İmzalar Tamam...Süreç Başladı

28.06.2016 - 12:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İmzalar Tamam...Süreç Başladı

İlişkilerin düzelmesi için anlaşmaya varan Tükiye ile İsrail arasında mutabakat metni imzalandı.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin mütabakat anlaşması Dışişleri Bakanlığı müsteşarı tarafından imzalandı. Böylece normalleşme süreci resmen başlamış oldu. BASINA KAPALI İMZA Türkiye adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun imzaladığı anlaşmayı eş zamanlı olarak İsrail Dışişleri Bakanı Müsteşarı ve Genel Müdürü Dore Gold'un da imzaladığı öğrenildi. İsrail basını mutabakatın imzalandığı anın basına kapalı olduğunu duyurdu. 3 İSRAİLLİ BAKANDAN ANLAŞMAYA RED OYU Öte yandan anlaşmanın yarın İsrail Meclisi'nde oylamaya sunulacağı belirtilirken, Ankara- Tel Aviv arasında yapılan anlaşmaya İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Milli Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Adalet Bakanı Ayelet Shaked'in oylamada 'red' oyu vereceği ifade edildi. Anlaşmayı ise kabul edecek isimler arasında ise, Başbakan Binyamin Netanyahu, Likud bakanları Yuval Steinitz, Gilad Erdan ve Yisrael Katz, İçişleri Bakanı Arye Dery, Maliye Bakanı Moşe Kahlon ve İskan Bakanı Yoav Galant da dahil olmak üzere büyük çoğunluk tarafından kabul edilmesi bekleniyor. BİNALİ YILDIRIM SÜRECİ ANLATMIŞTI Başbakan Binali Yıldırım, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile eş zamanlı olarak düzenlediği basın toplantısında İsrail'le mutabakat metninin parafe edildiğini açıklayarak, "Dün itibariyle bir mutabakat metni iki tarafça uzlaşıldı. Kararlaştırıldı ve parafe edildi. Böylece ilişkilerin normale döndürülmesiyle ilgili süreç başlamış oldu. Bu mutabakat metni yarın Dışişleri Müsteşarımız Türkiyetarafından ve İsrail tarafından muhatabı ile imzalanacak. Bu imzadan sonra onay süreçleri var. İsrail'de onay kabinede bizde ise Meclis'te tamamlanmış olacak. Akabinde de en kısa sürede karşılıklı büyükelçilikler faal hale getirilecek ve büyükelçilerin ataması yapılmış olacak" ifadelerini kullanmıştı. TAZMİNAT KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANMIŞTI Başbakan Yıldırım, ayrıca İsrail'le varılan mutabakat çerçevesinde Gazze'ye uygulanan ambargonun hafifletilmesi ve Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelerine 20 milyon Dolar tutarında tazminat ödenmesi konusunda karar alındığını bildirmişti.
İlişkilerin düzelmesi için anlaşmaya varan Tükiye ile İsrail arasında mutabakat metni imzalandı.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin mütabakat anlaşması Dışişleri Bakanlığı müsteşarı tarafından imzalandı. Böylece normalleşme süreci resmen başlamış oldu.

BASINA KAPALI İMZA

Türkiye adına Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun imzaladığı anlaşmayı eş zamanlı olarak İsrail Dışişleri Bakanı Müsteşarı ve Genel Müdürü Dore Gold'un da imzaladığı öğrenildi. İsrail basını mutabakatın imzalandığı anın basına kapalı olduğunu duyurdu.

3 İSRAİLLİ BAKANDAN ANLAŞMAYA RED OYU

Öte yandan anlaşmanın yarın İsrail Meclisi'nde oylamaya sunulacağı belirtilirken, Ankara- Tel Aviv arasında yapılan anlaşmaya İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Milli Eğitim Bakanı Naftali Bennett ve Adalet Bakanı Ayelet Shaked'in oylamada 'red' oyu vereceği ifade edildi. Anlaşmayı ise kabul edecek isimler arasında ise, Başbakan Binyamin Netanyahu, Likud bakanları Yuval Steinitz, Gilad Erdan ve Yisrael Katz, İçişleri Bakanı Arye Dery, Maliye Bakanı Moşe Kahlon ve İskan Bakanı Yoav Galant da dahil olmak üzere büyük çoğunluk tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

BİNALİ YILDIRIM SÜRECİ ANLATMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırımİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile eş zamanlı olarak düzenlediği basın toplantısında İsrail'le mutabakat metninin parafe edildiğini açıklayarak, "Dün itibariyle bir mutabakat metni iki tarafça uzlaşıldı. Kararlaştırıldı ve parafe edildi. Böylece ilişkilerin normale döndürülmesiyle ilgili süreç başlamış oldu. Bu mutabakat metni yarın Dışişleri Müsteşarımız Türkiyetarafından ve İsrail tarafından muhatabı ile imzalanacak. Bu imzadan sonra onay süreçleri var. İsrail'de onay kabinede bizde ise Meclis'te tamamlanmış olacak. Akabinde de en kısa sürede karşılıklı büyükelçilikler faal hale getirilecek ve büyükelçilerin ataması yapılmış olacak" ifadelerini kullanmıştı.

TAZMİNAT KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANMIŞTI

Başbakan Yıldırım, ayrıca İsrail'le varılan mutabakat çerçevesinde Gazze'ye uygulanan ambargonun hafifletilmesi ve Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelerine 20 milyon Dolar tutarında tazminat ödenmesi konusunda karar alındığını bildirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.