19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“İSRAFTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL!”

Kocaeli 04.08.2017 - 10:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“İSRAFTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL!”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, makam araçlarını gündeme getirdi

Kamudaki makam araçlarının alımı ve kiralanmasının sınırlandırılması ile ilgili Kanun Teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Dünya’nın en pahalı benzinini kullanırken Kamunun her alanında mevki sahiplerinin milyon liralık makam araçları kullanmaları israftan başka bir şey değildir. ” dedi. LÜKS ARAÇ SEVDASI VAR Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son günlerde Meclis Başkanı’na alınan 5 milyon liralık makam aracı ile yeniden gündeme gelen Kamudaki makam araçlarının alımı ve kiralanmasının sınırlandırılması ile ilgili Kanun Teklifi verdi. Tarhan, “Maalesef kamunun her alanında bir lüks araç sevdası var. Diyanet işleri Başkanlığından, Meclis Başkanına, Belediye Başkanından, Daire Başkanına kadar sirayet eden bir Lüks Makam araba sevdası kamuoyunca biliniyor. Kurumlar Devleti zarara sokmamak için kiralama yoluna gidiyoruz diyorlar. Ancak yandaş şirketlerden kiralanan araçların neredeyse bir senelik kiralama bedeli aracın satın alma bedeline denk geliyor. ” dedi. KENDİLERİNE HAK GÖREBİLİYORLAR Tarhan “Türkiye, resmi araç sayısıyla Dünya’nın en zengin ve gelişmiş ülkelerinden Almanya ve Japonya’yı 20’ye katlamaktadır. Son olarak Meclis Başkanı’na 5 milyon değerinde Mercedes marka otomobil alındığı basında yer almıştır. Milletvekilleri tutuklanan, çalışanları taşeron olan, muhalif temsilciler konuşmasın diye İç Tüzüğü değiştirilen Meclis’in Başkanı, itibar göstergesi olarak bu aracı kendine hak görebiliyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu sadece bu tabloya bakarak çözümleyebiliriz. Verdiğimiz Kanun Teklifi ile makam, mevki fark etmeksizin Kamu kurumlarının araç kiralama ve satın alma işlemlerini israfın önüne geçecek şekilde düzenlemeyi planlıyoruz." dedi. 
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, makam araçlarını gündeme getirdi

Kamudaki makam araçlarının alımı ve kiralanmasının sınırlandırılması ile ilgili Kanun Teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Dünya’nın en pahalı benzinini kullanırken Kamunun her alanında mevki sahiplerinin milyon liralık makam araçları kullanmaları israftan başka bir şey değildir. ” dedi.

LÜKS ARAÇ SEVDASI VAR

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son günlerde Meclis Başkanı’na alınan 5 milyon liralık makam aracı ile yeniden gündeme gelen Kamudaki makam araçlarının alımı ve kiralanmasının sınırlandırılması ile ilgili Kanun Teklifi verdi. Tarhan, “Maalesef kamunun her alanında bir lüks araç sevdası var. Diyanet işleri Başkanlığından, Meclis Başkanına, Belediye Başkanından, Daire Başkanına kadar sirayet eden bir Lüks Makam araba sevdası kamuoyunca biliniyor. Kurumlar Devleti zarara sokmamak için kiralama yoluna gidiyoruz diyorlar. Ancak yandaş şirketlerden kiralanan araçların neredeyse bir senelik kiralama bedeli aracın satın alma bedeline denk geliyor. ” dedi.

KENDİLERİNE HAK GÖREBİLİYORLAR

Tarhan “Türkiye, resmi araç sayısıyla Dünya’nın en zengin ve gelişmiş ülkelerinden Almanya ve Japonya’yı 20’ye katlamaktadır. Son olarak Meclis Başkanı’na 5 milyon değerinde Mercedes marka otomobil alındığı basında yer almıştır. Milletvekilleri tutuklanan, çalışanları taşeron olan, muhalif temsilciler konuşmasın diye İç Tüzüğü değiştirilen Meclis’in Başkanı, itibar göstergesi olarak bu aracı kendine hak görebiliyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu sadece bu tabloya bakarak çözümleyebiliriz. Verdiğimiz Kanun Teklifi ile makam, mevki fark etmeksizin Kamu kurumlarının araç kiralama ve satın alma işlemlerini israfın önüne geçecek şekilde düzenlemeyi planlıyoruz." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.