İntibak yasayla gelecek

Ekonomi 03.02.2018 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İntibak yasayla gelecek

Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından, intibak bekleyen emeklilerin gözü Meclis’e çevrildi. İntibak, yasa çıkarılarak yapılabilecek.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların intibak umudu sürüyor. Anayasa Mahkemesi'nin "Anayasa'nın 148'inci maddesinin dördüncü fıkrasında, kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlara ilişkin şikayetlerin, bireysel başvuruda incelenemeyeceği belirtilmiştir" diyerek intibak başvurusunu kabul etmemesinin ardından, gözler Meclis'e çevrildi. AVRUPAYA GİDİLİYOR 2000 yılı ve sonrasında emekli olan yaklaşık 5 milyon kişiye intibak, yasal düzenleme yapılarak hayata geçirilebilecek. Düzenleme yapılırsa, milyonlarca emekli, önceki intibak gibi 355 liraya varan zamlardan yararlanabilecek. Bu arada Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de intibak için çalışmalarını sürdürüyor. TÜED Hukuk Danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, "İç hukuk yolları tükendiği için 6 ay içerisinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurulacaktır. Hukuki süreç böyledir. Ancak umudumuz, bu süreç tamamlanmadan, mahkemenin de 'kanun yoluyla çözülmeli' işaretine uyularak, ivedilikle parlamentonun gündemine taşınmasıdır. Böylelikle milyonlarca ailenin beklediği talep çözüme ulaşmış olacaktır" açıklamasını yaptı..
Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından, intibak bekleyen emeklilerin gözü Meclis’e çevrildi. İntibak, yasa çıkarılarak yapılabilecek.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların  umudu sürüyor. 'nin "Anayasa'nın 148'inci maddesinin dördüncü fıkrasında, kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlara ilişkin şikayetlerin, bireysel başvuruda incelenemeyeceği belirtilmiştir" diyerek intibak başvurusunu kabul etmemesinin ardından, gözler Meclis'e çevrildi.

AVRUPAYA GİDİLİYOR
2000 yılı ve sonrasında emekli olan yaklaşık 5 milyon kişiye intibak, yasal düzenleme yapılarak hayata geçirilebilecek. Düzenleme yapılırsa, milyonlarca emekli, önceki intibak gibi 355 liraya varan zamlardan yararlanabilecek. Bu arada Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de intibak için çalışmalarını sürdürüyor. TÜED Hukuk Danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, "İç hukuk yolları tükendiği için 6 ay içerisinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurulacaktır. Hukuki süreç böyledir. Ancak umudumuz, bu süreç tamamlanmadan, mahkemenin de 'kanun yoluyla çözülmeli' işaretine uyularak, ivedilikle parlamentonun gündemine taşınmasıdır. Böylelikle milyonlarca ailenin beklediği talep çözüme ulaşmış olacaktır" açıklamasını yaptı..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.