19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İlk filo 2016’ya yetişecek mi?

Kocaeli 11.12.2015 - 17:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İlk filo 2016’ya yetişecek mi?

Türkiye’de tartışmalar yaratan yerli oto bir kez daha TBMM Gündemine geldi.. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir Soru Önergesi verdi. Tahsin Tarhan, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yerli otomobil üretimi ile ilgili bir çok açıklama yapıldığını ve seçime yönelik proje olarak algılandığını söylediği önergesinde, çalışmaların TÜBİTAK tarafından yapıldığı ifadeleri hatırlattı. Yetkililerin söylediğine göre bu yıl içinde bir prototipin hazırlanıp 2016’de ilk filo üretiminin yapılacağının açıklandığını kaydeden CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, 2012 yılında iflasını açıklayan ve Çinliler tarafından alındığı, ifade edilen İsveç’li Saab firması ile ilgili çelişkili açıklamaları anımsattı. NELER SORDU Tahsin Tarhan önergesinde şu sorulara yer verdi: 1)Yerli otomobil için belirlenen 3 aşamalı planın detayları nedir? -Bu planlama kim ya da kimler tarafından yapılmıştır? 2)Yerli otomobil üretimi ile ilgili olarak AR-GE, alt yapı, üretim tesisi, pazarlama gücü konularında bir fizibilete çalışması yapılmış mıdır? 3)Yerli otomobil projesinin TÜBİTAK’la birlikte 3 ortak tarafından yürütüldüğü doğru mudur? -Bu çalışmaların 2012’de iflas eden Saab marka otomobil üzerinden yapıldığı doğru mudur? Bu üretim “yerli” olarak tanımlanabilir mi? -Doğru ise; Saab firması ile imzalanan protokolün içeriği nedir? 4)Ağustos ayı içinde üretileceği söylenen 3 prototipin üretimi tamamlanmış mıdır? 5)Planlamalara göre üretilecek otomobilin maliyet ve satış fiyatı belirlenmiş midir? 6)Otomobil gibi dünyada çok büyük firmaların rekabet ettiği bir sektörde dünyada ve Türkiye’de, satış ve rekabet planlaması konusunda bir çalışma yapılmış mıdır?

Türkiye’de tartışmalar yaratan yerli oto bir kez daha TBMM Gündemine geldi.. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir Soru Önergesi verdi. Tahsin Tarhan, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yerli otomobil üretimi ile ilgili bir çok açıklama yapıldığını ve seçime yönelik proje olarak algılandığını söylediği önergesinde, çalışmaların TÜBİTAK tarafından yapıldığı ifadeleri hatırlattı. Yetkililerin söylediğine göre bu yıl içinde bir prototipin hazırlanıp 2016’de ilk filo üretiminin yapılacağının açıklandığını kaydeden CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, 2012 yılında iflasını açıklayan ve Çinliler tarafından alındığı, ifade edilen İsveç’li Saab firması ile ilgili çelişkili açıklamaları anımsattı.

NELER SORDU

Tahsin Tarhan önergesinde şu sorulara yer verdi:

1)Yerli otomobil için belirlenen 3 aşamalı planın detayları nedir?

-Bu planlama kim ya da kimler tarafından yapılmıştır?

2)Yerli otomobil üretimi ile ilgili olarak AR-GE, alt yapı, üretim tesisi, pazarlama gücü konularında bir fizibilete çalışması yapılmış mıdır?

3)Yerli otomobil projesinin TÜBİTAK’la birlikte 3 ortak tarafından yürütüldüğü doğru mudur?

-Bu çalışmaların 2012’de iflas eden Saab marka otomobil üzerinden yapıldığı doğru mudur? Bu üretim “yerli” olarak tanımlanabilir mi?

-Doğru ise; Saab firması ile imzalanan protokolün içeriği nedir?

4)Ağustos ayı içinde üretileceği söylenen 3 prototipin üretimi tamamlanmış mıdır?

5)Planlamalara göre üretilecek otomobilin maliyet ve satış fiyatı belirlenmiş midir?

6)Otomobil gibi dünyada çok büyük firmaların rekabet ettiği bir sektörde dünyada ve Türkiye’de, satış ve rekabet planlaması konusunda bir çalışma yapılmış mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.