İşçinin tazminatına hızlı çözüm.

Ekonomi 07.10.2017 - 09:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İşçinin tazminatına hızlı çözüm.

İşçilere tazminat ve benzeri haklarını yıllar süren davalar yerine kısa sürede alma yolunu açacak arabulucu düzenlemesi hayata geçiyor. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen maddelere göre; işçi kıdem, ihbar gibi tazminat ve fazla mesai, yıllık izin gibi ücret; işveren de alacak ve tazminat kalemleri için dava açmadan önce arabulucuya başvuracak. Arabulucu, yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren 3 hafta içinde sonuçlandıracak. Bu süre, zorunlu hallerde arabulucu tarafından en fazla 1 hafta uzatılabilecek. Arabulucular sınavla seçilecek. Sınava Siyasal, Hukuk, İşletme, İktisat gibi fakülte mezunları girebilecek..

İşçilere  ve benzeri haklarını yıllar süren davalar yerine kısa sürede alma yolunu açacak arabulucu düzenlemesi hayata geçiyor. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen maddelere göre; işçi kıdem, ihbar gibi tazminat ve fazla mesai, yıllık izin gibi ücret; işveren de alacak ve tazminat kalemleri için dava açmadan önce arabulucuya başvuracak. Arabulucu, yapılan başvuruyu görevlendirildiği tarihten itibaren 3 hafta içinde sonuçlandıracak. Bu süre, zorunlu hallerde arabulucu tarafından en fazla 1 hafta uzatılabilecek. Arabulucular sınavla seçilecek. Sınava Siyasal, Hukuk, İşletme, İktisat gibi fakülte mezunları girebilecek..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.