İMO, Üyeleri İçin Tasarımdan Uygulamaya BIM Süreci Konulu Seminer Düzenledi

Kocaeli 18.01.2017 - 07:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İMO, Üyeleri İçin Tasarımdan Uygulamaya BIM Süreci Konulu Seminer Düzenledi

  İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi üyeleri için Dolmen Yapı kurucu ortaklarından İnşaat Yüksek Mühendisi Seher Ergül’ün katılımıyla düzenlediği, Proje ve inşaat sürecinde Yapı Bilgi Modellemesi (BIM)'in avantajlarının örneklerle anlatıldığı "Tasarımdan Uygulamaya BIM Süreci" konulu seminer düzenledi. Seminer 17 Ocak 2017 tarihinde şubenin eğitim salonunda gerçekleşti. Dünya’da “Building Information Modeling” adıyla bilinen, bir binanın kavramsal tasarım aşamasından, inşaat öncesi, esnası ve sonrası işlemlerinin tümünü kapsayan aşamalarının en doğru şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan BIM’in uygulamasına yönelik önemli detaylarının paylaşıldığı seminere başta İMO Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, Şube Sekreter Üyesi Baturhan Üretürk, yönetim kurulu üyelerinden Doç Dr. Utkan Mutman, Kahraman Bulut ve mühendisler katılım gösterdi. BIM Bir Program Ya da Ürün Değil, Bir Sistemdir Seminerin sunumu İnşaat Yüksek Mühendisi Seher Ergül tarafından yapıldı. Ergül; “Information Modeling (Yapı Bilgi Modeli) yani BIM 3 boyutlu bir model ile bir yapının tasarım, inşaat ve işletme süreci boyunca projeye ait birbiriyle uyumlu, koordineli ve ilişkili her tür bilginin yaratılması ve kullanılması sürecidir. BIM bir program ya da ürün değil, bir sistemdir. Projenin tüm ana süreçlerinde etkin olarak kullanılabilen sistem, işveren, tasarımcı, müşavir, yüklenici, alt yüklenici ve tedarikçiler arasındaki bilgi alışverişinin kalitesini ve hızını arttırarak, son kullanıcılar için en uygun ürünün ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Sistem, üç boyutlu sayısal modelleme yapısıyla görsel bir modelin çok ötesine geçerek, yapının imalatı ile ilgili tüm bilgileri içeren, sürekli geliştirilebilen çok fonksiyonel bir yönetim ve bilgi paylaşım aracı görevi görmektedir.” Açıklamalarında bulundu ve seminere katılım gösteren mühendislere teşekkür etti.

 

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi üyeleri için Dolmen Yapı kurucu ortaklarından İnşaat Yüksek Mühendisi Seher Ergül’ün katılımıyla düzenlediği, Proje ve inşaat sürecinde Yapı Bilgi Modellemesi (BIM)'in avantajlarının örneklerle anlatıldığı "Tasarımdan Uygulamaya BIM Süreci" konulu seminer düzenledi. Seminer 17 Ocak 2017 tarihinde şubenin eğitim salonunda gerçekleşti.

Dünya’da “Building Information Modeling” adıyla bilinen, bir binanın kavramsal tasarım aşamasından, inşaat öncesi, esnası ve sonrası işlemlerinin tümünü kapsayan aşamalarının en doğru şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan BIM’in uygulamasına yönelik önemli detaylarının paylaşıldığı seminere başta İMO Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, Şube Sekreter Üyesi Baturhan Üretürk, yönetim kurulu üyelerinden Doç Dr. Utkan Mutman, Kahraman Bulut ve mühendisler katılım gösterdi.
BIM Bir Program Ya da Ürün Değil, Bir Sistemdir

Seminerin sunumu İnşaat Yüksek Mühendisi Seher Ergül tarafından yapıldı.
Ergül; “Information Modeling (Yapı Bilgi Modeli) yani BIM 3 boyutlu bir model ile bir yapının tasarım, inşaat ve işletme süreci boyunca projeye ait birbiriyle uyumlu, koordineli ve ilişkili her tür bilginin yaratılması ve kullanılması sürecidir. BIM bir program ya da ürün değil, bir sistemdir. Projenin tüm ana süreçlerinde etkin olarak kullanılabilen sistem, işveren, tasarımcı, müşavir, yüklenici, alt yüklenici ve tedarikçiler arasındaki bilgi alışverişinin kalitesini ve hızını arttırarak, son kullanıcılar için en uygun ürünün ortaya çıkmasını sağlamaktadır.
Sistem, üç boyutlu sayısal modelleme yapısıyla görsel bir modelin çok ötesine geçerek, yapının imalatı ile ilgili tüm bilgileri içeren, sürekli geliştirilebilen çok fonksiyonel bir yönetim ve bilgi paylaşım aracı görevi görmektedir.” Açıklamalarında bulundu ve seminere katılım gösteren mühendislere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.