İş arayana 100 bulana 550 TL.

Ekonomi 04.02.2017 - 05:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İş arayana 100 bulana 550 TL.

Sosyal yardım alanlardan iş arayanlara devlet desteği var. İş görüşmesi için 100, çalışmaya başlanırsa 550 lira ödeniyor. Eğitim, gıda, kömür yardımı da sürüyor.

Devlet, yoksullara sosyal yardımlarla destek oluyor. Sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanlara iş bulmak için tüm imkanlar seferber ediliyor. Bu kapsamda sosyal yardımlar arasında 'istihdam yardımı' da yer alıyor. Buna göre; sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/ kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf vb giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 100 lira arası yardım alabiliyor. Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, 1 yılda 1 defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (AGİ hariç) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar 548 lira. İşe yerleşenlerin yardımları da kesilmiyor. Düzenli olarak işine devam edenlere eğitim, gıda, kömür yardımlarında öncelik veriliyor..
Sosyal yardım alanlardan iş arayanlara devlet desteği var. İş görüşmesi için 100, çalışmaya başlanırsa 550 lira ödeniyor. Eğitim, gıda, kömür yardımı da sürüyor.

Devlet, yoksullara larla destek oluyor. Sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanlara iş bulmak için tüm imkanlar seferber ediliyor. Bu kapsamda sosyal yardımlar arasında 'istihdam yardımı' da yer alıyor. Buna göre; sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/ kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf vb giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 100 lira arası yardım alabiliyor. Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, 1 yılda 1 defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (AGİ hariç) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar 548 lira. İşe yerleşenlerin yardımları da kesilmiyor. Düzenli olarak işine devam edenlere eğitim, gıda, kömür yardımlarında öncelik veriliyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.