19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İftar sofrası Kirazpınar’da kuruldu

Gebze 28.06.2016 - 14:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İftar sofrası Kirazpınar’da kuruldu

Gebze Belediyesi’nin geleneksel mahalle iftarı Kirazpınar Mahallesi sakinlerini aynı sofra etrafında bir araya getirdi. Emlak Konut İlkokulu bahçesinde kurulan iftar sofrası çoluk çocuk, yaşlı genç tüm mahalle sakinlerini ağırladı.

Gebze Belediyesi’nin geleneksel mahalle iftarı Kirazpınar Mahallesi sakinlerini aynı sofrada bir araya getirdi. Emlak Konut İlkokulu bahçesinde kurulan iftar sofrası çoluk çocuk, yaşlı genç tüm mahalle sakinlerini ağırladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ev sahipliğinde gerçekleşen iftara öncesi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker iftara katılan mahalle sakinleriyle ayrı ayrı ilgilendi, sohbet etti. Kirazpınarda gerçekleşen iftara Prof. Dr. Mehmet Çelik, Belediye Başkan yardımcıları Nilay ayran, Engin Güzel, Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve sakinleri katıldı. BU SOFRA GÖNÜL SOFRASI İftar öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kurulan bu sofraların gönül sofraları olduğunu ve gönül bağlarını daha da güçlendirdiğini ifade etti Başkan Köşker , “Rabbime şükürler olsun ki her yıl olduğu gibi bu yılda hep beraber bir sofra etrafında bir araya gelmeyi nasip etti. bu sofralar çok değerli çok özel sofralar. Bu sofralar gönül sofrası, gönül bağlarını güçlendiren sofralar. Allah birliğimizi dirliğimizi daim etsin gönül bağlarımız daha da güçlendirsin. SOFRALARIN NEŞESİ ÇOCUKLAR Her gün başka başka mahallerde iftar sofrası kuruyoruz. Mahalle iftar sofralarında iftar açmanın keyfi bir başka oluyor. Çükü evin, sofranın neşesi çocuktur. Burada çocuklarla birlikte hep beraber iftar açıyoruz bu beni çok mutlu ediyor. Onların geleneklerimizi unutmamaları için bir vesile oluyoruz. Onların için burada gezici TIR’da orta oyunları sergiliyoruz. Önemli olan onları mutlu etmek aynı zamanda geleneklerinden kopmamalarını sağlamak. ÇOCUKLARA ÖZEL GÖSTERİ Ben burada gönül soframıza teşrif eden tüm mahalle sakinlerin teşekkür diyorum. Allah Kadir Gecesini şimdiden mübarek eylesin Bayramımızı da sevdiklerimizle birlikte sağlık sıhhat afiyetle geçirmeyi nasip eylesin, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi. Mahalle sakinleri iftarlarını gezici TIR’da sahnelenen Türk Musikisi eşliğinde açtı. İftar sofrası çocuklar için Karagöz, Hacivat oyunu sahnelendi. Oyunu çocuklarla birlikte izleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker çocukların mutluluklarına ortak oldu. Bu esnada çocuklar Başkan amcalarıyla bol bol fotoğraf çekindirmeyi de ihmal etmediler.    
Gebze Belediyesi’nin geleneksel mahalle iftarı Kirazpınar Mahallesi sakinlerini aynı sofra etrafında bir araya getirdi. Emlak Konut İlkokulu bahçesinde kurulan iftar sofrası çoluk çocuk, yaşlı genç tüm mahalle sakinlerini ağırladı.

Gebze Belediyesi’nin geleneksel mahalle iftarı Kirazpınar Mahallesi sakinlerini aynı sofrada bir araya getirdi. Emlak Konut İlkokulu bahçesinde kurulan iftar sofrası çoluk çocuk, yaşlı genç tüm mahalle sakinlerini ağırladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ev sahipliğinde gerçekleşen iftara öncesi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker iftara katılan mahalle sakinleriyle ayrı ayrı ilgilendi, sohbet etti. Kirazpınarda gerçekleşen iftara Prof. Dr. Mehmet Çelik, Belediye Başkan yardımcıları Nilay ayran, Engin Güzel, Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve sakinleri katıldı.

BU SOFRA GÖNÜL SOFRASI

İftar öncesi kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kurulan bu sofraların gönül sofraları olduğunu ve gönül bağlarını daha da güçlendirdiğini ifade etti Başkan Köşker , “Rabbime şükürler olsun ki her yıl olduğu gibi bu yılda hep beraber bir sofra etrafında bir araya gelmeyi nasip etti. bu sofralar çok değerli çok özel sofralar. Bu sofralar gönül sofrası, gönül bağlarını güçlendiren sofralar. Allah birliğimizi dirliğimizi daim etsin gönül bağlarımız daha da güçlendirsin.

SOFRALARIN NEŞESİ ÇOCUKLAR

Her gün başka başka mahallerde iftar sofrası kuruyoruz. Mahalle iftar sofralarında iftar açmanın keyfi bir başka oluyor. Çükü evin, sofranın neşesi çocuktur. Burada çocuklarla birlikte hep beraber iftar açıyoruz bu beni çok mutlu ediyor. Onların geleneklerimizi unutmamaları için bir vesile oluyoruz. Onların için burada gezici TIR’da orta oyunları sergiliyoruz. Önemli olan onları mutlu etmek aynı zamanda geleneklerinden kopmamalarını sağlamak.

ÇOCUKLARA ÖZEL GÖSTERİ

Ben burada gönül soframıza teşrif eden tüm mahalle sakinlerin teşekkür diyorum. Allah Kadir Gecesini şimdiden mübarek eylesin Bayramımızı da sevdiklerimizle birlikte sağlık sıhhat afiyetle geçirmeyi nasip eylesin, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi. Mahalle sakinleri iftarlarını gezici TIR’da sahnelenen Türk Musikisi eşliğinde açtı. İftar sofrası çocuklar için Karagöz, Hacivat oyunu sahnelendi. Oyunu çocuklarla birlikte izleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker çocukların mutluluklarına ortak oldu. Bu esnada çocuklar Başkan amcalarıyla bol bol fotoğraf çekindirmeyi de ihmal etmediler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.