İtfaiye ekipleri 449 KURUMU denetledi

Kocaeli 07.02.2018 - 11:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İtfaiye ekipleri 449 KURUMU denetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi kentteki öğrenim kurumlarında denetimde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, öğrenci yurtlarında, okul ve kurslarda oluşabilecek muhtemel yangınlara karşı tedbirlerini alıyor. Bu kapsamda İtfaiye Dire Başkanlığı, Kocaeli genelinde faaliyet gösteren öğrenim kurumlarının yangın güvenliğinin işlevsel olup olmadığını denetledi. Kentteki öğrenci yurtları ile kuran kursları, anaokulu, kreş, etüd merkezi, rehabilitasyon merkezi ve Kocaeli Üniversitesi eğitim binalarında gerçekleştirilen denetimlerde yangın merdivenleri, yangın dolapları, yangın söndürme tüpleri ve yangın yönetmeliğinin öngördüğü diğer yangın önlemlerinin uygunluğuna dikkat edildi. 449 KURUM DENETLENDİ Geçen yıl 564 adet ilk, orta ve lise ile 188 yurt ve kursun denetimini gerçekleştiren itfaiye denetim ekipleri, 2017 yılında da eğitim binalarının denetimlerini sürdürdü. 2017 yılında yapılan denetimlerde 48 Kocaeli Üniversitesi eğitim binası, 36 öğrenci yurdu, 23 yatılı Kur’an Kursu, 264 gündüzlü (cami) Kur’an Kursu, 56 kreş, 7 anaokulu, 6 etüd merkezi, 7 rehabilitasyon merkezi ve 2 adet özel okul olmak üzere toplam 449 adet eğitim kurumu ve öğrenci yurdu denetlendi. EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR Yapılan denetimlerde yangın tedbirleri yönünden eksikleri tespit edilen yerler, ilgili kurumlara bildirildi. Tesisler, denetimler sonucunda ortaya çıkan eksikliklerin tamamlanması için çalışma başlattı. Tadilat çalışmaları, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzmanları gözetiminde sürdürülüyor. İtfaiye denetim ekibi 2017 yılında ayrıca, 117 adet kamu hizmet binası ile 4 sağlık tesisi ve 16 iş merkezini denetimden geçirerek, 2017 yılında toplamda 586 işyerini denetledi. İTFAİYE RAPORU ZORUNLU 2017 yılında yeni işyeri açmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını da değerlendiren itfaiye denetim ekipleri, bu kapsamda yeni hizmete açılacak olan 535 adet özellikli işyeri ile 2802 adet küçük işyerinin de incelemesini gerçekleştirdi. Mevzuat gereğince alınması gereken, işyeri açılış ruhsatına esas itfaiye uygunluk raporu düzenledi. Başvuranlardan 677 işyeri ise başvurusu uygun görülmeyerek, itfaiye raporu alamadı. İŞ YERİNİZİ AÇMADAN ÖNCE İTFAİYEYE DANIŞIN İş yeri açmak için itfaiye raporu zorunlu olduğundan dolayı, itfaiye yetkilileri, her türlü işyerlerinin açılmadan önce itfaiyeye danışılmasını öneriyor. Bu sayede, eğer yangın tedbiri yönünden işyerinde tadilat yapılması gerekecek ise bu tür tadilatların açılıştan önce yapılmasının, masraf ve zaman yönünden avantaj sağlayacağı belirtiliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi kentteki öğrenim kurumlarında denetimde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, öğrenci yurtlarında, okul ve kurslarda oluşabilecek muhtemel yangınlara karşı tedbirlerini alıyor. Bu kapsamda İtfaiye Dire Başkanlığı, Kocaeli genelinde faaliyet gösteren öğrenim kurumlarının yangın güvenliğinin işlevsel olup olmadığını denetledi.

Kentteki öğrenci yurtları ile kuran kursları, anaokulu, kreş, etüd merkezi, rehabilitasyon merkezi ve Kocaeli Üniversitesi eğitim binalarında gerçekleştirilen denetimlerde yangın merdivenleri, yangın dolapları, yangın söndürme tüpleri ve yangın yönetmeliğinin öngördüğü diğer yangın önlemlerinin uygunluğuna dikkat edildi.

449 KURUM DENETLENDİ

Geçen yıl 564 adet ilk, orta ve lise ile 188 yurt ve kursun denetimini gerçekleştiren itfaiye denetim ekipleri, 2017 yılında da eğitim binalarının denetimlerini sürdürdü. 2017 yılında yapılan denetimlerde 48 Kocaeli Üniversitesi eğitim binası, 36 öğrenci yurdu, 23 yatılı Kur’an Kursu, 264 gündüzlü (cami) Kur’an Kursu, 56 kreş, 7 anaokulu, 6 etüd merkezi, 7 rehabilitasyon merkezi ve 2 adet özel okul olmak üzere toplam 449 adet eğitim kurumu ve öğrenci yurdu denetlendi.

EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR

Yapılan denetimlerde yangın tedbirleri yönünden eksikleri tespit edilen yerler, ilgili kurumlara bildirildi. Tesisler, denetimler sonucunda ortaya çıkan eksikliklerin tamamlanması için çalışma başlattı. Tadilat çalışmaları, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzmanları gözetiminde sürdürülüyor. İtfaiye denetim ekibi 2017 yılında ayrıca, 117 adet kamu hizmet binası ile 4 sağlık tesisi ve 16 iş merkezini denetimden geçirerek, 2017 yılında toplamda 586 işyerini denetledi.

İTFAİYE RAPORU ZORUNLU

2017 yılında yeni işyeri açmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını da değerlendiren itfaiye denetim ekipleri, bu kapsamda yeni hizmete açılacak olan 535 adet özellikli işyeri ile 2802 adet küçük işyerinin de incelemesini gerçekleştirdi. Mevzuat gereğince alınması gereken, işyeri açılış ruhsatına esas itfaiye uygunluk raporu düzenledi. Başvuranlardan 677 işyeri ise başvurusu uygun görülmeyerek, itfaiye raporu alamadı.

İŞ YERİNİZİ AÇMADAN ÖNCE İTFAİYEYE DANIŞIN

İş yeri açmak için itfaiye raporu zorunlu olduğundan dolayı, itfaiye yetkilileri, her türlü işyerlerinin açılmadan önce itfaiyeye danışılmasını öneriyor. Bu sayede, eğer yangın tedbiri yönünden işyerinde tadilat yapılması gerekecek ise bu tür tadilatların açılıştan önce yapılmasının, masraf ve zaman yönünden avantaj sağlayacağı belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.