İNTİHARIN SORUŞTURMA İLE İLGİSİ YOK!

Gebze 24.09.2019 - 09:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

İNTİHARIN SORUŞTURMA İLE İLGİSİ YOK!

Kocaeli Valiliği, Çocuk Evinde görev yapan Öğretmen Serap Yılhan’ın soruşturması ve intihar etmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk evinde görev yapan Serap Yılhan (48), iddiaya göre yolsuzluk nedeniyle şikayet ettiği müdürlerinin baskısına dayanamayarak Gebze’deki evinde intihar etti. İntiharın ardından ise Kocaeli Valiliği konuyla ilgili açıklama yaparak, Yılhan’ın soruşturmasının devam ettiği sırada emekliye ayrıldığını ve intiharın soruşturma ile ilgisi olmadığını belirtti. Olay, İzmit’te Orduevi mevkiinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri’nde meydana geldi. Öğretmen olarak görev yapan 48 yaşındaki Serap Yılhan, iddiaya göre kurumdaki bir usulsüzlüğü ortaya çıkarmaya kalktığı için baskıya maruz kaldı, açığa alındı. Edinilen bilgilere göre Serap Yılhan, Çocuk Evleri’ndeki çocuklara devlet tarafından gönderilen paraların, çocuklar için kullanılmadığını gördü. Bunun üzerine ilgili birimlere, kurum müdürü ve satın alma müdürü hakkında şikayetçi oldu. İki müdür hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma başlatılan müdürler hızla emekli edildi. Yılhan üzerinde ise baskı uygulanmaya başlandı. Serap Yılhan bu süreçte açığa alındı. Yılhan girdiği bunalım sonucu, “Ben suçsuzum, bana komplo kurdular” ifadelerinin yer aldığı 2 mektup bırakarak intihar etti. Yılhan’ın intiharıyla ilgili kurumda geniş çaplı soruşturma başlatıldı. KOCAELİ VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA Öte yandan Kocaeli Valiliği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde çocuk gelişimci olarak görev yapan Serap Yılhan ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Yılhan ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Merhum Serap Yılhan hakkında 18.12.2018 tarihinde CİMER üzerinden Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına, ayrıca 16.11.2018 tarihinde yine CİMER üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapılan şikayet sonucunda, savcılık tarafından 05.02.2019 tarihinde başlatılan adli soruşturma ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı denetçileri tarafından başlatılan idari soruşturma neticesinde Yılhan tedbiren 26.03.2019 tarihinde açığa alınmış olup, yargı ve soruşturma süreci devam etmektedir." EMEKLİYE AYRILDI Söz konusu haberlerde iddia edildiği üzere Çocuk Koordinasyon Merkezi Müdürünün emekliye ayrılmasının soruşturma ile bir alakası bulunmadığına, kendi isteği üzerine emekliye ayrıldığına yer verilen açıklamada, yapılan adli ve idari soruşturmaların devam ettiği, süreçte üzücü müessir olayın meydana geldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca Serap Yılhan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilendi.
Kocaeli Valiliği, Çocuk Evinde görev yapan Öğretmen Serap Yılhan’ın soruşturması ve intihar etmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk evinde görev yapan Serap Yılhan (48), iddiaya göre yolsuzluk nedeniyle şikayet ettiği müdürlerinin baskısına dayanamayarak Gebze’deki evinde intihar etti. İntiharın ardından ise Kocaeli Valiliği konuyla ilgili açıklama yaparak, Yılhan’ın soruşturmasının devam ettiği sırada emekliye ayrıldığını ve intiharın soruşturma ile ilgisi olmadığını belirtti.

Olay, İzmit’te Orduevi mevkiinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri’nde meydana geldi. Öğretmen olarak görev yapan 48 yaşındaki Serap Yılhan, iddiaya göre kurumdaki bir usulsüzlüğü ortaya çıkarmaya kalktığı için baskıya maruz kaldı, açığa alındı. Edinilen bilgilere göre Serap Yılhan, Çocuk Evleri’ndeki çocuklara devlet tarafından gönderilen paraların, çocuklar için kullanılmadığını gördü. Bunun üzerine ilgili birimlere, kurum müdürü ve satın alma müdürü hakkında şikayetçi oldu. İki müdür hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma başlatılan müdürler hızla emekli edildi. Yılhan üzerinde ise baskı uygulanmaya başlandı. Serap Yılhan bu süreçte açığa alındı. Yılhan girdiği bunalım sonucu, “Ben suçsuzum, bana komplo kurdular” ifadelerinin yer aldığı 2 mektup bırakarak intihar etti. Yılhan’ın intiharıyla ilgili kurumda geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

KOCAELİ VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Kocaeli Valiliği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde çocuk gelişimci olarak görev yapan Serap Yılhan ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Yılhan ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Merhum Serap Yılhan hakkında 18.12.2018 tarihinde CİMER üzerinden Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına, ayrıca 16.11.2018 tarihinde yine CİMER üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapılan şikayet sonucunda, savcılık tarafından 05.02.2019 tarihinde başlatılan adli soruşturma ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı denetçileri tarafından başlatılan idari soruşturma neticesinde Yılhan tedbiren 26.03.2019 tarihinde açığa alınmış olup, yargı ve soruşturma süreci devam etmektedir."

EMEKLİYE AYRILDI

Söz konusu haberlerde iddia edildiği üzere Çocuk Koordinasyon Merkezi Müdürünün emekliye ayrılmasının soruşturma ile bir alakası bulunmadığına, kendi isteği üzerine emekliye ayrıldığına yer verilen açıklamada, yapılan adli ve idari soruşturmaların devam ettiği, süreçte üzücü müessir olayın meydana geldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca Serap Yılhan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.