İkramiye bu ay tamam.

Ekonomi 21.12.2016 - 08:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İkramiye bu ay tamam.

408 bin memur emeklisine ikramiye farkı için geri sayım başlad.ı Yasanın bu ay bitmeden çıkması planlanıyor. 3 ay sonra da ödemeler başlayacak.

Kamudan 30 yılı aşan hizmetle emekli olan ancak ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan yaklaşık 408 bin kişi muradına eriyor. Bu kişilere ikramiye farkı ödenmesi için hazırlanan düzenleme için geri sayım başladı. Yasanın bu ay bitmeden çıkması planlanıyor, 3 ay sonra da ödemeler başlayacak. Hükümetin Meclis'e sunduğu kanun teklifine göre; 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için ödeme yapılacak. 40 yıl hizmetle emekli olan, 10 yıllık ikramiye farkı alacak. Ödenecek tutar, görevden ayrılınan tarihteki emekli keseneğine esas aylık unsurları üzerinden hesaplanacak. İkramiye farkı, kişiden kişiye değişecek. 30 yılın üzeri hizmet ne kadar fazlaysa ve emeklilik tarihi 7 Ocak 2015'e ne kadar yakınsa ikramiye farkı da o kadar yüksek olacak. Memur-Sen'in verdiği bilgiye göre; 40 yıl çalışarak 2014'te tavandan emekli olmuş bir kişinin alacağı ekstra ikramiye 12-13 bin lira olacak. 2 TAKSİTTE ÖDEME Hak sahiplerinin, ikramiyelerini alması için yasanın yürürlüğe girdiği tarihi takip eden 1 yıl içinde başvuruda bulunmaları gerekecek. Daha önce başvuruda bulunanların bir şey yapmasına gerek olmayacak. Bu kişilerin başvuruları, yasanın yürürlüğe girdiği tarihte yapılmış sayılacak. Ödemelerin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmı başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde ödenecek. Varsa kalan kısmı da ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte takip eden yılın aynı ayı içinde gerçekleştirilecek. Eğer memur emeklisi hayatını kaybetmişse para yakınlarına ödenecek. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri promosyonda gün sayıyor. Başbakan Binali Yıldırım, önümüzdeki günlerde promosyonu sonuca bağlayacak. Tüm emeklilere Ocak'ta zam yapılırken, düşük ve yüksek maaş farkını kapatacak düzenlemeler için çalışmalar sürecek..
408 bin memur emeklisine ikramiye farkı için geri sayım başlad.ı Yasanın bu ay bitmeden çıkması planlanıyor. 3 ay sonra da ödemeler başlayacak.

Kamudan 30 yılı aşan hizmetle emekli olan ancak ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan yaklaşık 408 bin kişi muradına eriyor. Bu kişilere ikramiye farkı ödenmesi için hazırlanan düzenleme için geri sayım başladı. Yasanın bu ay bitmeden çıkması planlanıyor, 3 ay sonra da ödemeler başlayacak. Hükümetin Meclis'e sunduğu kanun teklifine göre; 30 yılı aşan her tam hizmet yılı için ödeme yapılacak. 40 yıl hizmetle emekli olan, 10 yıllık ikramiye farkı alacak. Ödenecek tutar, görevden ayrılınan tarihteki emekli keseneğine esas aylık unsurları üzerinden hesaplanacak. İkramiye farkı, kişiden kişiye değişecek. 30 yılın üzeri hizmet ne kadar fazlaysa ve emeklilik tarihi 7 Ocak 2015'e ne kadar yakınsa ikramiye farkı da o kadar yüksek olacak. Memur-Sen'in verdiği bilgiye göre; 40 yıl çalışarak 2014'te tavandan emekli olmuş bir kişinin alacağı ekstra ikramiye 12-13 bin lira olacak.

2 TAKSİTTE ÖDEME
Hak sahiplerinin, ikramiyelerini alması için yasanın yürürlüğe girdiği tarihi takip eden 1 yıl içinde başvuruda bulunmaları gerekecek. Daha önce başvuruda bulunanların bir şey yapmasına gerek olmayacak. Bu kişilerin başvuruları, yasanın yürürlüğe girdiği tarihte yapılmış sayılacak. Ödemelerin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmı başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde ödenecek. Varsa kalan kısmı da ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle birlikte takip eden yılın aynı ayı içinde gerçekleştirilecek. Eğer memur emeklisi hayatını kaybetmişse para yakınlarına ödenecek.

SSK, Bağ-Kur ve  promosyonda gün sayıyor. Başbakan Binali Yıldırım, önümüzdeki günlerde promosyonu sonuca bağlayacak. Tüm emeklilere Ocak'ta zam yapılırken, düşük ve yüksek maaş farkını kapatacak düzenlemeler için çalışmalar sürecek..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.