19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

‘Kadın Cinayetlerine’ dikkat çekecekler!

Gebze 15.01.2020 - 11:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

‘Kadın Cinayetlerine’ dikkat çekecekler!

ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri konulu seminer düzenliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Albayrak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.” dedi.

ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri konulu seminer düzenliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Albayrak, “Kamuoyundan üzülerek takip ettiğimiz, Türkiye’nin her yerinde kendini farklı biçimlerde gösteren, toplumsal bir sorun olarak giderek daha da artan kadına yönelik şiddet her gün aramızdan birçok kadınımızı almaktadır. Son olarak yakın bir zamanda, çok yakınımızdaki Darıca’da yaşadığımız, kocası tarafından vahşice öldürülen Aslı Şahin’i aramızdan almıştır. 2019 yılı itibariyle geriye dönüp baktığımızda Türkiye genelinde 474, Kocaeli bölgemizde ise 12 kadın, kadın cinayetlerinin kurbanı olmuştur. Kadın cinayetlerinde mahkemeler tarafından, sanığa verilen tahrik indirimleri, iyi hal indirimi, cezasızlık ve takipsizlik kararları ise mahkemelerimizin geldiği son noktayı göstermekle birlikte, vicdanlarımızda derin yaralar açmaktadır.” dedi. SEMİNERE KADINLARI DAVET ETTİ Sözlerini sürdüren Albayrak, “ADD Gebze Kadın Komisyonu olarak, Aslı Şahin gibi bir kadın daha öldürülmesin diye toplumsal eşitliğin sağlanması, kadına yönelik her türlü baskı, fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddetin son bulması için, gerek komisyon olarak, gerek se zaman zaman bölge kadınlarımız ile platformlarda bir araya gelerek mücadele etmeye devam ediyoruz. Tüm bu nedenler ile birlikte 18 Ocak 2020 Cumartesi günü, ADD Gebze Şube Dernek binamızda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Melek Önder’in konuk olacağı “Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri” konulu seminer gerçekleştireceğiz. Seminer içeriğinde; Geçmişten günümüze kadın mücadelesi, tarihsel süreci ve gelişimi, 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi, Günümüz güncelinde yaşanan kadına şiddet ve kadın cinayetlerine dair hukuki süreç gibi konularının konuşulacağı sadece kadın özelinde olmayan ve aslında toplumsal bir yara olan ’Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri” seminerimize tüm halkımızı davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri konulu seminer düzenliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Albayrak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.” dedi.

ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri konulu seminer düzenliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Albayrak, “Kamuoyundan üzülerek takip ettiğimiz, Türkiye’nin her yerinde kendini farklı biçimlerde gösteren, toplumsal bir sorun olarak giderek daha da artan kadına yönelik şiddet her gün aramızdan birçok kadınımızı almaktadır. Son olarak yakın bir zamanda, çok yakınımızdaki Darıca’da yaşadığımız, kocası tarafından vahşice öldürülen Aslı Şahin’i aramızdan almıştır. 2019 yılı itibariyle geriye dönüp baktığımızda Türkiye genelinde 474, Kocaeli bölgemizde ise 12 kadın, kadın cinayetlerinin kurbanı olmuştur. Kadın cinayetlerinde mahkemeler tarafından, sanığa verilen tahrik indirimleri, iyi hal indirimi, cezasızlık ve takipsizlik kararları ise mahkemelerimizin geldiği son noktayı göstermekle birlikte, vicdanlarımızda derin yaralar açmaktadır.” dedi.

SEMİNERE KADINLARI DAVET ETTİ

Sözlerini sürdüren Albayrak, “ADD Gebze Kadın Komisyonu olarak, Aslı Şahin gibi bir kadın daha öldürülmesin diye toplumsal eşitliğin sağlanması, kadına yönelik her türlü baskı, fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddetin son bulması için, gerek komisyon olarak, gerek se zaman zaman bölge kadınlarımız ile platformlarda bir araya gelerek mücadele etmeye devam ediyoruz. Tüm bu nedenler ile birlikte 18 Ocak 2020 Cumartesi günü, ADD Gebze Şube Dernek binamızda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Melek Önder’in konuk olacağı “Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri” konulu seminer gerçekleştireceğiz. Seminer içeriğinde; Geçmişten günümüze kadın mücadelesi, tarihsel süreci ve gelişimi, 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi, Günümüz güncelinde yaşanan kadına şiddet ve kadın cinayetlerine dair hukuki süreç gibi konularının konuşulacağı sadece kadın özelinde olmayan ve aslında toplumsal bir yara olan ’Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri” seminerimize tüm halkımızı davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.