19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İgsaş korkuttu

Kocaeli 12.02.2016 - 09:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İgsaş korkuttu

Dün saat 15.32’de Yıldızlar holding’e ait Yarımca’daki İgsaş Tesisleri'nde meydana gelen patlama, başta Tüpraş olmak üzere çevredeki bütün tesisleri alarma geçirdi.

AMONYAK TANKI DEĞİL İgsaş’ın sahası içinde bulunan Amonyak Tankı’nın bölge için çok büyük risk oluşturduğu biliniyor. İlk ana patlamanın Amonyak Tankı’nda olabileceği ihtimali büyük panik yarattı. Ancak patlamanın İgsaş’ta flair hattında meydana geldiği, firmanın kısa süre içinde olayı kontrol altına aldığı açıklandı. Akşam saatlerinde İgsaş normale döndü. Fabrika yetkilileri, boru hattındaki gazın tehlikeli boyuta ulaşması nedeniyle yüksek basınçla tahliyesinin sağlandığını, bu sırada ilk aşamada yüksek bir ses oluştuğunu belirtti.  
Dün saat 15.32’de Yıldızlar holding’e ait Yarımca’daki İgsaş Tesisleri'nde meydana gelen patlama, başta Tüpraş olmak üzere çevredeki bütün tesisleri alarma geçirdi.

AMONYAK TANKI DEĞİL

İgsaş’ın sahası içinde bulunan Amonyak Tankı’nın bölge için çok büyük risk oluşturduğu biliniyor. İlk ana patlamanın Amonyak Tankı’nda olabileceği ihtimali büyük panik yarattı. Ancak patlamanın İgsaş’ta flair hattında meydana geldiği, firmanın kısa süre içinde olayı kontrol altına aldığı açıklandı. Akşam saatlerinde İgsaş normale döndü.

Fabrika yetkilileri, boru hattındaki gazın tehlikeli boyuta ulaşması nedeniyle yüksek basınçla tahliyesinin sağlandığını, bu sırada ilk aşamada yüksek bir ses oluştuğunu belirtti.





 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.