İşte rüşvet alan memurlar

03.03.2017 - 20:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İşte rüşvet alan memurlar

14 ayrı icra müdürlüğüne yapılan operasyonla rüşvet aldığı belirlenen 19 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Cumhurbaşkanlığı  Halkla İlişkiler Başkanlığının ihbarı üzerine  İstanbul Adliyesinde faaliyet gösteren 14 ayrı icra müdürlüğü çalışanına yönelik "rüşvet" operasyonunda gözaltına alınan aralarında icra müdür yardımcılarının da bulunduğu 19 şüpheli "rüşvet" suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi. RÜŞVET ALMAK VE VERMEKTEN SUÇLANIYORLAR İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı,  Çağlayan'daki  İstanbul Adalet Sarayında yer alan icra müdürlüklerinde, "icra müdürlüğü çalışanlarınca rüşvet alındığı ve rüşvetsiz işlem yaptırılamadığı" şikayetleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, 4'ü icra müdür yardımcısı olan memur ve icra takipçisi 19 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Çağlayan'daki  İstanbul Adalet Sarayına getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcılığa ifade verdi. Savcılık, ifadeleri alınan şüphelileri "rüşvet almak ve vermek" suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Şüphelilerin hakimlikte ifadesinin alınması bekleniyor. OPERASYON YAPILDI Cumhurbaşkanlığı  Halkla İlişkiler Başkanlığının 20 Şubat tarihli başvuru tarihli ihbar formundaki, "Çağlayan'daki  İstanbul Adliyesinde bulunan icra çalışanlarının yapması gereken işleri yapmak için bazen masraf, bazen harçlık olarak maddi talepte bulundukları, talepleri karşılanmadığı zaman ise bürolarına ait dosyalara tavır aldıkları ve işlemleri yavaşlattıkları" iddiaları üzerine çalışma başlatıldı. GİZLİ KAMERAYA YAKALANDILAR İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayetler üzerine inceleme başlatıp, bu dairelerde fiziki ve teknik takip yaptırdı. Çalışmalar kapsamında müdürlüklere gizli kameralar yerleştirildi. Başsavcılığın talimatıyla belirlenen 14 icra müdürlüğüne  İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Mart'ta operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin bu yolla yıllık 1 milyon liranın üzerinde haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyor.
14 ayrı icra müdürlüğüne yapılan operasyonla rüşvet aldığı belirlenen 19 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Cumhurbaşkanlığı  Halkla İlişkiler Başkanlığının ihbarı üzerine  İstanbul Adliyesinde faaliyet gösteren 14 ayrı icra müdürlüğü çalışanına yönelik "rüşvet" operasyonunda gözaltına alınan aralarında icra müdür yardımcılarının da bulunduğu 19 şüpheli "rüşvet" suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

RÜŞVET ALMAK VE VERMEKTEN SUÇLANIYORLAR

İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı,  Çağlayan'daki  İstanbul Adalet Sarayında yer alan icra müdürlüklerinde, "icra müdürlüğü çalışanlarınca rüşvet alındığı ve rüşvetsiz işlem yaptırılamadığı" şikayetleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, 4'ü icra müdür yardımcısı olan memur ve icra takipçisi 19 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Çağlayan'daki  İstanbul Adalet Sarayına getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcılığa ifade verdi. Savcılık, ifadeleri alınan şüphelileri "rüşvet almak ve vermek" suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Şüphelilerin hakimlikte ifadesinin alınması bekleniyor.

OPERASYON YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı  Halkla İlişkiler Başkanlığının 20 Şubat tarihli başvuru tarihli ihbar formundaki, "Çağlayan'daki  İstanbul Adliyesinde bulunan icra çalışanlarının yapması gereken işleri yapmak için bazen masraf, bazen harçlık olarak maddi talepte bulundukları, talepleri karşılanmadığı zaman ise bürolarına ait dosyalara tavır aldıkları ve işlemleri yavaşlattıkları" iddiaları üzerine çalışma başlatıldı.

GİZLİ KAMERAYA YAKALANDILAR

İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayetler üzerine inceleme başlatıp, bu dairelerde fiziki ve teknik takip yaptırdı. Çalışmalar kapsamında müdürlüklere gizli kameralar yerleştirildi.

Başsavcılığın talimatıyla belirlenen 14 icra müdürlüğüne  İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Mart'ta operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin bu yolla yıllık 1 milyon liranın üzerinde haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.