İLK DEFA GEBZE’DE ÜRETİLECEK!

Gebze 02.10.2015 - 15:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İLK DEFA GEBZE’DE ÜRETİLECEK!

“Milli Biyobenzer Kanser İlacı Geliştirilmesi ve Üretimi – BİOSİM” ve “Milli Pandemik Grip Aşısı – GRİPA” projelerinin tanıtımı TÜSSİDE’de yapıldı. Gebze bu üretimin yapıldığı ilk ilçe olacak.

“Milli Biyobenzer Kanser İlacı Geliştirilmesi ve Üretimi – BİOSİM” ve “Milli Pandemik Grip Aşısı – GRİPA” Projelerinin açılışı bugün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. Programa ayrıca Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, GTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Sadıkoğlu, Nobel Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, TÜBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Doç. Dr. Hacı Ali Mantar, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, kamu kurum ve kuruluş temsiclileri ve çok sayıda davetli katıldı. Projenin tanıtım filmi ile başlayan programda TÜBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu ilk olarak bir konuşma yaptı. Hücre bankalarını yapacaklarını belirten Tunaboylu, "2018 yılında bu alanda ciddi üretime geçişi sağlayacaktır. İkinci projemiz ise grip aşı projemiz MAM ile birlikte başka kurumlarla yürütülüyor. Burada asıl amaç üretim hızı ve koruyucu etkisi. Projenin gerçekleşmesinde tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi. ÜRETİM GÜÇLÜ OLMAKLA OLUR  Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise böyle iki önemli projenin açılışında olmaktan gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi; “Bizler alınteri kadar beyin teri kadar tarihi geçmişi olan bilim alanında buluşları olan bir milletin mensubuyuz. Alınterinden daha kutsal olan beyinteridir. Birileri başarıyorsa, ‘Ben de başarırım’ demek gerekiyor. Bizim ilaç sanayimizin köklü bir altyapısı var. Dünya ile yarışacak bir altyapımız var. Bugün burada bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kendimiz üretemezsek bağımsız Türkiye lafta kalır. Bu anlamda bu alanlarda başarılı olmalıyız. Bağımsızlık lafla olmaz. Üretimde güçlü olmakla olur. 1 milyon 250 bin genci olan ülkeyiz. Bu gençlere akılterinin kutsallığını önemini yansıtırsak çok daha farklı bir ülke oluruz" 'CİDDİ ADIMLAR ATTIK' Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise konuşmasında şunları ifade etti: “İki projenin de katkılarını önemsiyoruz. Bu projeler ilaçta dışa olan bağımlılığı azataltacak. Bu iki projenin hayata geçiyor olması ithalata olan bağımlılığı azaltıyor. 62 hükümet döneminde 25 öncelikli dönüşüm programını hazırladık. Türkiye büyük başarılar imza atmaya devam ediyor. Yeni nesil sektörlere adım atmak zorundayız. İlaç sektörü yeni nesil teknolojilerinin kullanıldığı bir sektör. Sağlık Bakanlığı ile diğer kurumlarla ilaç sektöründe ciddi adımlar attık. İlaç sektörü nerede üretilirse üretilsin beşinci bölge teşvikinden yararlanacak. Geçmişte ilaç fiyatları çok yüksekti. Bizim dünya çapında hastanelerimiz var. Yenilerini de yapmaya devam ediyoruz. Böyle bir ülkenin sağlık alanındaki ilaçlarının da milli olması gerekir. Bu projelerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
“Milli Biyobenzer Kanser İlacı Geliştirilmesi ve Üretimi – BİOSİM” ve “Milli Pandemik Grip Aşısı – GRİPA” projelerinin tanıtımı TÜSSİDE’de yapıldı. Gebze bu üretimin yapıldığı ilk ilçe olacak.

“Milli Biyobenzer Kanser İlacı Geliştirilmesi ve Üretimi – BİOSİM” ve “Milli Pandemik Grip Aşısı – GRİPA” Projelerinin açılışı bugün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. Programa ayrıca Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, GTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Sadıkoğlu, Nobel Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy, TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, TÜBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Doç. Dr. Hacı Ali Mantar, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, kamu kurum ve kuruluş temsiclileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Projenin tanıtım filmi ile başlayan programda TÜBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu ilk olarak bir konuşma yaptı. Hücre bankalarını yapacaklarını belirten Tunaboylu, "2018 yılında bu alanda ciddi üretime geçişi sağlayacaktır. İkinci projemiz ise grip aşı projemiz MAM ile birlikte başka kurumlarla yürütülüyor. Burada asıl amaç üretim hızı ve koruyucu etkisi. Projenin gerçekleşmesinde tüm kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

ÜRETİM GÜÇLÜ OLMAKLA OLUR

 Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise böyle iki önemli projenin açılışında olmaktan gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi; “Bizler alınteri kadar beyin teri kadar tarihi geçmişi olan bilim alanında buluşları olan bir milletin mensubuyuz. Alınterinden daha kutsal olan beyinteridir. Birileri başarıyorsa, ‘Ben de başarırım’ demek gerekiyor. Bizim ilaç sanayimizin köklü bir altyapısı var. Dünya ile yarışacak bir altyapımız var. Bugün burada bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kendimiz üretemezsek bağımsız Türkiye lafta kalır. Bu anlamda bu alanlarda başarılı olmalıyız. Bağımsızlık lafla olmaz. Üretimde güçlü olmakla olur. 1 milyon 250 bin genci olan ülkeyiz. Bu gençlere akılterinin kutsallığını önemini yansıtırsak çok daha farklı bir ülke oluruz"

'CİDDİ ADIMLAR ATTIK'

Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise konuşmasında şunları ifade etti: “İki projenin de katkılarını önemsiyoruz. Bu projeler ilaçta dışa olan bağımlılığı azataltacak. Bu iki projenin hayata geçiyor olması ithalata olan bağımlılığı azaltıyor. 62 hükümet döneminde 25 öncelikli dönüşüm programını hazırladık. Türkiye büyük başarılar imza atmaya devam ediyor. Yeni nesil sektörlere adım atmak zorundayız. İlaç sektörü yeni nesil teknolojilerinin kullanıldığı bir sektör. Sağlık Bakanlığı ile diğer kurumlarla ilaç sektöründe ciddi adımlar attık. İlaç sektörü nerede üretilirse üretilsin beşinci bölge teşvikinden yararlanacak. Geçmişte ilaç fiyatları çok yüksekti. Bizim dünya çapında hastanelerimiz var. Yenilerini de yapmaya devam ediyoruz. Böyle bir ülkenin sağlık alanındaki ilaçlarının da milli olması gerekir. Bu projelerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.