19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Kadın düşmanından vazgeçin!”

Çayırova 11.10.2019 - 08:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Kadın düşmanından vazgeçin!”

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya Çayırova Belediyesi’nin düzenlediği 1. Kitap Fuarı’na gelecek olan ‘Kadın Düşmanı’ Sevda Türküsev hakkında Hedef Gazetesine özel açıklamalarda bulunarak, “Çayırova Belediyesi kadın düşmanından vazgeçsin!” dedi.

Sanatçı Beren Saat’in, Özgecan Aslan için yayınladığı mesajla başlayan #sendeanlat kampanyasında tacize, tecavüze ve zorbalığa uğrayan kadınların sessiz kalmaması üzerine Sevda Türküsev; kampanyaya katılan kadınları ‘popülist davranmak’ ve ‘kahramanlık yapmakla’ suçlamıştı. Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev, sosyal medyadan uğradığı taciz ile ilgili yaşadıklarını anlatan kadınlara tepki gösterdi. Türküsev, hemcinslerine “dizilerdeki gibi kahraman mı olacaksınız” diye seslenmişti. Tacizin doktora anlatılması gerektiğini belirten Türküsev “Uğradığı tacizi doktora değil de sosyal medyada yazan kadınlara: Bi kendinize gelin, dizlerdeki gibi kahraman mı olacaksınız sanıyorsunuz?” ifadelerini kullanarak Türk kadınları tarafından büyük tepki toplamıştı. “HALKIMIZIN GÖZÜNDE KARA LİSTEDE” CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Songül Kaya kadın düşmanı yazar hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde kadın düşmanlığı körüklenirken kadınlar her fırsatta toplumsal yaşamdan el çektirilmeye ve evinde oturmaya zorlanırken bunlar yetmezmiş gibi bir de kadın düşmanı kadınlar ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum inanın oldukça rencide edici. Son yıllarda seri cinayetler şeklini alan ve hukuk zemininde bir caydırıcı ceza mekanizmasının olmaması sebebiyle önünü geçilemeyen istismar ve kadına şiddet vakaları ortadayken kadınların tüm bu olanlar karşısında birlikte mücadele etmeleri ve yan yana durmaları yerine erkek egemen sisteme biat edip sessiz kalmalarını telkin eden bu kadın düşmanı "kadın" yazarlar halkımızın gözünde kara listededir. “HALKIMIZI APTAL YERİNE KOYMAKTIR!” Mutlak suretle yaranmak istedikleri camianın sözcülüğünü yapan bu gibi kimseler belediyelerin düzenlediği organizasyonlarda boy gösteriyor. İstismar mağduru olan yaşama hakkı elinden alınan hayatı kabusa dönen kadınlarımızın genç kızlarımızın ardından ağza alınmayacak, insanlık onuruna yakışmayan açıklamalarda bulunan bir kadın yazar Çayırova halkının ve kadınlarımızın karşısına çıkarılamaz. Bu düpedüz halkımızı aptal yerine koymaktır. İnşa etmeye çalışan toplum belli, düzen aşikardır. Ancak ülkemiz 80 milyonun üzerinde nüfusa sahiptir. Her yurttaşın aynı haklara sahip olduğu unutulmamalıdır. Kentimizde düzenlenen etkinliklerde daima aynı ya da benzer isimleri görmekteyiz. Üstelik ciddi tepkiler alan isimleri ağırlamak konusunda da ayrıca bir ısrar mevcut. Atatürk düşmanı, kadın düşmanı yazar, çizer her kim varsa karşı duracağımızı belirtmek isterim.  Çayırova Belediyesi de kadın düşmanı bu kadın yazarı halkın karşısına çıkarma ısrarından vazgeçmelidir.” HABER: KÜBRA AKABALI
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya Çayırova Belediyesi’nin düzenlediği 1. Kitap Fuarı’na gelecek olan ‘Kadın Düşmanı’ Sevda Türküsev hakkında Hedef Gazetesine özel açıklamalarda bulunarak, “Çayırova Belediyesi kadın düşmanından vazgeçsin!” dedi.

Sanatçı Beren Saat’in, Özgecan Aslan için yayınladığı mesajla başlayan #sendeanlat kampanyasında tacize, tecavüze ve zorbalığa uğrayan kadınların sessiz kalmaması üzerine Sevda Türküsev; kampanyaya katılan kadınları ‘popülist davranmak’ ve ‘kahramanlık yapmakla’ suçlamıştı. Yeni Şafak yazarı Sevda Türküsev, sosyal medyadan uğradığı taciz ile ilgili yaşadıklarını anlatan kadınlara tepki gösterdi. Türküsev, hemcinslerine “dizilerdeki gibi kahraman mı olacaksınız” diye seslenmişti. Tacizin doktora anlatılması gerektiğini belirten Türküsev “Uğradığı tacizi doktora değil de sosyal medyada yazan kadınlara: Bi kendinize gelin, dizlerdeki gibi kahraman mı olacaksınız sanıyorsunuz?” ifadelerini kullanarak Türk kadınları tarafından büyük tepki toplamıştı.

“HALKIMIZIN GÖZÜNDE KARA LİSTEDE”

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Songül Kaya kadın düşmanı yazar hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde kadın düşmanlığı körüklenirken kadınlar her fırsatta toplumsal yaşamdan el çektirilmeye ve evinde oturmaya zorlanırken bunlar yetmezmiş gibi bir de kadın düşmanı kadınlar ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum inanın oldukça rencide edici. Son yıllarda seri cinayetler şeklini alan ve hukuk zemininde bir caydırıcı ceza mekanizmasının olmaması sebebiyle önünü geçilemeyen istismar ve kadına şiddet vakaları ortadayken kadınların tüm bu olanlar karşısında birlikte mücadele etmeleri ve yan yana durmaları yerine erkek egemen sisteme biat edip sessiz kalmalarını telkin eden bu kadın düşmanı "kadın" yazarlar halkımızın gözünde kara listededir.

“HALKIMIZI APTAL YERİNE KOYMAKTIR!”

Mutlak suretle yaranmak istedikleri camianın sözcülüğünü yapan bu gibi kimseler belediyelerin düzenlediği organizasyonlarda boy gösteriyor. İstismar mağduru olan yaşama hakkı elinden alınan hayatı kabusa dönen kadınlarımızın genç kızlarımızın ardından ağza alınmayacak, insanlık onuruna yakışmayan açıklamalarda bulunan bir kadın yazar Çayırova halkının ve kadınlarımızın karşısına çıkarılamaz. Bu düpedüz halkımızı aptal yerine koymaktır. İnşa etmeye çalışan toplum belli, düzen aşikardır. Ancak ülkemiz 80 milyonun üzerinde nüfusa sahiptir. Her yurttaşın aynı haklara sahip olduğu unutulmamalıdır. Kentimizde düzenlenen etkinliklerde daima aynı ya da benzer isimleri görmekteyiz. Üstelik ciddi tepkiler alan isimleri ağırlamak konusunda da ayrıca bir ısrar mevcut. Atatürk düşmanı, kadın düşmanı yazar, çizer her kim varsa karşı duracağımızı belirtmek isterim.  Çayırova Belediyesi de kadın düşmanı bu kadın yazarı halkın karşısına çıkarma ısrarından vazgeçmelidir.”

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.