İlk biyobenzer ilacın çalışmaları Gebze’den!

Gebze 03.12.2019 - 08:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

İlk biyobenzer ilacın çalışmaları Gebze’den!

TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan merkez bünyesinde Türkiye’nin ilk kimyasal bileşimler yerine biyolojik yöntemlerle, organizmalardan ve canlı sistemlerden üretilen biyobenzer ilacının çalışmalarının yapıldığını söyledi. Namık Kemal Üniversitesi Hematoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Turgut, Tıbbi Biyoloji ve Genetik öğretim üyesi Dr. Bahadır Batar, Tıbbi Mikrobiyoloji ve Tıbbi İmmünoloji öğretim üyesi Doç. Dr. Dumrul Gülen, İç Hastalıkları ve Tümör İmmünoloji öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Oran, TÜBİTAK MAM’ı ziyaret etti. TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Tekin, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Karadağ,  Kimyasal Teknoloji Enstitüsü Müdürü Dr. Osman Okur, Başuzman Araştırmacı Doç. Dr. Somer Bekiroğlu,  Malzeme Enstitüsü Sensör Malzemeleri Sistemleri Uzman Araştırmacı Dr. Özgür Yılmaz’ında hazır bulunduğu toplantıda, TÜBİTAK MAM altyapı ve kabiliyetleri hakkında bilgi verildi.     MİLLİ BİR DEĞER TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan Türkiye’nin kaynaklarının kullanımında mükerrerliğin önüne geçilmesi ve kazanılan bilgilerin sürekliliğinin sağlanması gerektiğini belirtti. Kılıçaslan, merkez bünyesinde başta Türkiye’nin ilk biyobenzer ilacı olmak üzere kanser alanında önemli çalışmaların, ürün ve projelerin olduğunu, MAM’ın alt yapı imkânları ve gelişen uygulamalı AR-GE bilgi birikimi ile milli bir değer olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Mustafa Oran, kanser alanında gruplar halinde ciddi çalışmaların devam ettiğini, iletişim ve bilgi birikimi için bir çatı kuruluşun olması gerektiğini belirtti. HABER: KÜBRA AKABALI

TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan merkez bünyesinde Türkiye’nin ilk kimyasal bileşimler yerine biyolojik yöntemlerle, organizmalardan ve canlı sistemlerden üretilen biyobenzer ilacının çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Namık Kemal Üniversitesi Hematoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Burhan Turgut, Tıbbi Biyoloji ve Genetik öğretim üyesi Dr. Bahadır Batar, Tıbbi Mikrobiyoloji ve Tıbbi İmmünoloji öğretim üyesi Doç. Dr. Dumrul Gülen, İç Hastalıkları ve Tümör İmmünoloji öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Oran, TÜBİTAK MAM’ı ziyaret etti. TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Tekin, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Abdullah Karadağ,  Kimyasal Teknoloji Enstitüsü Müdürü Dr. Osman Okur, Başuzman Araştırmacı Doç. Dr. Somer Bekiroğlu,  Malzeme Enstitüsü Sensör Malzemeleri Sistemleri Uzman Araştırmacı Dr. Özgür Yılmaz’ında hazır bulunduğu toplantıda, TÜBİTAK MAM altyapı ve kabiliyetleri hakkında bilgi verildi.

 

 

MİLLİ BİR DEĞER

TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan Türkiye’nin kaynaklarının kullanımında mükerrerliğin önüne geçilmesi ve kazanılan bilgilerin sürekliliğinin sağlanması gerektiğini belirtti. Kılıçaslan, merkez bünyesinde başta Türkiye’nin ilk biyobenzer ilacı olmak üzere kanser alanında önemli çalışmaların, ürün ve projelerin olduğunu, MAM’ın alt yapı imkânları ve gelişen uygulamalı AR-GE bilgi birikimi ile milli bir değer olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Mustafa Oran, kanser alanında gruplar halinde ciddi çalışmaların devam ettiğini, iletişim ve bilgi birikimi için bir çatı kuruluşun olması gerektiğini belirtti.

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.