İşte Tanju Çolak'ın gözaltına alındığı operasyonun detayları

13.06.2017 - 08:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İşte Tanju Çolak'ın gözaltına alındığı operasyonun detayları

Gözaltına alınan Tanju Çolak’a çek senet karşılığı mal veren iki kişi paralarını alamayınca tehdit edildiklerini ve işkence gördüklerini iddia etti.

    Eski futbolcu Tanju Çolak'ın gözaltına alındığı Ankara merkezli operasyon devam ediyor. Tanju Çolak'ın dolandırıcılık şebekesinin 'şöhret yüzü' olduğu belirlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Haziran'da gerçekleştirilen operasyonun detaylarına ulaştı. Ankara Organize ekipleri, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, adam yaralamak, gasp ve tehdit' iddiasıyla İsmail Altınok grubunu takibe aldı. İsmail Altınok grubunun kumar oynattığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı ve hedeflerindeki şahıslara karşı tehdit, işkence ve zor kullandıkları tespit edildi. Suç şebekesinin başı olan Altınok ile Tanju Çolak'ın irtibatı ortaya çıktı. İfadeler doğrultusundaki tespitlere göre; ünlü olma avantajını kullanan Çolak, şirketlerden çek veya senet karşılığı yüklü miktarda mal aldı. Çolak'ın verdiği çekler karşılıksız çıkarken senetler için ise ödeme yapmadı. Çolak'ın mal aldığı kişiler paralarını almak için hukuki işlem yapacaklarını söylediklerinde ise devreye İsmail Altınok grubu girdi. Tehdit ve şantajla işadamlarının gözünü korkutmaya çalıştılar, alacakları konusunda ısrarcı olan işadamlarına ise işkence yaptılar. İsmail Altınok ve Tanju Çolak çek-senet karşılığı aldıkları malları da nakit paraya çevirdi. Soruşturma kapsamında operasyon için düğmeye basıldı. Ankara merkezli çok sayıda ilde 18 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Suç örgütü yöneticisi İsmail Altınok, Levent Çiçek ve Tanju Çolak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Öte yandan Çolak'ın da alacaklılara işkence yapılırken orada bulunduğu ve adamları dövdüğü iddia edildi. Kaynak: Sabah
Gözaltına alınan Tanju Çolak’a çek senet karşılığı mal veren iki kişi paralarını alamayınca tehdit edildiklerini ve işkence gördüklerini iddia etti.

 

Son dakika... İşte Tanju Çolak'ın gözaltına alındığı operasyonun detayları
 

Eski futbolcu Tanju Çolak'ın gözaltına alındığı Ankara merkezli operasyon devam ediyor. Tanju Çolak'ın dolandırıcılık şebekesinin 'şöhret yüzü' olduğu belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Haziran'da gerçekleştirilen operasyonun detaylarına ulaştı. Ankara Organize ekipleri, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, adam yaralamak, gasp ve tehdit' iddiasıyla İsmail Altınok grubunu takibe aldı. İsmail Altınok grubunun kumar oynattığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı ve hedeflerindeki şahıslara karşı tehdit, işkence ve zor kullandıkları tespit edildi. Suç şebekesinin başı olan Altınok ile Tanju Çolak'ın irtibatı ortaya çıktı.

İfadeler doğrultusundaki tespitlere göre; ünlü olma avantajını kullanan Çolak, şirketlerden çek veya senet karşılığı yüklü miktarda mal aldı. Çolak'ın verdiği çekler karşılıksız çıkarken senetler için ise ödeme yapmadı. Çolak'ın mal aldığı kişiler paralarını almak için hukuki işlem yapacaklarını söylediklerinde ise devreye İsmail Altınok grubu girdi. Tehdit ve şantajla işadamlarının gözünü korkutmaya çalıştılar, alacakları konusunda ısrarcı olan işadamlarına ise işkence yaptılar. İsmail Altınok ve Tanju Çolak çek-senet karşılığı aldıkları malları da nakit paraya çevirdi. Soruşturma kapsamında operasyon için düğmeye basıldı. Ankara merkezli çok sayıda ilde 18 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Suç örgütü yöneticisi İsmail Altınok, Levent Çiçek ve Tanju Çolak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Öte yandan Çolak'ın da alacaklılara işkence yapılırken orada bulunduğu ve adamları dövdüğü iddia edildi.

Kaynak: Sabah

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.