İlçe Sağlık’tan vatandaşa HES uyarısı!

Sağlık 26.09.2020 - 10:31, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

İlçe Sağlık’tan vatandaşa HES uyarısı!

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü yapmış olduğu yazılı açıklamayla Kamu Kurum ve Kuruluşlarına artık ‘Hayat Eve Sığar’ (HES) kodu olmadan giriş yapılamayacağını açıkladı. Korona virüs salgınının önlenmesine yönelik alınan tedbirler kapsamında kullanılmaya başlanan HES kodu yalnızca kullanacağınız şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında geçireceğiniz süre boyunca karşılaşacağınız bulaş riskini azaltmak amacına hizmet etmekteydi. Covid-19 ya da temaslı olan vatandaşlar kod sayesinde belli oluyor ve seyahat edemiyordu.  Ancak kullanım alanı genişleyerek artık Kamu Kurum ve Kuruluşlarında da kullanılmaya başlandı. Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre “Kıymetli Darıcalılar; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına (Valilik, Kaymakamlıklar, Nüfus ve Tapu Müdürlükleri) 23 Eylül Çarşamba itibariyle randevu talepleri öncesi ve girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu olmadan giriş yapılamayacaktır. Birlikte başaracağız” notu ile vatandaşlara duyurdu. HES KODU NEDİR? HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilecektir. HES kodunuzu, ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması üzerinden, E-Devlet’ten ve 2023’e SMS atarak (HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır) alabilirsiniz.

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü yapmış olduğu yazılı açıklamayla Kamu Kurum ve Kuruluşlarına artık ‘Hayat Eve Sığar’ (HES) kodu olmadan giriş yapılamayacağını açıkladı.

Korona virüs salgınının önlenmesine yönelik alınan tedbirler kapsamında kullanılmaya başlanan HES kodu yalnızca kullanacağınız şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında geçireceğiniz süre boyunca karşılaşacağınız bulaş riskini azaltmak amacına hizmet etmekteydi. Covid-19 ya da temaslı olan vatandaşlar kod sayesinde belli oluyor ve seyahat edemiyordu.  Ancak kullanım alanı genişleyerek artık Kamu Kurum ve Kuruluşlarında da kullanılmaya başlandı. Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre “Kıymetli Darıcalılar; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına (Valilik, Kaymakamlıklar, Nüfus ve Tapu Müdürlükleri) 23 Eylül Çarşamba itibariyle randevu talepleri öncesi ve girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu olmadan giriş yapılamayacaktır. Birlikte başaracağız” notu ile vatandaşlara duyurdu.

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilecektir. HES kodunuzu, ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması üzerinden, E-Devlet’ten ve 2023’e SMS atarak (HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır) alabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.