olacağız ki olayı ciddiye alarak tedbirleri alacağız. Ancak düşük kaygı gibi aşırı kaygısı olan kişilerin de bulaşıcı hastalığın yayılmasını önlemeye yönelik adımları daha düşük oranda attıkları görülmektedir. Bu nedenle endişenin kontrollü düzeyde kalması önemlidir” ifadesini kullandı. Hüseyinoğlu ayrıca endişenin nasıl kontrollü tutulacağıyla ilgili de “güvenilir kaynakları takip edelim, sürekli sosyal medyada zaman geçirmeyelim, ciddiye almakla panik yapmak arasında fark vardır, sağlığımızı ciddiye alalım” dedi.

HABER: REFİK SILA GÜVENÇ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.