İstihdama yönelik alınan tedbirler sonuç verdi!

Kocaeli 29.07.2020 - 11:08, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

İstihdama yönelik alınan tedbirler sonuç verdi!

KOCAELİ VALİSİ SEDDAR YAVUZ:

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Pandemi süreciyle birlikte özellikle istihdama yönelik Hükümetimizin almış olduğu tedbirler sonuçlarını vermiş ve bu konuda kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere birçok enstrüman devreye konmuştur.” dedi. İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına; Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Çalışma ve İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, kurum müdürleri ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı. Günümüz dünyasının en önemli sorunlarından bir tanesinin şüphesiz işsizlik ve istihdam olduğunu belirten ve işgücüne ulaşmanın da önemine değinen Vali Seddar Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmalarında; İş gücü piyasasını düzenlemek ve bu konudaki sorunları çözmek bütün gelişmiş yada az gelişmiş toplumların karşısında duran en önemli problemlerden bir tanesidir. Diğer taraftan teknolojik gelişmelerle birlikte iş gücünün yerini gelişmiş makinalar aldığından işsizlik sorunu tüm dünyanın gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Bu anlamda işgücü piyasasının düzenlenmesi, yeni iş alanlarının, istihdam imkanlarının yaratılması bakımından özellikle merkezi politikaların çok önemli olduğu bir dönemden de geçtiğimizin altını çizmek istiyorum. ÖNEMLİ ÖNLEMLER ALINDI İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu düzenli olarak Valiliğimizin başkanlığında toplanarak, siz değerli üyelerimizin katkılarıyla çeşitli tedbirler alınmakta, özellikle iş gücü piyasası analizleri yapılmak suretiyle sanayimizin ve diğer sektörlerin ihtiyaç duyduğu meslekler ve bu konudaki mesleki eğitim dahil olmak üzere bir çok alanı hep birlikte düzenlemekteyiz. Pandemi süreciyle birlikte özellikle istihdama yönelik Hükümetimizin almış olduğu tedbirler sonuçlarını vermiş ve bu konuda kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere birçok enstrüman devreye konmuştur. İlimizde de bu çerçevede çok ciddi ödemeler gerçekleştirilmiştir. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize teşekkür etmek istiyorum. Bilim, sanayi ve teknoloji üssü olarak tanımladığımız Kocaeli’mizden özellikle hem sanayimizin, hem de diğer taraftan emekçi kardeşlerimizin en iyi şartlarda çalışması ve ilimizde talep gücünün artırılması noktasında önemli çalışmalar yapacağıma gönülden inanıyorum.” diyen Vali Seddar Yavuz, katılım ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın, kurul üyelerine  İŞKUR’un  yıl içerisinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler hakkında  bilgi sunumunun ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.  
KOCAELİ VALİSİ SEDDAR YAVUZ:

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Pandemi süreciyle birlikte özellikle istihdama yönelik Hükümetimizin almış olduğu tedbirler sonuçlarını vermiş ve bu konuda kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere birçok enstrüman devreye konmuştur.” dedi.

İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına; Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Çalışma ve İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, kurum müdürleri ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı. Günümüz dünyasının en önemli sorunlarından bir tanesinin şüphesiz işsizlik ve istihdam olduğunu belirten ve işgücüne ulaşmanın da önemine değinen Vali Seddar Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmalarında; İş gücü piyasasını düzenlemek ve bu konudaki sorunları çözmek bütün gelişmiş yada az gelişmiş toplumların karşısında duran en önemli problemlerden bir tanesidir. Diğer taraftan teknolojik gelişmelerle birlikte iş gücünün yerini gelişmiş makinalar aldığından işsizlik sorunu tüm dünyanın gündemini meşgul etmeye devam etmektedir. Bu anlamda işgücü piyasasının düzenlenmesi, yeni iş alanlarının, istihdam imkanlarının yaratılması bakımından özellikle merkezi politikaların çok önemli olduğu bir dönemden de geçtiğimizin altını çizmek istiyorum.

ÖNEMLİ ÖNLEMLER ALINDI

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu düzenli olarak Valiliğimizin başkanlığında toplanarak, siz değerli üyelerimizin katkılarıyla çeşitli tedbirler alınmakta, özellikle iş gücü piyasası analizleri yapılmak suretiyle sanayimizin ve diğer sektörlerin ihtiyaç duyduğu meslekler ve bu konudaki mesleki eğitim dahil olmak üzere bir çok alanı hep birlikte düzenlemekteyiz. Pandemi süreciyle birlikte özellikle istihdama yönelik Hükümetimizin almış olduğu tedbirler sonuçlarını vermiş ve bu konuda kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere birçok enstrüman devreye konmuştur. İlimizde de bu çerçevede çok ciddi ödemeler gerçekleştirilmiştir. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize teşekkür etmek istiyorum. Bilim, sanayi ve teknoloji üssü olarak tanımladığımız Kocaeli’mizden özellikle hem sanayimizin, hem de diğer taraftan emekçi kardeşlerimizin en iyi şartlarda çalışması ve ilimizde talep gücünün artırılması noktasında önemli çalışmalar yapacağıma gönülden inanıyorum.” diyen Vali Seddar Yavuz, katılım ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın, kurul üyelerine  İŞKUR’un  yıl içerisinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler hakkında  bilgi sunumunun ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.